Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ina85
    26. Travanj 2022. 15:45

I ja se isto nadam bebi do max 3 kg  3,200. Treba to izgurat van 🙃. Kad meni doktorica: beba vam je veca za tjedan. Ajme meni. Al ok jos smo na 1.400 kg, imamo jos 2 mj rasti i tu dobivaju najvise na kilazi. Samo nek su one nama zive i zdrave. I da sve imamo lak porod 🤗

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• Burito
    26. Travanj 2022. 16:02

Crazypeach, zvuci mi to sve noramlno. Iscjedak bude povecan u ovim tjednima, meni je isto sveprisutan. Napetost oko zdjelice ne osjecam bas jer babac nema dolje nabijenu glavicu, al u prvoj trudnoci je bio konstanatan stalni pritisak i boluckanje. Malac je bas bio nabijen u zdjelicu, doktor mi je rekao da mi je specificna trudnoca po tome, ali da ne moram nista oko toga brinuti. Takodjer mi trudnocu vodi dr sa sv Duha.
    Teab, posalji im platne liste opet. Ne bih se cudila da ostanes zakinuta za tocan iznos naknade, a tek onda budes usla u zacarani krug problema i mailanja.
    Kaj se tice velicine bebe, u prvoj trudnoci sam navijala da ne bude prevelik i rodila sam na kraju malu krhku bebu. Imali smo velikih problema sa grcevima (inace cesci su kod beba slabije kilaze), pa osjetljivost na nacin drzanja itd... Sad se svaki put na pregledu nadam da ima sto vise kila. Cula sam i za porode gdje su se zene namucile s bebom od 2,5 kila kao i one gdje su bebe od 4,5 izasle kao perce tako da nista to ne mora znaciti na kraju. A kaj se tice termina poroda imam samo onaj koji sam si sama racunala. I zadnji put sam ga napismeno vidjela tek kod zahtjeva za porodiljni i bio je racunat po datumu zadnje menstruacije.

Anushka
    26. Travanj 2022. 16:13

Marijanaaa12345

Sretno s pregledima cure :)
    Ima li tko 30+ da planira ici u Vinogradsku ili netko tko je već bio prije i ima iskustva s Vinogradskom?
    Ne znam ni di je zgrada, ni TA ni rodiliste, ako nista saznati cu ovaj tjedan :)

Ja sam rodila prvi puta u Vinogradskoj, zgrada rodilišta i svega što se toga tiče ti je kad prijeđeš rampu(ja znam tako objasnit bez obzira što s autom ne možeš unutra, samo desno u brijeg na parking) samo lijevo se držiš i zabiješ se ravno u nju(siva zgrada ima 5 katova)kolko se sjećam dolje su trudničke ambulante, a rodilište je na trećem katu.

url=https://lilypie.com]

Teab
    26. Travanj 2022. 16:22

Burito

Crazypeach, zvuci mi to sve noramlno. Iscjedak bude povecan u ovim tjednima, meni je isto sveprisutan. Napetost oko zdjelice ne osjecam bas jer babac nema dolje nabijenu glavicu, al u prvoj trudnoci je bio konstanatan stalni pritisak i boluckanje. Malac je bas bio nabijen u zdjelicu, doktor mi je rekao da mi je specificna trudnoca po tome, ali da ne moram nista oko toga brinuti. Takodjer mi trudnocu vodi dr sa sv Duha.
    Teab, posalji im platne liste opet. Ne bih se cudila da ostanes zakinuta za tocan iznos naknade, a tek onda budes usla u zacarani krug problema i mailanja.
    Kaj se tice velicine bebe, u prvoj trudnoci sam navijala da ne bude prevelik i rodila sam na kraju malu krhku bebu. Imali smo velikih problema sa grcevima (inace cesci su kod beba slabije kilaze), pa osjetljivost na nacin drzanja itd… Sad se svaki put na pregledu nadam da ima sto vise kila. Cula sam i za porode gdje su se zene namucile s bebom od 2,5 kila kao i one gdje su bebe od 4,5 izasle kao perce tako da nista to ne mora znaciti na kraju. A kaj se tice termina poroda imam samo onaj koji sam si sama racunala. I zadnji put sam ga napismeno vidjela tek kod zahtjeva za porodiljni i bio je racunat po datumu zadnje menstruacije.

Pa u tom je fora,ja ih nemam ja sam to tamo osobno nosila na pocetku trudnoce,naci moraju imat papirnati trag,ak nista ne odgovore idem tam osobno pa ce vidjet vraga.

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Anushka
    26. Travanj 2022. 16:26

E da netko je spomenuo, meni je korigirani termin poroda 15.06. jer je beba od početka tjedan dana manja, a po mengi 09.06. Po korigiranom terminu bi mi porodiljni išao od 01.05., ali ovaj moj socijalni ginekolog gleda po zadnjoj mengi i otvorio mi ga je sa jučerašnjim datumom, valjda on zna kaj radi.prvu curku sam rodila ranije i isto su me zakinuli za tih tjedan dana(isto je bila tjedan dana manja cijelu trudnoću), rodila se u 34 tt, a oni su računali da je rođena u 35 tt kod produženja porodiljnog. Tako da mislim da oni gledaju po zadnjoj mengi što se zdravstvenog tiče, bar meni.

url=https://lilypie.com]

Crazypeach
    26. Travanj 2022. 17:45

Burito hvala na odgovoru. Ne znam kak je beba okrenuta,imam osjećaj da su mu možda čak noge dole i lupa me po mjehuru i cerviksu,a možda sam i skroz u krivu. Sutra budem pitala. Ne znam curke ak ste primjetile,na onoj tablici koju dobivate nakon pregleda pišu mjere bebe i piše i termin,ne znam jel to ultrazvuk izbaci sam po mjerama bebice. Meni nekad bude 25.5. I 28.5. Nekad čak i 1.6. I moj je za tjedan dana veći. Također sam čula da je isto rodit bebicu od 4 kile kao i od kilu. Da je porod porod. Prvog sina sam rodila sa 1770, pa su me svejedno recnuli. A otvorila sam porodiljni kad mi je to rekla sestra kod ginekologice,i fakat ne znam kolko je to dana prije. Išla sam svaki mjesec po doznake i rekla mi je samo doć otvorit porodiljni s tim i tim datumom,te doznake sam odnjela na Hzzo,ispunila ta 2 zahtjeva koji mi je frajer tamo dao, i rekao mi je da se javim kad bude beba 5 mjeseci stara.

• Tasm
    26. Travanj 2022. 17:57

Visibaba07

Tams 4300 😲😲 sigurno nije bilo lako ?
    Mislim ja sam velika,visoka i "ima" me ali baš mi zvuči puno za curku da ima npr 4300g 😆 i još prvi porod,a sad vidim po mjerama od danas da je i glavica kao za 36tt 😲 pa ja ću poludit s tim mjerama,sve nešto veće 😆

Bas tako je i meni bilo, ali evo procjena je bila doslovno u gram točna. I bilo je bas tesko posebno zadnjih 15 dana, jedva sam mrdala 😅 ja imam svega 167 cm i oko 55 kg i suprug je normalne visine, dok nam je malac i sada pravi veliki djecak isto malo veci od prosjeka, nemamo pojma na koga 🤣 a sta da ti kazem, osim sretno 🤣😅izac ce vec nekako... Ali taj carski nakon sto su me izmucili sa 17 sati forsiranja vaginalnog poroda mi je dosao ko najbolja kava na nekoj terasi uz more, spas!!! 🤷🤣

missR
    26. Travanj 2022. 18:39

Cure evo i mene s mog pregleda. Ctg ocitava trudove iznad 100, cak jace nego prosli put ali ja ih ne osjecam bas.. Doktor me nije htio gledati jesam otvorena da nebi isprovocirao otvaranje jos vise jer bi on da izguram jos tjedan/dva. Kaze on da misli da cu roditi ranije , vidjet cemo 😄
    Drago mi je za sve dobre preglede danas, nek tako nastave do kraja tj 🥰
    Iduci pregled i ctg mi je 3.5. Martina 😄

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Didi4321
    26. Travanj 2022. 18:43

Evo s pregleda. Ima 2800g, lijepo napreduje. Glavicom je okrenut prema dolje, cak je dao da mu se snimi lice, pa ga je muz mogao lijepo vidjeti. Cerviks je malo smeksan, kaze da je to ok za skoro 36 tjedana. Plodna voda je kolicinom granicno prema previse, ali rekla je da to sad moze biti ok, jer su ovo tjedni kad je maksimum vode, pa ce se onda krenuti smanjivati. Ali ipak mi je zbog toga ukinula ugljikohidrate 
    Uzela mi je bris medjice na beta hemoliticki streptokok, pa to necu morat raditi u bolnici.
    Iduca kontrola je u TA, javim termin kad se narucim.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Demetria
    26. Travanj 2022. 19:21

Tams

EnaEna Ina85 ja sam u prosloj primala fragmin 5000 od 6.tt, bocnila sam se par sati prije puknuca vodenjaka, na kraju zavrsila na carski, apsoltno nikakavih problema i da, cak 8 tjedana sam se jos bockala nakon, to mi je tako tesko palo, gotovo teze nego svih 9 mj 😅 inace svim trudnicama nakon carskog daju fragmin preventivno, bar tu u Splitu.

Napokon netko iz Splita <3
    *
    Fragmini - kako muku mučim s venama od korone opet su mi uvedeni fragmini i to do poroda i 6 tjedana iza (u slučaju carskog će raditi prije pauzu)
    Krevetić - muž je u prvoj trudnoći složio (sam) tu večer kad sam rodila. a sada čekamo krevetić dodatni pa ćemo jedan prekriti plahtom ili ćemo ga okrenuti naopako.
    Porodiljni - meni počinje u ponedjeljak prvi sam išla s komplikacija pa mi bilo drukčije nego sada.
    Pregled - BPD 8.04 FL 6.28 ili 6.25 AC 26.7 32/33 zadak FW 2000gr
    Mali tvrdoglavac ne samo da se nije okrenuo nego se još i popeo skroz gore
    Idući pregled je 17.5 
    Danas ne idem na trening baš se bezvoljno osjećam...muž je tužan ako ostane na zadak malac i ne bude opet mogao prisustovati porodu...a bome i ja

bar je došao kompletić za izlazak oduševljena sam

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.