![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Pozdrav žene, joj kad vas vidim sve tako spremne, osjecam se ko teen mom. Meni ta trudnoca toliko dobro ide da bi je najradije nastavila jos malo da sve prirpemim.
Pitanje, prvi put u zivotu idem na bolovanje, a kamoli porodiljni i nista ne znam. A ni moji u uredu nisu skroz na ti s time.
Sto trebam za pocetak porodiljnog? Krenuo mi je danas i to je onih 45 dana prije poroda.
Hvala svima na pomoci!
Treba ti izvješće o privremenoj nesposobnosti za rad, potvrda o plaći koju izdaje tvoj poslodavac- isplate zadnjih sest mjeseci prije porodiljnog, scan tekućeg računa (bankovne kartice) i osobne, plus popunjen zahtjev, obrazac bi se trebao nalaziti na stranici HZZO-A. mislim da se sve to moze cak i e mailom slati, ja cu mijenjat prezime pa cu ic osobno, da usput sve riješim uživo..ali mi mora ginekologica izdat izvješće, trenutno sam na godišnjem do porodiljnog. Rekla mi je da tek taj dan kad sluzbeno ulazim u porodiljni mogu dobiti izvješće.
Evo mi smo jučer obavili pregled, sve je u redu, imamo oko 1800gr 😁 maleni je glavicom dolje već neko vrijeme, nadam se da se neće sad pod zadnje predomisliti 😅
Idući pregled nam je 17.05., tada je rekla da cemo napraviti sve one potrebe briseve još.
Vidim da pričate o robici za izlazak, ja ću pripremiti duge tanke hlačice, body i kratki i dugi pa ćemo vidjeti koliko bude toplo tih dana i na vrh pamučnu majčicu dugih rukava, nadam se da to bude ok.
Mene zanima više klima u autu? Znači imamo 50tak minuta vožnje iz bolnice do doma, nadam se da bebi jako ne smeta klima? Ako ju ne upalimo bit će u autu 100 stupnjeva dok dođemo do doma 🤔🤔 kakva iskustva imate s tim?
Ja bi ju koristila ak vani przi, bolje nego da se dijete skuha u autu. Nece puhati direkt u bebu tak i tak :)
18.01.2016. 💙
10.01.2018.💜
termin 27.06.2022.💙
Palila sam klimu u autu (izgorili bi da nismo), ali smo pazili na razliku u temperaturi i dodatno prije dolaska kući jedno 5 do 10 min bi je ugasili. Kući smo isto palili klimu ali smo pazili da nije hladno nego ugodno i da nije beba izravno na udaru klime (podešavali bi krilca i način rada), ako je nemoguće onda beba u sobi gdje nije klima al da dopire klima i do te sobe.
A u rodilištu su klime šibale tako jako da su bebe bile doslovno zimski obučene i da je meni često bilo hladno pa sam ih tražila daljinski od klime jer bi se u suprotnom pretvorila u pingvina. Dodatno sam na dnevnoj bazi koristila sterimar za nosić bebe, za održavanje vlažnim i nije bilo posljedica klime.
url=https://lilypie.com]
Cure moje drage koje ste prosle spontani… Kako ste se i kada opustile u novoj trudnoći i da li ste radile neke pretrage prije 1. pregleda ili ste samo isti dočekale ? Hvala svima na odgovoru u savjetima ❣️
Pa iskreno skoro nikada..svaki odlazak na pregled je bio strepnja,šta će reć,oću čuti opet iste riječi itd..pa je sve to rezultiralo visokom tlaku na tim pregledima.
Možda kad sam počela osjećati bebu je bilo lakše malo jer znam da je tu,ali dok nisam počela osjećati najrađe bi bila svaki dan na pregledu 🙃
Ako misliš na prvi pregled nakon plusa na testu,vadila sam samo dva puta betu..
Nakon prvog pregleda kad samo imali srčanu reakciju bebe uvela mi je duphastoni to sam pila prvo tromjesečje. Folnu i Prenatalne tablete i prije toga.
Sretno 🍀 probaj se opustiti,ja sam sada pri kraju nadam se uspješne trudnoće i malo mi je žao šta se nisam više opustila i uživala nego stalno bila zabrinuta oko nečega,ali to je teško za opisati i mislim da to može shvatiti samo netko tko je prošao spontani ili više njih…
Potpisujem od riječi do riječi
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Palila sam klimu u autu (izgorili bi da nismo), ali smo pazili na razliku u temperaturi i dodatno prije dolaska kući jedno 5 do 10 min bi je ugasili. Kući smo isto palili klimu ali smo pazili da nije hladno nego ugodno i da nije beba izravno na udaru klime (podešavali bi krilca i način rada), ako je nemoguće onda beba u sobi gdje nije klima al da dopire klima i do te sobe.
A u rodilištu su klime šibale tako jako da su bebe bile doslovno zimski obučene i da je meni često bilo hladno pa sam ih tražila daljinski od klime jer bi se u suprotnom pretvorila u pingvina. Dodatno sam na dnevnoj bazi koristila sterimar za nosić bebe, za održavanje vlažnim i nije bilo posljedica klime.
Ovo je super info, nije mi ni palo na pamet da bi mi usred ljeta u bolnici moglo biti zima, stavila samo spavacice na popis za torbu, dodat cu i jedne tajice i vestu za svaki slucaj... A meni je pak usred zime bilo vruuuce, bila isto samo u spavacici ali sam pretpostavila da to zbog malenih jace griju.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
E super, bitno mi je da mu ne šteti, ja pak imam drugi problem, meni je uvijek pre vruće 😅😅 ne znam kako ću se prilagodit bebinoj potrebi za toplinom. Npr kod mene u sred zime u G.kotaru se ne pali radijator u spavaćoj 😅 sad me ceka prilagodba i na to 🤣 ja ću spavat na balkonu s babyfonom u ruci, a beba u sobi čini mi se 😅
💃 26 🕺29
Termin: 27.06.2022.
😂😂😂😂 Ja također imam problem sa grijanjem i svijetlom! I kad je najveća zima kod mene su prozori skroz otvoreni! Kad smo muž i ja tek počeli zajedno živiti on je znao zatvoriti da ja ne skužim... Ali i skužila! Jednostavno nemam zraka!
A svijetlo... Ma neka malo malo dopre do mene, ja se budim... Neznam što ću po tom pitanju...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Ja sam pripremila slojevito, dugi body, duge hlačice, čarapice, trakicu za kosu(ako bi bilo hladnije onda kapica) i jaknicu laganu pamučnu, kao vesticu isto ako bi bilo hladnije…naravno uvijek ima i dekica ili tetrica za pokriti, sve zavisi o vremenu.bitno da je to sve spremno, pa ćemo vidjeti.više me brine kaj će muž meni donijet za izlazak🤣
To obavezno pripremiti i staviti isto sastrane .
Meni je frendica izasla u tunici i cizmama na dalmatinsku buru.
Kapica je obavezna po savjetima zbog fontanele ako je ispod 18 stupnjeva.
Evo mi smo jučer obavili pregled, sve je u redu, imamo oko 1800gr 😁 maleni je glavicom dolje već neko vrijeme, nadam se da se neće sad pod zadnje predomisliti 😅
Idući pregled nam je 17.05., tada je rekla da cemo napraviti sve one potrebe briseve još.
Vidim da pričate o robici za izlazak, ja ću pripremiti duge tanke hlačice, body i kratki i dugi pa ćemo vidjeti koliko bude toplo tih dana i na vrh pamučnu majčicu dugih rukava, nadam se da to bude ok.
Mene zanima više klima u autu? Znači imamo 50tak minuta vožnje iz bolnice do doma, nadam se da bebi jako ne smeta klima? Ako ju ne upalimo bit će u autu 100 stupnjeva dok dođemo do doma 🤔🤔 kakva iskustva imate s tim?
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Ja sam kupila ovaj kompletić za izlazak i nadam se da će to biti u redu! 😍😍
https://ibb.co/7kTQCLm
Nikako dočekati…
Predivno
*
Kod nas u Splitu drze temperaturu u hodniku na 24 a u sobama na 32 bilo ljeto ili zima.
Malu sam rodila pocetak listopada prokuhala sam.
Kad bi bebice odnijeli na vaganje odmah bi otvorila sve prozore da se soba prozraci.
*
Cure moje drage koje ste prosle spontani… Kako ste se i kada opustile u novoj trudnoći i da li ste radile neke pretrage prije 1. pregleda ili ste samo isti dočekale ? Hvala svima na odgovoru u savjetima ❣️
Ovisi o puno toga koliko si pokušavala dugo do spontanog, je li bilo kakvih problema i ostalo tako da o tome ovisi i pretrage koje se rade.
Uglavnom ja sam pila vrkutu i prenatalne, cink
A muž je isto pio vrkutu i cink sa mnom.
I folat ne folnu kiselinu.
Sretno
*
Sortiraj odgovore
Najstariji