Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teab
    26. Travanj 2022. 13:33

Visibaba07

Marta pa to da,znam da mi je doktor na početku rekao kao da je najtočnije termin poroda taj kojeg odrede na početku,a meni uvijek na ultrazvuku nije termin 16.06 nego 07.06…a ovaj danas je rekao da bi možda trebalo pomaknut termin poroda ako je beba veća od početka a meni je…ma neznam…uglavnom od 01.06 sam kako god u terminu 🤣🤣
    TeaB svašta,možda te oni nisu shvatili da si na komplikacijama do sada bila 🤨 ne kužim..
    Probaj napisat mail da si na komplikacijama i priloži ponovno te platne liste prije komplikacija..

Meni ovo s nasim ustanovama postaje smjesno,uvijek uspiju stvorit problem tam di ga nema,sad sam im poslala zadnjih 6 platnih lista od porodiljnog a to je zapravo 9,10 placa firme i ostatak ide na drzavu,pa nek su sretni s tim kaj sam im poslala,btw jeeej za pregled🥰,nis nisam pisala na fejs cjeli dan se bakcam s njima 😡

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Visibaba07
    26. Travanj 2022. 13:41

TeaB ali neznam oće ti to bit dobro,jer po tome ti se određuje visina porodiljnog,a ako su ti komplikacije manje nego plaća bit će ti manji porodiljni...odnosno sigurna sam 99,9% da komplikacije ne ulaze u prosjek za porodiljni i uvijek su se slale zadnjih 6 platnih lista PRIJE otvaranja komplikacija... uglavnom sretno i nadam se da ćeš to uspjeti riješiti ubrzo 😊
    Hvala ti 😘

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Eden
    26. Travanj 2022. 13:54

Teab vezano na UZV u Petrovoj, to je meni isto u pocetku bilo cudno ali kak kazu cure svaka beba se individualno razvija i zapravo je nebitno koliki je, reci ce ti tvoj dr otprilike procjenu na zadnjem pregledu prije TA. 

A ako oni po opsegu trbuha ili bilo cemu posumnjaju da nesto nije ok poslat ce te svakako na UZV tamo u podrum. 

U vecini zapadnih zemalja imaju samo 2-3 UZV (mini anomaly, anomaly i neznam jel jos koji put iza toga) u cijeloj trudnoci tako da je zapravo ovo kod nas na svakom pregledu malo overkill. Meni je cak u prosloj trudnoci moja gin isto radila samo svaki drugi put. 
    Znam da npr u Vinogradskoj rade UZV ali cula sam od frendice da su joj za pola kile promasili procjenu, tako da to pred kraj i nije bas pouzdano. Uglavnom nemoj se stresirat, biti ce sve ok i bez toga 

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Teab
    26. Travanj 2022. 14:10

Lovely_

Teab

Visibaba07

Očito svaki HZZO ured radi drugačije,možda najbolje kontaktirati područje u koje spadate..
    Ja sam im pisala mail i rekli su mi doznaku i ovaj zahtjevhttps://ibb.co/PzYNyyM
    Ali to nije isto kao šta je Lovelystavila,to mi nije nitko spomenuo..nemam pojma…ja sam osobnu i iban slala kad sam otvarala komplikacije pa su mi rekli da to sada ne treba…
    Ovo je za područje Rijeke..

Naci taj zahtjev koje je Lovely stavila sam i ja dobila,i jos me trazili potvrdu place zadnjih 6 mj prije otvaranja porodiljnog a uopce ne radim,zovem ih tamo i naravno da ih nemogu dobit,luda sam

Jesi sada prije otvaranja porodiljnog na komplikacijama ili nisi uopće bila u radnom odnosu?

Komplikacijama,otisla sam pocetkom 10 mj a prije toga im dostavila zadnjih 6 mj platnih lista

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    27.1. ..

Teab
    26. Travanj 2022. 14:17

Visibaba hvala,a ako nece imam jos vremena do 4.5. tad mi je reko pa ce valjda javit ako nesto ne valja
    Eden fala ti puno na info,sljedeci tj mi je zadnji pregled kod svog gina onda krecem u TA

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    27.1. ..

• EnaEna
    26. Travanj 2022. 14:25

Ina85

EnaEna

Samo da se javim, pa cu vas citati kasnije. Dusa mi spava, samo sam 4 sata nocas uspjela odspavati.
    Pregled super prosao, tlak bio 110/70,kile miruju a bebe obe su skoro po 1600 gr. Grlic je 31mm i zatvoren. Polozaj beba je takav da cu definitivno na carski,druga beba je poprijeko. Bebe nemirne,ismijala mi se dr kad sam pitala da nisu slucajno 3 bebe koliko znaju biti nemirne🤣
    Kaze da to stezanje stomaka su ustvari pripreme. Pitali ju da li je normlano da osjetim bol i kao da me pece na jednom mjestu, gdje beba 2 udara i gura glavicom(pod rebra) kaze da jeste jer beba tu razvlaci. Bukvalno onaj osjecaj kao kad gori,tj upali se misic.
    Sutra idem se javiti u bolnicu, ona misli da necu dugo ostati jer kaze sto bi oni tebe drzali i da im budes trosak kad je sve u redu. Samo ce te po protokolu za blizanacke trudnoce pregledati i odraditi sve pretrage i nalaze. I da, rekla je da su bebe vece za sedmicu dana. Tako da nema sanse da ja doguram do termina… Fragmin mi se iskljucuje 3 dana prije dogovorenog carskoga.

Meni su rekli da cu ako sve bude u redu rodit prirodno i fragmin do kraja trudnoce. I cak 6 tjedana nakon, sto mi nije nikako drago. Pun mi je kufer tih inekcija. A mislim se sta ako mi se zakomplicira pa moram na carski a ja pod fragminom do kraja 😳 joj. Neznam cure kako je vama al mene trtica i isijas ubijaju, ja nista nespavam budim se po 100 puta nocu 🤪😴

I ja cu poslije carskoga opet primati fragmin. Joj ja sam navikla na bockanje. Ja primam 2* po 5000.... Jos zamisli kad nema tog od 5000 ja dobijem onaj od 2500... Pa bockaj 2 puta ujutro i 2 puta uvece. 

Demetria
    26. Travanj 2022. 14:31

Visibaba07

Marta pa to da,znam da mi je doktor na početku rekao kao da je najtočnije termin poroda taj kojeg odrede na početku,a meni uvijek na ultrazvuku nije termin 16.06 nego 07.06…a ovaj danas je rekao da bi možda trebalo pomaknut termin poroda ako je beba veća od početka a meni je…ma neznam…uglavnom od 01.06 sam kako god u terminu 🤣🤣
    TeaB svašta,možda te oni nisu shvatili da si na komplikacijama do sada bila 🤨 ne kužim..
    Probaj napisat mail da si na komplikacijama i priloži ponovno te platne liste prije komplikacija..

Još ćeš ti roditi prije mene 😭😱

U cekaonici čekam red malu ispred šeta prijateljica po hladu

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Visibaba07
    26. Travanj 2022. 14:35

Demetria

Visibaba07

Još ćeš ti roditi prije mene 😭😱

U cekaonici čekam red malu ispred šeta prijateljica po hladu

Ali ja nisam spremna još 🤣🤣🤣🤣

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Tasm
    26. Travanj 2022. 14:44

EnaEna Ina85 ja sam u prosloj primala fragmin 5000 od 6.tt, bocnila sam se par sati prije puknuca vodenjaka, na kraju zavrsila na carski, apsoltno nikakavih problema i da, cak 8 tjedana sam se jos bockala nakon, to mi je tako tesko palo, gotovo teze nego svih 9 mj 😅 inace svim trudnicama nakon carskog daju fragmin preventivno, bar tu u Splitu.

Visibaba u mojoj prosloj trudnoci je beba bila za vise od 2 tjedn krupnija, na kraju se rodio sa 39+4 potpuno u terminu ali sa 4300g. Sada mi dr kaze da je cura tjedan manja ali mi nista nije dirao oko termina 🤷🤷🤷

Visibaba07
    26. Travanj 2022. 14:55

Tams 4300 😲😲 sigurno nije bilo lako ?  
    Mislim ja sam velika,visoka i "ima" me ali baš mi zvuči puno za curku da ima npr 4300g 😆  i još prvi porod,a sad vidim po mjerama od danas da je i glavica kao za 36tt 😲 pa ja ću poludit s tim mjerama,sve nešto veće 😆

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.