Mi smo se odlucili na 2u1 kolica (mamas&papas ocarro), jer smo htjeli ful kvalitetno jaje (cybex cloud z i-size), a velika vecina 3u1 kombi stedi na kvaliteti jajeta. Poznanici oko nas su uzimali 3u1 i na kraju su ipak posebno kupili jaje, jer su vidjeli da je bebi jako usko i neudobno.
Odustala od kolijevki i next to me, uzeli u ikei krevetic koji ima pomicnu stranu koja se kasnije moze skinuti u potpunosti. Za pocetak planiramo montirati bez jedne stranice i bit ce skroz primaknut mojoj strani kreveta. U dnevnom boravku cemo koristiti kosaru od kolica kao kolijevku.

5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
ima li nespavalica 🥱🥱 mene ce dokrajciti ovaj deveti mjesec i BH kontrakcije 😂
sto se tice kolica mi smo izabrali abc desing salsa air 4 najvise zbog visine, oboje smo visoki pa nam niska kolica nikako ne odgovaraju a borba je bila izmedju cybex i ovih, cijene su im iste a i dizajn slican ma sva su meni ova novija kolica 3u1 slicna vise sam luda od kolica vrti mi se u glavi hahah
kolijevku smo dobili na poklon i ona ce stojati u dnevnom boravku a u nasoj sobi je obicni krevetic sa ogradicom koja se spusta, na metar je od mene udaljen tako da mislim da ce to biti okej, ne bih da je ucim uz sebe stalno a s druge strane sam strasno posesivna i mora mi biti na ocima😆🤯 ludilo s hormonima mislim da ce mi se svi planovi srusiti kad se ona rodi i da nista nece biti kako sam ja zamisljala i isplanirala
Ima,ima... ja sam od pola 5,pokusavala jos malo da prebacim ali ne ide. Doduse ovde u bolnici je jos malo budjenje pa krece sve kako ide... Danas cu pohvatati sve,juce kako su me zaprimili bilo mi je kao da sam pala sa marsa. Ispala iz svoje rutine.
Mi smo uzeli cipolino duo mist,blizanacka jedno pored drugoga. 3 u 1 su. Izgledaju fino. Nismo ih jos raspakovali.

Cure moje drage koje ste prosle spontani… Kako ste se i kada opustile u novoj trudnoći i da li ste radile neke pretrage prije 1. pregleda ili ste samo isti dočekale ? Hvala svima na odgovoru u savjetima ❣️
Uh... Pretraga ni sama ne znam koliko i kojih pretraga sam radila i muz i ja. Vecinu toga na svoju ruku i svoj trosak njima je nekoliko spontanih indikator da se vade detaljni nalazi.
Poslije spontanoga je bilo kod mene preko 10 biohemijskih.
Mislim da ce biti dovoljno da kazem da smo sad svima rekli tek kad sam bila u 4 mjesecu. A do tad je bilo idemo dan po dan. Nit je ko pitao nit smo mi sta govorili do tada jer smo svima rekli da nas poslije embriotransfera puste i da cemo im sve reci kad bude vrijeme. Najgore mi je bilo kad sam prokrvarila pa morala bas mirovati ali sam tad ispratila betu, duplala se. Pa onda docekaj prvi pregled da cujes srculence a ono dva se cuju... Uglavnom i tad jos nisi svjestan i jos uvijek na oprezu ali nekako vjerujes u dubini da ce sve biti u redu. Mada svaka nedelja nosi odredjen stres, samo da ovaj pregled bude uredan, pa nipt,pa drugi anomali, pa jel se razvijaju priizno jednako, pa sad samo da prebace preko 2 kg.... A mogu mislit tek kad rodimo. Ali sve je to normalno.

TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰
Poison_Ivy32 - danas 💙 it’s a BOY!
💙🤰
Principessa007 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Dani30 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
MMMartinaaa - sutra 💙 it’s a BOY! 💙🤰
MarVel - sutra 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Sweety - sutra 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Marijanaaa12345 - 30.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Sunchica555 - 02.05. 💖 it's a GIRL!
💖🤰
Lovely_ - 02.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
AnnieP - 02.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
ima333 - 02.05. 💙 it’s a boy! 💙🤰
missR - 03.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Tonkicaa - 03.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
MamaH - 03.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
ljubičica - 03.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Crazypeach - 04.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Peppito - 05.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Ninnek - 05.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Teab - 05.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Tams - 06.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Atina25 - 09.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Peps19- 10.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Limica - 11.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
BabyM - 12.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Eden - 12.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Comming072022 - 13.05. ♥️🤰
marta96 - 13.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
TheTina - 13.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Krami - 16.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Pikapolonka - 17.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ar5 - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Demetria - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Maajaa12344 - 17.05. 💖 it's a GIRL!
💖🤰
Leemma - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Bambina1 - 19.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Ariel - 25.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Mallla - 03.06. 💖 it's a GIRL! 💖🤰

TRUDNICE I PREGLEDI DRUGI DIO 🥰
Tinkica27 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Anushka - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Didi4321 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
EnaEna - … ♥️🤰 x 2
Visibaba07 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ina85 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Poison_Ivy32 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Suncokret - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
BlaBla - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Yopa - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mare0722- … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Samoja - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Bobica91 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Arya - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mary10 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
bubamara19 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mrvica722 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Gabi12 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ivanana - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Tini_ - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
dunja03 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Pepika - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Niki777 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
UKUPNO: 30 dječaka 💙 & 24 curice 🌸
Popis testera za trudnice i bebe: str. 127 & 128🎁
Popis stvari za bebu: str. 410 (& str 887/888 s iskustvima korištenja)📖✅
Popis stvari za u rodilište: str. 692 🏥🧳
Popis dućana za opremu/robicu za bebe: str. 513 & 514 🛍️👶
Posljednja lista termina poroda (objavljuje se samo ponedjeljkom): str. 1079🤰🐣

Jutro cure! Jao gdje ovo vrijeme leti? Eto već je četvrtak 😳
Sretno svim curkama danas na pregledima 🤞❤️
Ja sam se naspavala ali jos pokušavam doći k sebi i polako se pokrenuti...

Cure moje drage koje ste prosle spontani… Kako ste se i kada opustile u novoj trudnoći i da li ste radile neke pretrage prije 1. pregleda ili ste samo isti dočekale ? Hvala svima na odgovoru u savjetima ❣️
Ovisi, nakon prvog spontanog nisam radila nikakve pretrage jer nista nisu htjeli radit. Rekli su da je vjerojatno kromosomska abnormalnost i da se spontani desavaju u vise od 50% trudnoca. Trudnoca nakon te je prosla brigom od 0/24, ali je zavrsila spontanim, trecaisto tako.
Nakon treceg spontanog sam radila pretrage i dobila tablete i inekcije. E onda se nisam mogla opustit prva 3 mj jer su pregledi bili svaki tjedan.
Nakon sto je proslo prva 3 mj, rekli su mi da vise ne moram uzimat ni tablete ni inekcije jer je sve u redu, sama sam si u glavi poslozila da je sve ok i da ce tako ostat. Nista nisam goodlala, veselila sam se svakom danu i svakoj sitnici. Slusala sma doktore i to je to. Znam da si ne moze svatko u glavi poslozit sve ali eto ja sam si uspjela. Ali postoji jos jedna sitnica koju nisam iznacila a to je da u kuci smije biti samo BIJELI wc papir.

Jucer sma imala pregled i kako sam dosla kasnije nisam palila laptop da napisem kako je prosao pa cu sad.
Malena ima oko 806 grama, okrenuta glavicom dolje ko i uvijek, gleda u moja leda i pokazala nam je samo guzu. Nije se nikako htjela slikat jer je svojim rukicama prekrila lice. Lupka me nogama ko da nema sutra. Nitko nije trznuo na moje kile, jos je meni bio najveci bed a ne njima. Tako sam ja na +11kg od pocetka. Ali to ce sad mozda usporit jer mi se posteljica skroz podigla i smijem se kretat. Setnje i putovanja su dozvoljeni sto me jako veseli. Cervix zatvoren i 33 mm i kaze da je to odlicno.
Progesteron trebam koristit jos 2 tjedna (jednu tabletu tjedno) i onda prestat. Secer super, tlak nizak ko i uvijek. Od mene samo lijepe i super vijesti. Svima danas i sutra zelim super preglede.
Martina moj pregled je bookiran za 25.5. - Mislim da je to prvi puta da imam pregled u tako malom razmaku

Ah da bijeli wc papir, tako je i kod mene... Nista crveno ne smi bit u wc 🤣😅
Jutro! Od jučer sam prestala pit Roidakal i Utrogestan (imam još 3 kutije u kućnoj ljekarni). I nekako sam primjetila da su kontrakcije sve jače i dugotrajnije. Sve je bliže dan... i panika me hvata! Budim se po noći od straha. Kao evo,evo krenulo je... luda sam. Kak bude bit će :D
Nisam imala spontani ali sam u prvoj trudnoći imala problema od samog početka... u 14-om tjednu sam dobila trudove i počela se otvarati, i zadržana sam tjedan dana u bolnici zbog prijetećeg pobačaja. I sjećam se da je to bilo grozno. Sjećam se da su na ultrazvuku pitali jel kuca srce?? I ne mogu zamisliti da ovog dečka pored mene ne bi bilo danas. Znam da prijeteći spontani nije isto što i spontani ali prva trudnoća mi je bila grozna jer sam većinu preležala u bolnici i doma,na kraju i prije rodila pa briga i strah poslije poroda.... bilo me nakon svega jako strah ostati ponovno trudna i iskreno sam se nećkala jer nisam htjela ponovno bit problem cijeloj obitelji koja se stvarno brinula. Kolko je bilo teško meni bilo je i njima... i mislim da ta briga nikad ne prestane. I sad mislim možda briga prestane kad rodim... možda bude lakše,ali i dalje ću brinut. To su moja djeca i uvijek je prisutna doza brige za njih dvoje
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji