Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Didi4321
    27. Kolovoz 2022. 23:07

Bok zene! 
    Meni menga stigla 52 dana od poroda, a lohije trajale 38 dana 🙈 tako da sam vrlo kratko bila bez ulozaka, nadala sam se da ce biti duze, al eto kroz tjedan bi trebala dobiti drugu mengu.
    U utorak ide na drugu kontrolu i prvo cijepljenje od rodilista. Nabava sam mu cjepivo protiv rota virusa.
    Sto se tice dojenja po noci tu se drzim onog sto Rode preporucaju, a to je do 6.mj svako 3 sata, eventualno jednom da je razmak 4 sata, jer premali su jos da bi imali vece razmake, a i pomogne oko odrzavanja dovoljne kolicine mlijeka. Po danu svako 2 sata, rijetko kada 3.
    Ja se ne izdajam, ali da se izdajam sigurno bi to zaledila za nekad kasnije, jer mislim da sam vidjela da tako mlijeko moze stajati godinu dana u zamrzivacu.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

• sunchica555
    28. Kolovoz 2022. 08:52

TheTina

Sunchica -prek dana jede svaka 2i pol do 3 sata a prek noci izdrzi dugo. Jede u 20h i zbudi se oko 3, pol 4 prvi put pa onda oko 7 i dalje smo na kracem razmaku 🤗 Ja se izdajam po noci jer su mi isto cice ko kamen kad ne jede7 sati nista, samo kaj neznam kam s tim mlijekom 🙈 Mame koje dojite jel zamrzavate mlijeko?
    Moja je dobila 1,200g u 3 tjedna, al mislim da ce sad manje jer ne jede “non stop” kak je na pocetku. I narasla je 6cm 🤭 Bumo vidli za 10-ak dana kakvo je novo stanje 🤗

Dobro si rekla, postoji onaj wake Window guide gdje piše kolko bebe mogu biti budne po danu ovisno o njihovoj dobi, a da ne postanu premorene i histerične, probat cu i ja uvest tu strozu disciplinu jer drugacije imam dernjavu, samo eto borim se s tim dnevnim snom, zna zaspati mislim si to je to sad spava ko klada kad eto nje za 15 minuta, guguće ili plače😅. 
    I moja je dobila 5 cm prvi mjesec, mislim da je jos dosta narasla jer joj cak veličina 68ok😆. Baš me zanima..
    Ja sam jučer zamrznula mlijeko, kuma sam u svadbi u 11 mjesecu, pa cu skupljati zalihe za tada. Imam avent one plastične posude baš za tu namjenu, odmrznuti mozes tako da ga stavis dan prije van pa nek se samo odmrzne. Ako imaš poseban zamrzivač može stajati čak pet mjeseci a ako imas onaj u vratima frizdera stavis skroz iza da ima sto manje utjecaja otvaranje mislim da moze tako stajat dva tri mjeseca, baš pisu različita vremena u različitim literaturama pa nisam ni ja sigurna. Znam samo da u njemu moze manje biti jer se više otvara taj zamrzivač.

• Burito
    29. Kolovoz 2022. 00:16

I mi dobili 5cm prvi mjesec. Mislila sam da nije bas standard takav brz porast, no eto susjedin mali dobio 9cm prvi mjesec. Sad sa tri mu je vec kosara od kolica na knapbas i mene zanima kako nam je prosao drugi mjesec. Moja bebuska zna po noci oderati i po 7 sati, a nekad se budi i svaka 3. Marljive su rode, al nisu za sve najstrucnije. Bas sam nedavno naletila na Jovancevicev intervju gdje objasnjava kako se zdravu, terminsku bebu iznad cca 3 i pol kile nema razloga buditi preko noci za hranjenje (niti generalno buditi za hranjenje).
    TheTina, kolko ti starija ima? Jel spava jos popodne? Ja cu cijeli iduci tjedan bit solo sa starijim i bebom i zapravo nemam pojma kak cu starijeg uspavat za popodnevno spavanje. Kak to hendlas? Znam da cu skombinirat nekak i setnje i rucak, al to uspavljivanje nemam pojma kak ce proc... 

• Burito
    29. Kolovoz 2022. 00:22

Mi po danu imamo razmake od cca sat i pol pa do cca 3 i pol sata, no najcesce bude sredina tog raspona. Sve ovisi kako trazi. Kad krece plakati a znam da je od zadnjeg dojenja proslo manje od 2 i pol sata, prvo pokusam sve druge metode umirivanja (komuniciranje, nunanje, igranje) pa ako nista ne upali ponudim da papa.

Crazypeach
    29. Kolovoz 2022. 14:51

Da,mislim svako rado kako želi,naravno ali i ja sam protiv buđenja po noći rođenih beba u terminu jer nema potrebe stvarno. Pogotovo ako napreduju. Za Leona mi je patronažna rekla da ga budim-nije mi palo napamet. On je na adaptiranom pa po noći zna "odgulit" od pola 10 navečer do 5 ujutro ali nije svaka noć ista. Preko dana uglavnom jede svaka 3 sata.  I za te prozore budnosti nisam baš najsigurnija. Išlo bi mi osobno na živce pratit to i uspavljivat po cijele dane,ali opet svi rade onako ako misle da je najbolje. Ja sam u puno stvari jako puno pretjerivala sa prvim sinom,dobro on je bio i ranije rođen... sad s drugim sam malo opuštenija. Bebe su takve kakve jesu i ne znam kolko im "nametanje"nekakvog ritma stvarno pomaže. Naravno da ih se ne može pustit da budu po noći budne a da spavaju po danu,kakav takav ritam mora postojati,ali da ću sad pratit tp kolko Leon mora spavati i jesti i ne znam što -neću. Nije svaka odrasla osoba ista pa tako ni beba

• sunchica555
    30. Kolovoz 2022. 11:11

Crazypeach

Da,mislim svako rado kako želi,naravno ali i ja sam protiv buđenja po noći rođenih beba u terminu jer nema potrebe stvarno. Pogotovo ako napreduju. Za Leona mi je patronažna rekla da ga budim-nije mi palo napamet. On je na adaptiranom pa po noći zna "odgulit" od pola 10 navečer do 5 ujutro ali nije svaka noć ista. Preko dana uglavnom jede svaka 3 sata. I za te prozore budnosti nisam baš najsigurnija. Išlo bi mi osobno na živce pratit to i uspavljivat po cijele dane,ali opet svi rade onako ako misle da je najbolje. Ja sam u puno stvari jako puno pretjerivala sa prvim sinom,dobro on je bio i ranije rođen… sad s drugim sam malo opuštenija. Bebe su takve kakve jesu i ne znam kolko im "nametanje"nekakvog ritma stvarno pomaže. Naravno da ih se ne može pustit da budu po noći budne a da spavaju po danu,kakav takav ritam mora postojati,ali da ću sad pratit tp kolko Leon mora spavati i jesti i ne znam što -neću. Nije svaka odrasla osoba ista pa tako ni beba

I ja mislim da ih ne treba budit ako spavaju. A svaka beba je individualna, bebe koje su same po sebi spavalice niti ne trebaju neku rutinu one si čak same naprave raspored, a za bebe koje ne zele spavati mislim da treba postojati rutina jer se premore i onda kreće cirkus. Svako treba imati neki svoj pristup ovisno o karakteru bebe. 😊

TheTina
    01. Rujan 2022. 07:32

Slazem se da se djecu ne treba buditi i da ih treba pustiti da si same ritam naprave i to sam s prvom radila. Iako je ranije rodena i nije imala bas kilazu nisam ju nikad budila po noci neg sam cekala da se sama probudi i ona je bas bila standardna bebica - jela i spavala je 🤗 No s drugom, kolko god da sam bila opustenija, nije islo da si sama napravi ritam jer nije uopce spavala i tesko ju je bilo uopce dobit na spavanje.  Bas kak kaze sunchica, spava 10-15mini eto je ko da je odspavala 5 sati…od kad sam joj stvorila neki ritam super je i dok je budna ovih sat i pol do dva, samo se smije, prati sve oko sebe i guguce, pravi mali veseljak 🥰  Kaj se tice “nametanja ritma” ja sam se do sad uvjerila da pomaze. Radim u vrticu i djeca jako vole rutinu, isti ritam i pravila. Vole znati otprilike sto ih ceka, pogotovo djeca do dvije godine. Naravno da je svako dijete drugacije i treba otkriti najprije sto mu odgovara a sto ne i na koji nacin zeli odredene stvari. Prepametni su oni i jako brzo pohvataju sve 🤗
    .

Burito

TheTina, kolko ti starija ima? Jel spava jos popodne? Ja cu cijeli iduci tjedan bit solo sa starijim i bebom i zapravo nemam pojma kak cu starijeg uspavat za popodnevno spavanje. Kak to hendlas? Znam da cu skombinirat nekak i setnje i rucak, al to uspavljivanje nemam pojma kak ce proc…

Godinu i pol je bas navrsila, spava jedanput dnevno od cc pola 1,1 do cc pola 4. Ja ju ne uspavljujem, nakon rucka ide na tutu, presvucemo body ili majicu, stavim ju u kindic, zazelim joj ugodni popodnevni odmor i izadem van iz sobe. Nekad trazi da sjedim kraj vrata pa znam malu nosit i hodat po hodniku pa nas starija vidi al rijetko kad je to. Isto smo ju od pocetka pustali da se sama uspavljuje. Veci kaos mi zna bit kad ih spremam van, to traje jedno 40min 😅 i dok uspijemo izac vec starija mora na wc ili je zedna a manja je obicno gladna 🙈
    .

• Nara-Nara
    05. Rujan 2022. 17:14

Cure koje ne dojite, jel planirate nešto ranije uvesti kašice?

Crazypeach
    06. Rujan 2022. 08:31

Razmišljala sam o tome. S prvim sinom sam baš pretjerivala i jako pazila na sve,prvu kašicu sam mu dala sa 6 mjeseci,a ovaj malecki je od prvog dana nešto napredniji (što i ne čudi jer je rođen u terminu). Vidjela sam da ima u dućanu za kupiti kašice već od 4-og mjeseca, tipa jabuka,šljiva,rižine pahuljice.... valjda se mpže onda i prije krenuti. Ako mu i skuham juhu i unutra ubacim mrkvu i krumpiric osobno isto mislim da mu od toga ne može biti niš....idući mjesec imamo kontrolu pa ću pitat pedijatricu jer to svakako mora biti u dogovoru s njom. 

• Nara-Nara
    08. Rujan 2022. 08:35

Da, jasno. Treba doktore čuti.
    A ima koja da je krenula s kašicama? Neka iskustva, savjeti?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.