Meni se moj Leon čini ogroman. Baš je "komad"beberodio se sa 3680 mislim da je sad blizu 7. Imat će 3 mjeseca za par dana. Okreće se na desni bok i s desnog boka na trbuh,ali mu onda rukica zapne-ne zna je izvući. Kaže doktorica da je prečvrst i da mora na vježbe… od utorka krećemo ….Bome, 7 kg, komad bebe!
Meni se on odavno počeo okretati s trbuha na leđa, što nismo mogli virovati jer je i ranije rođen,a i da nije, djelovalo je prerano…
Prvi put je to slučajno napravio, nakon toga je krenuo baš s tom namjerom!
A što priča, majko mila, ne gasi se! Samo ni "pričao" i smijao se…
Ma da pitam kad sam već tu… Jesu li se kome nakon poroda promijenili simptomi menstruacije? Ja sam imala jako bolne, užasno obilne prije….sad već evo druga prošla da tako reći nisam osjetila… Ali zato svako malo osjetim neko probadanje… Danas evo se desni jajnik svako malo zaboli i to pošteno… Od poroda svako malo me nešto u tom predjelu boli….
Ja jos nisam dobila mengu, ja se nadam da će me izbjeći jos neko vrijeme s obzirom da ju iskljucivo dojim a i da nadoknadim željezo zbog gubitka krvi 😊.
Nadam se da će se i meni smanjiti intenzitet, čitala sam da se kod nekih žena promjene menstruacije nakon poroda i to uglavnom na bolje i da kraće traju. 💕
Cure, moja se ne okreće uopće. Zar bi trebala? Moram nešto vježbati s njom? Sad sam ju počela stavljati na bok malo. Do sad je uvijek bila samo na leđima i povremeno na trbuhu...
Vezano na okretanje, moj prvi se okrenuo sa mjesec dana sa trbuha na ledja, a to razvojno ide tek sa 7mj, svi su mislili da je napredan, sva sreca patronazna je prepoznala u cemu je stvar i zavrsili smo na vjezbicama, dijagnoza distoni sindrom (hipertonus).
Okretanja sa boka na trbuh dodje cini mi se sa 3mj ali zaboravila sam vec, pa onda sa ledja na trbuh i tek skroz zadnje se nauce vratiti nazad. Ovo sa mjesec dana bi se ukrutio i onda bacio glavu na stranu pa bi ga ona povukla.
Vezano na mengu, prvi je bio iskljucivo dojen i dobila sam tek nakon 10mj, vjerojatno ce opet biti slicno iako znam da to varira.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Cure, moja se ne okreće uopće. Zar bi trebala? Moram nešto vježbati s njom? Sad sam ju počela stavljati na bok malo. Do sad je uvijek bila samo na leđima i povremeno na trbuhu…
Svaki dan barem po nekoliko minuta tummy time, koliko izdrzi. Po mogucnosti na maloj tvrđoj podlozi, tipa one podloge za igru. Ako ne voli, onda na tebi, na tvojim koljenima, ili tako da legnes i ti ispred nje pa ju animiras. Tako ce se polako krenuti uciti.
I probati raditi ispravno baby handling (presvlacenje, dizanje i spustanje itd). Npr ako prilikom presvlacenja ides onako preko boka a mijenjas desetak pelena dnevno, to ti dodje kao da ste vjezbale a ne ulazes dodatni trud.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Pepi19, ne treba se jos okretati, ako se dobro sjecam cak bi prerano to bilo. Ali trebas ju svaki dan stavljati na trbuh da vjezba dizanje glavice, s tim se moze poceti od rodjenja. Pa gledaj da ju podize, mozda pogleda slijeva na desno i obratno. Ja koristim tvrde podloge kako je Eden i spomenula. Imamo casmatino. Ili na podu u gymu. Al najbolja je ta podloga za igru. Meke podloge (npr kauci) nisu dobre za vjezbanje. Kada ces je stavljati na trbuh, probaj naci na yt kako ju na ispravan nacin okrenuti s ledja na trbuh (da i ona pravilno nauci taj pokret). Pa onda ponovljas na oba boka tu radnju da ni jedna strana ne zaostaje. Znam ju stavljati i na prsa pa da dize glavicu da mene vidi. S prvim sam isla na vjezbice pa sam ovaj put osvijestena koliko je bitno poticati i pratiti razvoj motorike. Sretno :)
Kaj se menge tice, meni se mozda smanjila bol nakon prvog poroda, a intenzitet je nekako bio manji na pocetku, al cini mi se da se opet pojacalo kasnije. Vise se ni ne sjecam:D Isto se nadam sto kasnijoj mengi s obzirom da i meni fali zeljeza, a i tlaka su mi te menge, al s prvim sam je brzo dobila a isto je iskljucivo dojen, kao i sada. Tak da pretpostavljam da ce biti isti scenarij.
Ne treba se okretat još,definitivno je prerano. Inače ide mi to sve malo na živce,možda sam zaostala ne znam kaj da drugo kažem paziti kako podić djecu kako spustit,nosit.... odjednom je postalo znanstvena fantastika nositi vlastito dijete. Tko je nas baby handlao dok smo bile bebe? Ili naše roditelje? Da ne pričam o bakama i dedama.... Moj prvi je išao na Goljak na vježbice jer je bio prerano rođen i slažem se. Za prerano rođene bebe,dapače. Treba ih se vježbati i poticati im razvoj ali imam osjećaj da bi se samo danas dijelile neke "dijagnoze". Leon je kao normo hiper i još malo asimetričan,naravno da ću vježbat s njime i vodit ga kamo treba,ali sam sigurna da bi i bez toga normalno prohodao.
Oduvijek sam imala obilne menge,ali kad sam rodila prvog bile su još gore. To su bili izljevi a ne menge. Toliko da mi je remetilo kvalitetu života. Drugi i treći dan sam se bojala bilo gdje ići,na posao sam obavezno nosila rezervne hlače,gaće i pakete uložaka. U 2 dana sam znala potrošiti 2 paketa. Čak mi je doktor sugerirao da stavim spiralu ali nisam jer sam planirala imati još djece. Nakon drugog poroda još čekam mengu,nadam se da budu sada malo manje obilne. Sorry na dužem postu
Pozdrav mamice, cestitam svima koje su rodile nedavno na malim andelima, uzivajte, ljubite se i mazite puno puno i uzivajte u svakom trenutku jer vrijeme ide prebrzooo 🥰❤️
.
Mrvica722 - svaka ti cast da se jos suzdrzavas da ne planes, treba za ovak nesto imat celicne zivce. Ja sam se s prvom bebom “postavila” odmah i rekli smo svima da imaju mobitele i da se najave prije nego dodu i da smo mi odlucili da nam dijete nece svaki dan biti s bakama i dedama jer mu mi moramo postaviti neke granice i usuglasit se u odgoju a ne se jos “boriti” s njima i njihovim pravilima. Naravno, sve na lijepi nacin i prihvatili su to i s moje strane i s muzeve. Mi zivimo u istom dvoristu s muzevima, nismo u istoj kuci pa smo non stop zakljucani, no dogodilo se par puta da nam je svekar samo uletio u kucu i prije par mjeseci me zatekao samo u gacama u dnevnom i bilo mu je tolko neugodno da se samo okrenuo i izasao i od tad nazove kad nekaj treba 😅😅😅 Tak da probaj s golotinjom, mozda i tvoga posrami 🤭
.
Sunchica - moja ce za par dana imat dva mjeseca i do prije tjedan dana smo se isto borili s nespavanjem i plakanjem. Dakle, ta mala ak je skupila 3 sata sna bilo je super, vise nismo znali kaj da delamo. Premoreni smo bili svi redom. Bilo je noci kad je i stariju zbudila pa su u duetu vristale, a muz nije uopce dobil godisnji tak da sam s njima bila sama odpocetka. Nakon pomnog razmisljanja i citanj svega i svacega i razgovora s drugim osobama 😅 dosla sam do zakljucka da mi je dijete kronicno neispavano i zbog toga ju je tesko uspavat i non stop je plakala. Tri dana sam provela samo uspavljujuci ju i pazila sam na razmak izmedu dojenja, nisam joj dala da jede non stop jer je htjela jesti da zaspi pa se prenajedala pa bljuckala pa grcevi i tak smo dosli u zacarani krug. Ujutro sam ju “budila” u isto vrijeme i svaki dan doslovno isti ritam. Samo sam pazila na sat i sad jelo, sad spavanje i budnu sam ju stavljala u kindic da proba sama zaspat. Kad je plakala pustila sam ju 3-4min pa sam ju dosla malo dragati i pustiti joj bijeli sum, ali ju nisam dizala. I evo zenska od prije tjedan dana spava od cc 21 h do cc 7 ujutro uz jedno hranjenje i prek dana je budna 1h do 1:30h pa spavanje. Sretno vam bilo u svakom slucaju i zelim vam da brzo nadete rjesenje za ovo kaj vam bebicu muci 🤗🥰
The Tina
Nama je puno bolja ovaj mjesec nego kako je bilo na početku. Koji ti je razmak izmedju dojenja? I ja zapravo otkad sam rekla da neće jesti dok nije minimalno dva sata proslo puno je bolja s refluksom i bljucanjem. Tako da nekad prodje dva sata, nekad tri i više. Evo mene je jučer moja iznenadila, prvi put je izdrzala od 20:40 do 3:40 ujutro bez hranjenja, pojela si je i produzila do pola 7 ujutro i onda još jednom do 9h, mene probudile bolne cice, kako je preskočila dva obroka morala ići izdojiti jednu jer je sve počelo curiti po krevetu.😅. Tako da mogu reć da se unormalila, a vjerujem kako joj želučić raste da će to sve doći na svoje. I ja ju sad pokušavam učiti da se sama uspava, al ja svoju ne mogu pustiti da plače kad zenska počne histerizirat i ostajat bez zraka ako ju tako pustim 🙆.
Al spavanje ovisi od dana do dana, nekad ju uhvate valjda ti grčevi plus refluks ne spava cijeli dan uopće, histerizira na cici, a nekad po danu odspava par puta po dva sata, često spava u kolicima jer kad ju zgrči probudi se i počne plakat pa ako je u kolicima malo ju vozikam isto pustim bijeli šum pa opet zaspi. Ona bi i spavala da ju to sve ne muči i ne budi. Nadam se da će to sve bolje i bolje ići, pa da uhvatimo neku rutinu kad prodju grčići i kad krene na dohranu, da joj se manje i diže to mlijeko. Hvala Bogu pa dobro napreduje, dobila skoro dvije kile od poroda ♥️za par dana je i nama dva mjeseca.
Sunchica - prek dana jede svaka 2i pol do 3 sata a prek noci izdrzi dugo. Jede u 20h i zbudi se oko 3, pol 4 prvi put pa onda oko 7 i dalje smo na kracem razmaku 🤗 Ja se izdajam po noci jer su mi isto cice ko kamen kad ne jede7 sati nista, samo kaj neznam kam s tim mlijekom 🙈 Mame koje dojite jel zamrzavate mlijeko?
Moja je dobila 1,200g u 3 tjedna, al mislim da ce sad manje jer ne jede “non stop” kak je na pocetku. I narasla je 6cm 🤭 Bumo vidli za 10-ak dana kakvo je novo stanje 🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji