Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Burito
    09. Studeni 2023. 16:18

Moja curka nosi papuce u vrticu. Al ne pamtim kad je zadnji put tamo bila. Za tamo ima cicibanke. I te papuce sam za malog pak uvijek uzimala broj manje jer su bas nekak veci kalup. Uvijek bez razmisljanja probamo i kupimo isti model koji mi je pohvalila fizioterapeutkinja, al eto prije mjesec dana skuzila da ga vise ne proizvode :(
    e a što se tice tih doznaka za cipelice. Rekle su mi fizio da i kod njih ima doktora koji daju doznaku za to, i onih koji bas to i ne vole. Fizijatar kod kojeg smo mi bili je bio izrazito los, ali je djelio te doznake sakom i kapom. Cak mi je i zapisao gdje da tocno idem - jer ima deal sa tim proizvodjacima kako sam kasnije saznala, strasno. Ja bi svaki put svejedno otišla u Valek. Ma užasno kaj se kod nas sve događa. Neki kojima treba ne mogu dobit, a vjerujem da je puno njih kod toga doktora dobilo bez razloga.
    .
    Kaj se govora tice, mi bas imamo klince kaj su vudreni na tu jezicnu stranu. Mala priča ful, sve ponavlja. Cak i dugacke rijeci. I koristi ih u pravim situacijama. Mali je isto bio klinac kaj su se ljudi okretali za njim kad bi progovorio, a opet nije bio bas kao ona. Sad je krenuo i na engleski jer bas uziva u tom. No ovo kaj ti Crazypeach spominjes za maloga mi zvuci nekak normalno, kak i obicno bude. Jel imas osjecaj da te razumije kad pricas i da mozete komunicirati bez rijeci? To mi se u ovoj dobi cini i vise nego dovoljno. A mozda tebi klinci i vise naginju na motoricku stranu? Vele kad su u jednom podrucju malo jaci, drugdje su malo slabiji, dok se kasnije sve ne izbalansira. Tako se i meni nekako cini s mojima.
    A za tvog starijeg, svojevremeno sam cula za nekog izvrsnog logopeda u Varazdinu, al bas oono top. I citala sam o njihovom principu kako rade s djecom intenzivno par dana (roditelj mora ici s djetetom iznajmiti nesto na par dana), i da vidljivih pomaka bude odmah, ali onda preostaje jos rad kod kuce gdje rodielji moraju upregnut. Mogla bih se raspitati za tocna imena i gdje, ako mislis da bi bila uopce zainteresirana. 

• Burito
    09. Studeni 2023. 16:36

Isla sam sad provjerit. Darko Novosel se zvao doktor, ali vidim da je nedavno umro. No klinika se zove ValMod, i aktivna je jos uvijek,

• sunchica555
    09. Studeni 2023. 17:03

Nisam znala da lijepe trakom u vrticuonda joj mogu ostaviti ove froddo. 
    Moja priča neke kratke riječi baba, tata, deda, papa, ne, nein, ostalo pokušava slogove neke riječi npr pauk kaže paa, al ne sve, ostalo baljezga po svome. Mislim da se jako dobro izražava mimikom lica, kad ju pitam kako je ljuta skroz ljutu facu složi, svima je to smiješno pa sve časti ljutim pogledom, onda ju pitam kako je sretna smije se na sav glas, isto pokaze prstom kolko godina ima, kaziprst digne kao 1. 

Crazypeach
    09. Studeni 2023. 17:12

Jao Burito Darko Novosel. Baš mi je žao čuti da je  umro. Ja sam išla tamo,i ja sam imala problema s mucanjem,zapravo i dan danas ga imam,samo puno manje nego prije. Prije je baš bilo grozno,tako da vjerujem da mi je program pomogao;ali to je bilo prije puno godina...
    Ajme blago tebi onda kad ti dječica klafraju od malena. Je,razumije me kad mu neke stvari kažem,vidi se da me razumije ali ne priča,tj. svoje priča. Zna ponekad ponavljati riječi ali kratke i ne sve.  A prohodao sa 11 mjeseci. A starijeg nismo ni učili voziti bicikl,on se naučio sam. Možda su stvarno motorički jači,ko zna

• Eden
    14. Studeni 2023. 13:19

Curke, javljamo se, neko vrijeme nisam bila aktivna ali evo sad sam na (novom) porodiljnom a mali je odradio adaptaciju pa cu se valjda moci malo odmoriti i pripremiti za sljedecu bebicu. Zaradio se vec i saka usta stopalo prosli tjedan, trenutno je preslo na starijeg... Inace je super, pohvalile su ga da se lijepo prilagodio, jos se zna ujutro ljutit kad ga ostavim, vidim kad ga za stol stavi da mu nije bas drago ali ne place pa sam sretna.
    Sto se tice pricanja, slicno kao i vasi, jako lijepo neverbalno komunicira, odgovara sa da i ne, zna dosta onomatopeja (zivotinje i tako razni zvukovi), a i neke ''svoje'' iskrivljene rijeci, uz ovo standardno mama tata i tako to. Valjda je to okej, stariji mi je bio jaaako napredan i valjda je vec u ovoj dobi po 2 rijeci spajao. Sa godinu i pol recenice od tri rijeci, tako da sa njim nemogu usporedjivat nikako.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Crazypeach
    16. Studeni 2023. 14:35

Eden drago mi je da ti se sin lijepo prilagpdio u vrtiću. I moj negoduje,ne želi ući sam u vrtić i okreće se kad ga ostavljam ujutro,ali ne plače,hvala Bogu. Stariji se znao plakati,čulo ga se van vrtića. 
    U zadnje vrijeme mali brblja 100 na sat,ali samo svojim riječnikom. Postavlja i pitanja,ali na svome jeziku zna po novom reći deda,i kad nečeg nema kaže eventualno nem. 
    Opet sam na bolovanju jer je bolestan. Od kad se rodio ima problema sa konjuktivitisom i ne znam kaj bi rekla na to. Zapravo ni ne znam jel se radi o konjuktivitisu jer bi po tome prvi dobili muž i ja koji mu kapamo i mažemo oči;a drugi bi dobio stariji sin. Ako nije konjuktivitis onda se isto manifestira. Sljepljeno oko puno sekreta. Većinom se radi o lijevom oku. Čim krene curiti nos počne i oko. Neki dan se lupio,i drugi dan su zvali iz vrtića sat vremena nakon kaj smo ih ostavili da mali ima upaljeno oko. Ne.znam,išli budemo oftamologu jer je baš učestalo,velim od kad se rodio. 
    Osim toga,bila je loša noć za spavanje,od pola 10 do 1 se probudio 2 puta;onda sam skužila da nešto ne valja iako mi se nije činio vruć. Imao je oko 38.5 temperaturu pa sam mu dala.sirup.Od tada temperature nema. Ali ima kao neki blagi proljev;guza mu se baš zacrvljela. Uglavnom,danas svašta nešto. Stariji već dugo.nema pelene,sad ga je primilo neko pišanje tokom spavanja u krevet od vikenda se već 3.put popiškio,ali ne malo već dosta. A i mlađem je jutros promočila pelena i onda još tokom popodnevnog spavanja. Perilica i sušilica danas neumorno rade.

Crazypeach
    16. Studeni 2023. 14:36

*zacrvenila guza

• Burito
    18. Studeni 2023. 11:39

Crazypeach, cudno kako se konjuktivitis vraca na to oko. Nisam jos cula da neko ima opetovano takav problem. Kaj veli pedijatrica, nije joj to cudno? Al evo i moju pak kao da svrbe te oci. Stalno trlja i govori 'pika, pika'. Tako kaze kad je svrbi nesto. A oko ne izgleda nis cudno. Isto smo to trljanje primjecivali od kad je bila beba i nije mi bas jasno kaj bi to bilo. Mozda tako moze neka alergija biti, nemam pojma.
    Inace, ona je opet bolesna. Valjda dva tri dana nakon kaj se napokon vratila u vrtic, krenuo slajm na najjace. Na srecu znamo kak se postaviti s obzirom da je stariji bio bronhiticar, pa se nadam da cemo sprijeciti bronhitis. Al kak je naglo krenulo... Sad me nekak frka i tog hripavca. Cjepljena je mala normalno, al ko zna vise s njima malila kog moze kak pogodit... A tete u vrticu mi vele kak je ona jedina bolesna do sada bila😒 Mi sve nekak bez bolovanja, rastrgani smo. Ja radim na nekom projektu, jedan dio posla odradjujemo ja i kolega, odnosno ja sam nedavno dosla na ovu poziciju da preuzmem sto vise stvari od njega i rasteretim ga jer je on turbo natrpan i svima potreban. I sad fakat nije zgodno da ga ostavljam samog, sve planiramo po tjednima unaprijed i nekak mi je bas bed da izostajem. Tak da se nadam da su ovo ipak izolirani slucajevi bolesti. Muz pak nemre izostajat jer nema ko odradjivat njegov posao, nije ni godisnjem bio od kad se mala rodila. Ako ostane jedan dan doma, sutra ce imati duplo za odraditi. Bas razmisljamo da uzmemo vecu pauzu za Bozic pa da se malo oboje odmorimo. 

• Burito
    18. Studeni 2023. 11:42

Inace, meni mali se svako malo upiski tokom noci u krevet😏 Jedva cekam da to preraste. 

Crazypeach
    18. Studeni 2023. 12:09

Burito da za taj konjuktivitis baš neobično. Pa rekla je pedijatrica da će nas poslati oftamologu budući da je često;onda nije pa sam je ja sad podsjetila. Nije ni meni svako malo ok izostajat s posla,sad kak je kraj godine imam brdo posla. Još ne bi bio problem ostati da je stvarno potrebno u smislu virusa ili bakterije,ali za ovo mi je bezveze jer mislim da nije stvar u nečem virusnon. Ne znam;probat ću se danas spojit pa probat odradit nekaj od kuće. Ali ovo je baš grozno da vas na poslu nema tko zamijeniti. Žao mi je. Ali opet kad je dijete bolesno nema puno izbora... 
    Kad smo ga odvikavali od pelena prije 2 godine smo u Ikeu kupili one nepromočive plahte ali su ipak počele popuštati. Valjda i one imaju rok trajanja. Sad smo ga počeli buditi usred noći da ide piškiti. Baš mu dođe kao neka faza. Ako ne bude bolje zamolit ću doktoricu da da uputnicu za urinokulturu,možda ga tako nešto muči. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.