Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    06. Studeni 2022. 09:39

Ma ja ni nemam fejs nego samo kažem da mi je čudno. Počela sam s dohranom jer mi se činio spreman. Znao je mljackati dok jedemo (makar to baš niš ne znači,to je valjda refleksno) i počeo mi se buditi 2 puta po noći pa sam mislila da mu je malo. Svi mi govore ima ga;ima ga... on ima 8 kila a od frendice mala bude imala godinu dana,mala ima 9. Dobro,curice možda i jesu sitnije građe? I onda smo došli na sistematski,pitala sam pedijatricu kaj misli i rekla je da može,čim dođu do 7 kg da je to ok... jučer sam mu dala bananu,recimo to mi je rado jeo. Danas sam mislila krušku još i to je to od namirnica za ovaj mjesec.. 

• Nara-Nara
    06. Studeni 2022. 09:58

Aurora, bi li mi mogla napisati koje namirnice si redom uvela? Samo prvih 5 ili 6 namirnica. 🙏🤗
    Crazypeach, tvoj malac ima više od 5 mjeseci, jel? Moramo se nešto javiti HZZOu nakon 5mjeseci, a ja se ne sjećam što  😅🤷‍♀️

Crazypeach
    07. Studeni 2022. 09:54

Pepi19 da,imati će 6 mjeseci 26.11. Moraš se javiti na HZZO i reć da si se došla javiti za drugu polovicu roditeljskog dopusta,ali to i muž treba ići s tobom da potpiše tu izjavu da ćeš samo ti koristiti to pravo,a da on radi. I to je to. Riješenje pošalju na kućnu adresu

AuroraB
    07. Studeni 2022. 10:00

LucyLou pa naravno da te se sjećam ❤️ Čestitam na djevojčici, nadam se da je sve dobro kod vas i da uživate ❤️ Ja se također često sjetim kako teško nam je došla i onda je još više ljubim i druzgam 
    CrazyPeach kako koja curica , naša se rodila s veeejikim obraščićima (3650g) i sada ima cca 7200g, a do neki dan je bila samo na dojci.
    Pepi19 svjesna sam činjenice da svatko odlučuje za sebe s kojom dohranom će krenuti, isto tako i da se preporuke mijenjaju iz godine godinu, no ja sam odlučila pratiti zadnje i slušati pedijatra.. kad bih slušala sve oko sebe, već beba nebi niti dojila, a kamoli jela zdravo, prema sadašnjim preporukama.. Shodno tome, 1.11. (jer je stvarno pokazala sve sigurne znakove osim samostalnog sjedenja) smo krenuli ovim redom; 1. dan žličica tikvice, 2.dan žličicu do dvije tikvice, 3.dan dvije žličice batata (taman je tad i sama odlučila da je dosta), 4.dan batat, 5. i 6. dan tikvica+batat. Danas, 7. dan bi mogle mrkvu, korabicu ili blitvu (to je povrće koje se preporuča za 5mj), to ću još vidjeti da li dati li ne, jer nije kakala 3 dana. Uglavnom, to je zasad to što imam, nisam baš bila spremna iskreno jer sam mislila krenuti sa 6mjeseci, malo me iznenadilo ovo  
    HZZO-u se treba javiti 30 dana prije isteka obveznog rodiljnog dopusta (prvih 6mj), odnosno ispuniti zahtjev za nastavak rodiljnog dopusta... Npr. meni rodiljini ističe 09.12.2022, i trebam se javiti sada kao planiram nastaviti sa porodiljnim, te navesti datum početka 10.12.2022 kako bi oni stigli obraditi zahtjev i donijeti rješenje.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Nara-Nara
    07. Studeni 2022. 10:47

Super, hvala cure.
    Aurora, hvala ti 🤗🤗 
    Što se tiče preporuka, ja sam isto prestala sve oko sebe slušati. Trudim se gledati svoju bebu i na licu mjesta odlučiti. Moja nema još nikakve znakove za spremnost. Jedino što radi, gleda nas kada jedemo. Ostalo ju ništa ne zanima 😖😅 A okolina me isto požurivati da što prije krenem.. 😒 Naučila sam u ovih 5 mjeseci da samo bebicu i svoj instinkt slušam. Pa ako pogriješim sam zbog sebe pogriješila a ne neke dobronamjerne bakicu 😅
    Kak je prihvatila kašice? Uživa u hrani ili ju samo tako proguta?

missR
    11. Studeni 2022. 06:29

Cure evo da se i ja malo javim, bas mi je drago kad vidim da pisete i da su bebice dobro❤️
    Nas djecak je prvi put papao kasicu sa 5 mjeseci i 10ak dana, bas se vidilo da je spreman i odlicno je prihvatio. Neke namirnice su mu malo zatvarale probavu pa ih ne dajem vise, pricekat cu za njih jos mjesec dana. Bas pojede puno i sve mu se sviđa, evo prva stvar koja s njim ide lagano😄😂
    Inace smo ok, nismo primili cjepiva jer smo vjezbaci zbog hipertonusa pa moramo jos cekati. 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Crazypeach
    11. Studeni 2022. 11:14

MissR ma daj?? Pa i moj malac je hipertoničan pa se normalno cijepio. A dobro ne znam sad na kakve vježbe vi idete,nama svaki mjesec dođe doma fizioterapeutica, zapravo mi je fizijatrica rekla da nije on prečvrst. Idem reda radi kod nje na pregled i reda radi si pozovem ovu ženskicu odma daa mi pokaže nove vježbe nakon nekog vremena. Naručem je u Klaičevu kod fizijatra iduće god. pa ću vidjet kaj budu tam rekli. Do sad sam išla privatno jer mi je tak više odgovaralo. Super za kašice da puno papa i da mu se sviđa. Ja sam klaun za vrijeme hranjenja,inače mislim da bi mu vrlo brzo dojadilo. Svaki puta kad pomislim da je puno pojeo ili više nego inače poslije toga smlati još 120 ml adaptiranog. Svaki puta jedva dočeka flašicu

missR
    11. Studeni 2022. 13:30

Crazypeach nasa pedijatrica ne zeli cijepiti vjezbace dok fizijatrica ne odobri, a ona nije odobrila jos. A ko bi to znao.. idemo bas u bolnicu svaki tjedan jednom na vjezbe i super nam je teta vjezbacica. U prosincu nam je opet kontrola pa cemo vidit, nadam se da necemo vise morati vjezbati jer on urla punih 40 min tamo😒
    E to za bocicu je i meni cudno, smlati 150 ml kasice (nekad i vise) i onda popije bez problema jos 180 ml AD😅

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• LucyLou
    11. Studeni 2022. 20:55

AuroraB, hvala ti puno na lijepim zeljama. 😃Ovo za ljubljenje i mazenje znam, ja svoju “gnjavim” po cijeli dan 🤭 i hvala puni na informaciji vezano uz HZZO, nisam znala da se trebamo dodatno javiti za drugih 6 mjeseci 🤦🏼‍♀️
    Ostale curke, malo sam uletila kao padobranac u temu, nadam se da ne zamjerite…
    Uglavnom, mi smo polako s cetiri i pol mjeseca poceli s dohranom - dala sam joj prvo mrkvicu par dana pa onda tikvicu…nije bila posebno odusevljena, vise se igrala sa zlicom…ali ja ju ne forsiram, slusam svoj instinkt i mislim da sve dok dobro napreduje, nema potrebe za zurenjem…i da, muz joj je dao da lizne grozdje, to joj je naravno bilo fino i prefino, nije mu pustala ruku 🤭

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

marta96
    15. Studeni 2022. 08:49

missR bas mi je drago vidjeti da si se javila, ja tu i tamo škicnem forum, ali ugl nitko ne piše.
    Koja je cura rodila dan poslije mene? Ja sam 08.06, a vidjela sam da je netko 09. Mi još nismo počele papati, ima vremena polako pa ne žurimo.
    Ne žalim se na bebu, lijepo raste i sve. Moja je imala blagi hiper, ali je na tome ostalo nikakve preporuke ni nista, a ped kaže da je sve super tako da izgleda je. 
    Cijepljena nije, zbog nuspojava u obitelji smo odlučili da se neće cijepiti. To je ugl to kod nas, vrijeme prebrzo ide, ne mogu vjerovati koliko je prošlo 🥰
    Pusa svima od nas dvije😘

👩‍🦰 28g
    🧔33g06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
    22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.