Lupocet se ne daje samo ako dijete ima temperaturu,on je također protiv bolova te se može dati i prilikom nicanja zubića i ako je beba nervozna i plačljiva nakon pikice. Ja sam svojem dala pola Lupoceta nakon 2.doze jer mi je tak rekla pedijatrica
Pepi 19 nismo se ipak cjepili zato kaj mi je od antibiotika dobio proljev pa smo odgodili. Niš od dohrane,naručeni smo baš kad će imati 5 mjeseci.
Pa iskreno za te rižine pahuljine nisam sigurna,pitat ću je dal da stavim u formulu ili prokuhanu vodu. Mislim da ću za početak u formulu staviti jer mu je to poznati okus,bit će mu finije
Mislim da ti rizine pahuljice nece biti problem jer su najneutralnijeg okusa, zato ih i uvode kod beba koje imaju problem s refluksom jer su najlakše za zeludac i bebe najbolje prihvate. Ja sam jos nakon mjesec dana dobila preporuku gastroenterologa da stavljam jednu mjericu u sto mililitara mlijeka ako bi se stanje s povratom mlijeka pogoršalo. Kao u takvim slučajevima bebe mogu već od drugog tjedna zivota to koristiti (postoje i adaptirana AR mlijeka sa sličnim uguščivaćima, samo eto ako se doji nastoji se izbjeći to jer je majčino najlakše za bebin želudac). Al nisam to probala do trećeg mjeseca, a onda je bez problema prihvatila u kombinaciji s majčinim mlijekom,. Ali ona je i dalje vraćala to mijeko pa sam odustala, jer mi tlaka stalno izdajat a nisam primjetila da joj je nešto bolje. Samo isto ide veća rupica za bocu, npr. Ako je beba od dva mjeseca uzme se Sisač za uzrast više, s malo većim otvorom jer je gušća smjesa, ali ko nema problema s gastro stranom mislim da se mogu uvesti normalno na žlicu s mlijekom koje beba inaće pije. Mislim da kad ću krenut s dohranom ću ja krenuti od njih samo na žlicu i s još gušćom smjesom s obzirom da joj je već i poznat taj okus..
I ja sam mislila krenuti s rižinim kroz mjesec dva. Ali vidjet ću što će pedijatar reći.
A ima tko kakvu preporuku za inhalator? Mi treba to uopće? Koristite to?
I ono vječito pitanje. Kak oblačite djecu sad na jesen? Mene najviše zanima kontinentalna HR 😅 Na jugu je vjerojatno drugačija priča
Ja inhalator nemam. Imam samo fiziološku al nisam jos koristila jer nisam imala potrebe. Ako će trebati cu ga nabaviti.
Bebicu oblačim ovisno o temperaturi, za spavanje je u vreći i super mi što je s vrećom dosla etiketa kako ju obući ovisno o temperaturi u stanu, pa na 21 je po noći samo u dugom bodiju i čarapicama u vreći. Po danu kako kad, vani kapica i lagana jesenska jakna ako puše plus bodi, nekad i majica na to, hlačice i dekica, po danu dugi bodi i kombinezon bez rukava.
Pozdrav cure, jedva sam našla temu pošto nije aktivna... Htjela sam se samo kratko javiti jer bi mi bilo drago popratiti bebe sličnog uzrasta mojoj curici🥰 Nisam se javila još ni nakon poroda koji je na kraju završio dogovorenim carskim jer sam "prenijela" 5 dana, pogrešno su posumnjali na veliku bebu, a također su i neke druge stvari uzete u obzir. Što se poroda i carskog reza tiče, nemam nikakvih loših iskustava (ako zanemarim glavobolju od spinalne)...🙂 Uglavnom, zasada nam sve dobro prolazi; obavljena cijepljenja bez ikakvih simptoma (također i 1.doza rotarixa)... Neki dan smo krenuli sa dohranom iako beba dobro napreduje i isključivo je dojena beba.. Mislila sam čekati 6mj no većina znakova je postala prisutna.. i to do te mjere da mi ju je bilo žao kad nas je gledala kako jedemo; počela je mljackati, veseliti se i promatrati nas sa posebnom pažnjom..Krenuli smo po naputku pedijatra sa tikvicom, batatom i mrkvom... Lijep pozdrav svima😊
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Lilypie trakice više ne rade?🤔 Onda da ovako napišem, beba ima 5mjeseci za tjedan dana.
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
Bok Aurora,onda su naši bebači "tu negdje". Moj je sad 5 mjeseci i desetak dana. Mi smo prošli tjedan krenuli s dohranom. Do sad je jeo mrkvu,krumpir,buču,jabuku i bananu. Ali moram priznati da mu se ništa baš ne dopada. Pljucka manje više sve,onda počne i oko usta nešto ić,ko da želi maknuti to iz ustiju,nemam pojma... prvi sin je još i jeo,pa mi je to jako čudno. Onda ga na svakakve načine animiram ali svako hranjenje završi s njegovim plačem pa idem brzo raditi bočicu. Nadam se da bude se uskoro naviknuo na novi način hranjenja. Iskreno baš mi je glupo i bezveze da je grupa neaktivna i da puno cura od kad je rodilo se više nije ni pojavilo tu. Da nisu ukratko napisale ni par rečenica,ni kako je porod prpšao niti kako su bebe. A za Facebook grupu nemam komentara. Osobno nemam fejs,ali mi nije jasno zašto je to "vip grupa" u kojoj više nema mjesta za ostale. Ko da je bitno jer netko u njoj sudjeluje od početka ili se nedavno pridružio,u moj je život svaka osoba dobrodošla
Aurora, drago mi je da je sve dobro prošlo 🤗
Crazypeach, kako to da si krenula s kašicama? Malac je dao naznake? Moja beba nikakvu želju ne pokazuje, a ja sam već nekoliko tjedana u niskom startu za početak hranjenja🤣🤣
Crazypeach možda nije još spreman? U takvim situacijama se savjetuje prestati sa dohranom na kojih 7-10 dana, pa pokušati ispočetka. S obzirom da ne prihvaća ni voće koje bi im trebalo biti ukusno, moguće da ipak nije još spreman...a imaš i vremena do 6mj. Vidim da grupa nije aktivna, i meni je malo žao iako priznajem, nisam bila ovdje aktivna..ali sada bi mi dobro došlo da češće vidim neki post...pa kad ga ne vidim, rekoh idem ja onda pisati Razumijem cure koje su se maknule sa foruma i ne prihvaćaju nove članice jer su već previše toga jedna drugoj otkrile, vjerojatno i intiminije postove, pa ne žele "strance".. Postoje i druge grupe na facebooku gdje ima raznih informacija, imaš npr Trudnice & Mame 👶 Savjeti & potpora 2022/2023.
Pepi19 baš ću jedan dan kad nađem vremena, prekopati stare postove da vidim kako je prošlo kod tebe i ostalih koje su bile u "mojem" :) terminu.. S kojom hranom misliš početi? Mi idemo prvo povrće, pa žitarice i onda voće... Jučer kad je jela tikvicu+batat je bila oduševljena, mi smo rikavali od smijeha!
Draga AuroraB, ne znam sjecas li me se sa teme Potpomognuta oplodnja, bila sam dosta aktivna jedno vrijeme ali sam se povukla kad mi se mama tesko razbolila. Uglavnom, naisla sam na ovu temu i tako mi je drago sto si se javila i sto si u medjuvremenu rodila curicu - cestitam ti od srca i zelim tebi i tvojoj obitelji sve naj naj naj! 😃❤️ ja sam takodjer postala mama jedne divne male djevojcice i to prije cetiri i pol mjeseca. Nakon tolike borbe, jos uvijek na trenutke ne mogu vjerovati da je napokon tu i da evo, takodjer pocinjemo s dohranom 😃
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Sortiraj odgovore
Najstariji