To je i mene živciralo u ono kratko vrijeme dok sam dojila i izdajala se. Živimo sa muževim roditeljima,sve ima svoje prednosti i mane…. taman krenem dojit dolaze u sobu i svekrva se naviruje kao papa? Gle ga….pa dobro ne moraš baš gledat. Onda se izdajam,pa opet netko uletava… znala sam otić u kupaonicu,jer mi ne moraju baš svi vidjet sise. Još da su lijepe ajde,ali su jako ružnesad lijepo flašicu napravim pa nemam s tim.više brigezamarala sam se previše s tim donjem sad sam se pomirila da ne mogu i bok. Po meni reci mužu da to iskomunicira s njima jer ti ćeš im se samo zamjeriti. A opet nije ni njemu lako,to su ipak njegovi roditelji. Sve kužim. Al bude i to prošloMa naporbi su u pm. Evo veceras uvik se usere u kucu u ludo doba noći ja velim kak je mali isti moj brat ajme 70x je ona rekla kako nije kako je isti njen sin, pa promjenimo temu ona opet kako je isti njen sin, pa da je ona zbala časne sestre da nezna smi li se dite prikrstit dok nije kršteno znači slušat je više ne mogu od beljezganja njenih gluposti. Pa zasto kad ga dignemo da podrigne on ima sklupčane nogice da tribamo to vidit sa patronažnom jebote dite 15 dana ima. Pa kad krenu babine boji se uroka i proroka 🙈gospe milaaa
A joooj, da to vidiš na nekoj seriji umrli bismo od smijeha 🤦♀️🙈😵💫
Možda joj čisto iskreno reci da bi voljela imati više mira, ako može malo stati s posjetama. Ili, reci da hara neka viroza, beba još nije cijepljena pa da biste voljeli ukinuti posjete do nakon dva mjeseca 😜
Ali otkantaj ju svakako. Ovo je i ovako teško doba, moraš upoznati dijete, možda i svoju novu ulogu. Ne treba ti nemir ili osjeća neugode u vlastitom domu.
To je i mene živciralo u ono kratko vrijeme dok sam dojila i izdajala se. Živimo sa muževim roditeljima,sve ima svoje prednosti i mane…. taman krenem dojit dolaze u sobu i svekrva se naviruje kao papa? Gle ga….pa dobro ne moraš baš gledat. Onda se izdajam,pa opet netko uletava… znala sam otić u kupaonicu,jer mi ne moraju baš svi vidjet sise. Još da su lijepe ajde,ali su jako ružnesad lijepo flašicu napravim pa nemam s tim.više brigezamarala sam se previše s tim donjem sad sam se pomirila da ne mogu i bok. Po meni reci mužu da to iskomunicira s njima jer ti ćeš im se samo zamjeriti. A opet nije ni njemu lako,to su ipak njegovi roditelji. Sve kužim. Al bude i to prošloKoliko dugo si uspjela dojiti? Jel ti bilo teško prestati? Ja nisam nikako dojila jer su bili svakojaki problemi, em u rodilištu, em kod kuće kasnije. No skroz imam grižnju savijest. I znam da nisam ja utjecala na činjenicu da nije mlijeka bilo i lijepo mi dijete napreduje, ali nekako baš muku mučim s tim da nisam uspjela dojiti svoje dijete. Nekako sebi pripisujem krivnju i sve razmišljam da sam bar ovo napravila u trudnoći, da sam bar bila prisebna u rodilištu, da sam… čak u toj mjeri da po noći ne spavam 😖🥺 Kako si ti sebi posložila tu činjenicu? Ne pitam iz znatiželje nego samo da sebe malo ohrabrim..
Slicnu situaciju sam imala sa prvim djetetom. Splet svakakvih okolnosti je doveo do toga da nisam dojila. Samo ti mogu rec da se ne grizes toliko. Tvoje dijete je dobro, napreduje, ne mora biti vise boljezljivo jer je na ad, niti su sva dojena djeca manje bolezljiva. To je onako cesto spomenut razlog zasto bi sve majke "trebale dojiti". Meni je u pocetku isto bilo tesko, kao da ne ispunjavam majcinsku duznost kako treba. Nakon par tjedana sto sam samu sebe dobro namucila shvatila da to nema smisla, da cu samo navuc nekakvu depresiju i nezadovoljstvo. Samo uzivaj, opusti se, bebe to osjete ❤️
Mrvica trajalo je do nedavno. Ali nisam ga iskljućivo dojila nego je još od rodilišta bio na kombiniranoj prehrani. Malo cica pa ad pa izdojeno.... Isto sam imala problema,iskreno nisam se dovoljno informirala prije o dojenju,nisam znala da neke bebe znaju u početku stalno bit na cici. Nažalost,ja to nisam mogla. I isto dan danas osjecam grižnju savjesti,isto kao da nisam ispunila svoje. Mogla sam ovo,mogla sam ono.... niti jedna osoba nije ista i niti jedno dijete nije isto. Ti si imala svoje probleme i ne moraš se opravdavati. Napravila si najbolje što si mogla. Molim te,nemoj si predbacivati toliko da po noći ne spavaš. Dijete je dobro,ono ti neće sigurno zamjeriti. Ako budeš imala.još djece opet probaj ali ako ide ide,ne ide ne ide-nije smak svijeta. Probaj si to tako posložiti. Složila bi se s Tams-nisam primjetila da su dojena djeca manje bolesna. Moja prijateljica je dojila djecu dosta dugo pa su bili dosta bolesni kad su krenuli u vrtić. Jednako kao i moj koji je bio na ad-u. Tak da glavu gore!
Pozdrav cure! Kako ste, kako napredujete?
Dugo me nije bilo, evo upravo sam malo legla pored baby B i zaspala skupa s njim... Uskoro nam je 3 mjeseca!!!
Zanima me kako vi napredujete s težinom?
Baš čitam da po pravilu bebe do 6 mjeseca uduplaju porođajnu težinu...
On je rođen sa 2780 g, a jučer na vaganju je imao 5190 g!
Malo sam zbunjena... 😆
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Crazypeach, Tams hvala na utjehi 🤗🤗🥰 Moram promijeniti način razmišljanja jer ionako nema druge... Prošao voz 😕🤷♀️
Samoja mislim da se taj podatak ne odnosi na korona bebe 😜. Moja se rodila s 3300 i sa puna dva mjeseca bila 6100 🤯😅
Crazypeach, Tamshvala na utjehi 🤗🤗🥰 Moram promijeniti način razmišljanja jer ionako nema druge… Prošao voz 😕🤷♀️
Samojamislim da se taj podatak ne odnosi na korona bebe 😜. Moja se rodila s 3300 i sa puna dva mjeseca bila 6100 🤯😅
🤣🤣 Top! Baš me zbunila ta informacija...gledam fali još sitno do duple težine,a di smo još od 6 mjeseca...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Crazypeach, Tamshvala na utjehi 🤗🤗🥰 Moram promijeniti način razmišljanja jer ionako nema druge… Prošao voz 😕🤷♀️
Samojamislim da se taj podatak ne odnosi na korona bebe 😜. Moja se rodila s 3300 i sa puna dva mjeseca bila 6100 🤯😅🤣🤣 Top! Baš me zbunila ta informacija…gledam fali još sitno do duple težine,a di smo još od 6 mjeseca…
Moja mala je udvostručila sa 4 mjeseca i 20 dana.
Braco je rođen s 3830 sad je na 7 kila samo dojenja djeca.
Toliko različiti
Pepi19 oboje su mi rođeni u koroni
Mala je s godinu i nešto tek imala 2.5 od porođajne težine, utrostručila tek s skoro godinu i pol što se kao očekuje s godinu dana.
Evo:
Za neku je djecu uredan dobitak i od 113 - 142 g tjedno.
** Prosječna dojena beba će udvostručiti svoju masu do 3. – 4. mjeseca, a većina beba do 6. mjeseca života.
Do godine dana prosječna dojena beba će povećati svoju porođajnu masu za 2 ½ - 3 puta.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Meni se moj Leon čini ogroman. Baš je "komad"bebe rodio se sa 3680 mislim da je sad blizu 7. Imat će 3 mjeseca za par dana. Okreće se na desni bok i s desnog boka na trbuh,ali mu onda rukica zapne-ne zna je izvući. Kaže doktorica da je prečvrst i da mora na vježbe... od utorka krećemo ....
Meni se moj Leon čini ogroman. Baš je "komad"beberodio se sa 3680 mislim da je sad blizu 7. Imat će 3 mjeseca za par dana. Okreće se na desni bok i s desnog boka na trbuh,ali mu onda rukica zapne-ne zna je izvući. Kaže doktorica da je prečvrst i da mora na vježbe… od utorka krećemo ….
Bome, 7 kg, komad bebe!
Meni se on odavno počeo okretati s trbuha na leđa, što nismo mogli virovati jer je i ranije rođen,a i da nije, djelovalo je prerano...
Prvi put je to slučajno napravio, nakon toga je krenuo baš s tom namjerom!
A što priča, majko mila, ne gasi se! Samo ni "pričao" i smijao se...
Ma da pitam kad sam već tu... Jesu li se kome nakon poroda promijenili simptomi menstruacije? Ja sam imala jako bolne, užasno obilne prije....sad već evo druga prošla da tako reći nisam osjetila... Ali zato svako malo osjetim neko probadanje... Danas evo se desni jajnik svako malo zaboli i to pošteno... Od poroda svako malo me nešto u tom predjelu boli....
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Meni se moj Leon čini ogroman. Baš je "komad"beberodio se sa 3680 mislim da je sad blizu 7. Imat će 3 mjeseca za par dana. Okreće se na desni bok i s desnog boka na trbuh,ali mu onda rukica zapne-ne zna je izvući. Kaže doktorica da je prečvrst i da mora na vježbe… od utorka krećemo ….Bome, 7 kg, komad bebe!
Meni se on odavno počeo okretati s trbuha na leđa, što nismo mogli virovati jer je i ranije rođen,a i da nije, djelovalo je prerano…
Prvi put je to slučajno napravio, nakon toga je krenuo baš s tom namjerom!
A što priča, majko mila, ne gasi se! Samo ni "pričao" i smijao se…
Ma da pitam kad sam već tu… Jesu li se kome nakon poroda promijenili simptomi menstruacije? Ja sam imala jako bolne, užasno obilne prije….sad već evo druga prošla da tako reći nisam osjetila… Ali zato svako malo osjetim neko probadanje… Danas evo se desni jajnik svako malo zaboli i to pošteno… Od poroda svako malo me nešto u tom predjelu boli….
Ja sam je vec dobila, ravno nakon 7 tjedana od podroda 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji