Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    12. Listopad 2022. 20:46

Pepi19

Da, u pravu si Demetria. Hvala na linkovima 🤗
    A jel imamo koju bebu iznad 6mjeseci? Je već koja krenula s kašicama? Kakva su iskustva?
    I dajte recite, su bebice već imale kakve prehlade/koronu i sličnu? Pa ako može iskustva? Ako bih se htjela pripremiti za zimu, što bih po vašem iskustvu trebala imati u kućnoj ljekarni? Osim toplomjera, čepiće i fiziološku za nos 😅
    Svaki savjet dobro došao 🤗
    Cure, držite se i sretno sad u sezoni prehlada 😖

mi od izlaska iz bolnice stalno prehlađeni pa onda seka pa opet mali i tako u krug.
    osim toplomjera čepića (ako ima proljev bolje sirup ali probajte naći onaj što nije na bazi jagode zbog mogućih nuspojava)
    fiziološke mi se inhaliramo sa https://webljekarna.vasezdravlje.com/higijena-nosica/sinomarin-babies
    pokušavam zračiti što više stan i paziti na higijenu. ja dojim pa pijem i bijeli sljez navodno se može kapati i njima u nos ali nisam za to.
    *
    oprez s eteričnim uljim au difuzerima bolje kupiti ovlaživač zraka.
    mi znamo izrezati crveni luk na tanjurić i staviti do krevetića.

Pepi19

Sorry, sad vidim da već sutra imaš cijepljenje. Mi smo morali Lupocet uzeti. I moj savjet, odmah nakon doktora izračunaj koliko čepića beba smije dobiti tako da nećeš morati u panici po noći još i računati (bude li trebalo).
    Odi prije u ljekarnu ako stigneš i kupi frescopad obloge. Njih zaljepiš na mjesto uboda za hlađenje.
    Aha, a čepiće staviš i guzove malo stisneš da ne izađe natrag van. I ako bude stolica do sat vremena nakon čepića moraš ponoviti dozu. Tak su nama rekli. Čepić se odmah rastopi, tako da nema veze ako ne vidiš ostatke čepića u stolici.
    Sretno sutra, bude sve ok. Prvo cijepljenje je zaista ok. 🤗
    Javi kak je prošlo

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Nara-Nara
    13. Listopad 2022. 09:44

Da, na idućem cijepljenju neću dati preventivno. To mi je pedijatar tamo rekao nek napravim i "morala" sam odmah tamo staviti čepić da vidi dal znam kako ide 🙈Kupila sam neku mješavinu eteričnih ulja koja je baš za dojenčad. I to nakapam u onu aromalampicu. Misliš da je to ok? Ili isto bolje ne?
    Kupit ću baš i taj sirup da imam za svaki slučaj.I sorry na vjerojatno glupom pitanju, kašlju li bebice? Je li to učestalo kao i curenje nosa i slično? Kako bi kašalj ublažila?
    I što misliš o onim raznim balzamima za dojenčad za prsa?A kad te već bombardiram s pitanjima 🙈 kak izgledaju te konvulzije i što napraviti u tom slučaju?Samoja, kako je prošlo cijepljenje?

Crazypeach
    13. Listopad 2022. 10:56

Bok curke! Mi imamo uskoro 5 mjeseci. Sa prvim sinom sam krenula s dohranom oko 6-og mjeseca. Taj nikad nije bio neka izjelica. Do dana današnjeg (a sad ima 4 godine) nije probao sirovo povrće ni neki namaz na kruhu. Ne znam jel moja greška ili je jednostavno takvo dijete. Ja nisam niš jela dok sam bila mala,pa moguće da je na mene po tom pitanju. Mi imamo prekustra valjda 3. Cijepljenje (kolko ja znam prvo se dobiva po rođenju u bolnici) pa ću pitat kad bi krenula s dohranom. Ne vidim razloga zašto ne. Ionako je na adaptiranom. Da dojim čekala bi.Mislila sam krenut rižine pahuljice,mrkvica,imamo domaće jabuke.... 
    Moj stariji je imao laringitis-temperatura,kašalj.... i nekako sam mislila da mlađi ne bude dobio ali je. A niš,fiziološka,ventolin,kapi za nos,ja sam mu lupocet davala čepiće. Al čula sam da ak se pokaka u roku par minuta da se opet ponovi čepić. To se u guzi jako brzo rastopi. Za 10 min već. Najbolje za prvu silu imat doma lupocet i neofen čepiće-pitat u ljekarni daju se po kilaži (količina). Za bebu od 8 kila lupocet od 120 mg(cijeli) ide 15 mg/kg. A Neofen 125 mg (10 mg/kg). Lupocet se može davat svakih 4-6 sati a Neofen 6-8 sati. Mi smo bili i na Sumamedu zbog kašlja

Samoja6
    13. Listopad 2022. 12:45

Nismo se još cijepili, jer kako je rođen ranije morali smo proći preglede kod fizijatra, uzv glave, neuropedijatar,itd.
    I sad kaže da ne vidi razloga da još odgađamo, a meni ta cjepiva po 5-6 u 1 nikako ne ulijevaju povjerenje...
    Danas cijeli dan samo čitam, istražujem, i mislim da što više čitam o tome to sam tuplja! 
    Kod naše pedijatrice radi neka sestra koja je ajme majko, ta nezna govoriti uopće i imam feeling da kad je nešto pitam da bi me najrađe stirala u rodno misto! Tako da mi ništa nije rekla, ni trebam li poniti što, trebam li kupiti čepiće, obloge, koje je cjepivo - apsolutno ništa! I kako idemo po tim pregledima vidim da puno doktora uopće nebi trebalo raditi na mjestima na kojima rade, jer je sasvim normalno da ću pitati jeli sve u redu sa mojim ditetom, što trebam ili ne trebam, da sam doktor nebi ni dolazila! U zadnje vrime di god sam bila vratila sam se kući sa tlakom na 500!

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Nara-Nara
    13. Listopad 2022. 15:53

A joj, baš mi je žao da si kod takvih doktora. Grdo je dok čovjek nema povjerenja u svog doktora. Nadam se da ti više neće trebati doktori za bebicu, da ste sve preglede sad zbavili i da ste na miru. Koliko ti je ranije rođeni? Sorry ako si već napisala. Zaboravila sam.

• Nara-Nara
    13. Listopad 2022. 15:58

Crazypeach

Bok curke! Mi imamo uskoro 5 mjeseci. Sa prvim sinom sam krenula s dohranom oko 6-og mjeseca. Taj nikad nije bio neka izjelica. Do dana današnjeg (a sad ima 4 godine) nije probao sirovo povrće ni neki namaz na kruhu. Ne znam jel moja greška ili je jednostavno takvo dijete. Ja nisam niš jela dok sam bila mala,pa moguće da je na mene po tom pitanju. Mi imamo prekustra valjda 3. Cijepljenje (kolko ja znam prvo se dobiva po rođenju u bolnici) pa ću pitat kad bi krenula s dohranom. Ne vidim razloga zašto ne. Ionako je na adaptiranom. Da dojim čekala bi.Mislila sam krenut rižine pahuljice,mrkvica,imamo domaće jabuke….
    Moj stariji je imao laringitis-temperatura,kašalj…. i nekako sam mislila da mlađi ne bude dobio ali je. A niš,fiziološka,ventolin,kapi za nos,ja sam mu lupocet davala čepiće. Al čula sam da ak se pokaka u roku par minuta da se opet ponovi čepić. To se u guzi jako brzo rastopi. Za 10 min već. Najbolje za prvu silu imat doma lupocet i neofen čepiće-pitat u ljekarni daju se po kilaži (količina). Za bebu od 8 kila lupocet od 120 mg(cijeli) ide 15 mg/kg. A Neofen 125 mg (10 mg/kg). Lupocet se može davat svakih 4-6 sati a Neofen 6-8 sati. Mi smo bili i na Sumamedu zbog kašlja

Ajde javi što su rekli. Mi imamo idući tjedan cijepljenje pa ću isto čuti što će reći doktora. Mada beba ne pokazuje nikakve znakove spremnosti za kašice 🙈😅
    Napravit ćeš rižine s formulom? To će biti prvi obrok bebi?

Samoja6
    13. Listopad 2022. 17:38

Misec dana ranije je rođen...
    Evo bili smo, i na kraju samo izgubili vrime, nije ga cijepila jer čekamo pregled fizijatra...

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Demetria
    14. Listopad 2022. 06:23

Pepi19

Da, na idućem cijepljenju neću dati preventivno. To mi je pedijatar tamo rekao nek napravim i "morala" sam odmah tamo staviti čepić da vidi dal znam kako ide 🙈Kupila sam neku mješavinu eteričnih ulja koja je baš za dojenčad. I to nakapam u onu aromalampicu. Misliš da je to ok? Ili isto bolje ne?
    Kupit ću baš i taj sirup da imam za svaki slučaj.I sorry na vjerojatno glupom pitanju, kašlju li bebice? Je li to učestalo kao i curenje nosa i slično? Kako bi kašalj ublažila?
    I što misliš o onim raznim balzamima za dojenčad za prsa?A kad te već bombardiram s pitanjima 🙈 kak izgledaju te konvulzije i što napraviti u tom slučaju?Samoja, kako je prošlo cijepljenje?

ah ti pedijatri....ja bih radije da zapratiš ili pitaš https://www.instagram.com/andrea_aromatherapy/?hl=hr
    ja sam joj sad poslala upit za naša neka ulja jer imamo dvoje djece s 20 mjeseci razlike pa zato.
    da bebe kašlju i oni mogu biti prehlađeni. ako dojiš samo češće nuditi cicu, ako je na boci( nebitno što) onda probati paziti da dijetetu bude topla tekućina mm ili ad
    i pokušavati inhalirati dijete s fiziološkom, ako kašalj zvuči grozno pravac pedijatru jer se kod njih to jako lako spusti na pluća.
    uglavnom ja maloga kad čujem da se to razvija inhaliram s https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/sinomarin/sinomarin-babies
    balzame za prsa nisam koristila ni maloj do 2 godine nisam nekako za bilo kakvu kozmetiku tako maloj djeci.
    ja ti crveni luk izrežem i stavim pored krevetića...soba smrdi ko čevapćnica ali osjetim nakon dan dva razliku kad ih slušam kako dišu kašlju. razbije sluz
    i fiziološku u nos čistiti svaki dan bar jednom kao higijenu nosa, kad su bolesni i češće jer oni ne znaju puhati nos
    *
    https://poliklinika-mazalin.hr/blog/febrilne-konvulzije-kod-djece/ 
    meni je mala imala dva puta od visoke temperature i umrla sam od straha oba puta vjeruj mi grozno izgleda i nije za igrati. kao ni davati lupocete dijetetu koji nema još temperaturu

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• sunchica555
    14. Listopad 2022. 09:09

Nama je cijepljenje proslo s malom temperaturicom, 37.8 je bila najvisa, za to nisam davala paracetamol, proslo je samo od sebe. Bilo je malo suza, ali ok, drugu dozu ima sredinom 11.tog mjeseca.
    Takodjer ju cjepila s rotarixom sto je dodatno, jučer baš bila na drugoj dozi i super proslo bez nuspojava, to se popapa a ona je izjelica pa joj i to čak bilo fino.😆
    Ja s dohranom planiram ranije zbog njezinog refluksa, vec je dobila rizine pahuljice u bočici s majčinim mlijekom ali i to bljuca pa sam od toga odustala, pedijatrica kaze nikako prije 4 i pol mjeseca, mislim da ću se strpit do pet mjeseci, ali vidjet cu, ako se poboljša situacija sto se toga tiče mozda odgodim, te ovisno o tome kolko će mi napredovati. 

Crazypeach
    14. Listopad 2022. 12:32

Pepi 19 nismo se ipak cjepili zato kaj mi je od antibiotika dobio proljev pa smo odgodili. Niš od dohrane,naručeni smo baš kad će imati 5 mjeseci. 
    Pa iskreno za te rižine pahuljine nisam sigurna,pitat ću je dal da stavim u formulu ili prokuhanu vodu. Mislim da ću za početak u formulu staviti jer mu je to poznati okus,bit će mu finije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.