Malla, thnx - drago mi je da ti se ova moja kombinacija u kupaoni cini prakticna! 🤗
Tweety, nemoj sad citat o losim scenarijima. Ja sam procitala jednu takvu knjigu -bas o pobacajima i oporavku nakon svog spontanog i isplakala dusu. Ima zena koje su dozivjele pobavaj ili mrtvorođence u bilo kojoj fazi trudnoce. No statisticke sanse znacajno opadaju vec na pocetku, stoga nema potrebe sada misliti o tome i plasiti se, to je rijetko. Razumijem da se brines zbog putovanja. I ja bih putovala rado, no ja zapravo nikud ne moram, nije da mi je obitelj u drugoj zemlji kao tebi -to je drugo. Ja bi rado isla kao neki sasavi turist s trbuhom u doba korone sapljastit i razgledavati i kupati se i jesti cudnu hranu u egzoticnom ktrajevima - a znam da mi to sad nikako nije pametno, pa necu -iako bi rado cula ako ima koja hrabra da se sad otisne na neki odmor, da makar mastam dalje😊... No drugo je doci doma u HR iz Svedske. 🤗
Ne idem ni do centra grada vidit frendove od straha od korone, a mastam o putovanjima. A znam da nebu nikud ic ni da mi plate, koliko sam strasljiva. 🙈 Nadam se da necu takva biti i kad se beba rodi jer sad mastam putovati s muzem i bebom posvuda.🤣
Evo mene sa novostima od pregleda. Dosla ja nataste (gladna kao vuk 🙈) u 8 kod dr. Ugl, odmah prvo nataste vadjenje krvi je secer bio povisen (normala do 95 a ja imala 101). Tako da mi na kraju nisu ni davali glukozu piti, dobila sam uputnicu za internistu. S obzirom na onaj nalaz od proslog tjedna koji je isto bio povisen secer dijagnoza ce sigurno biti gestacijski dijabetes. Tako da mi stvarno ne gine dijeta.
Miska, drzi se, nije to nikakav problem! 🤗
Tweetyca, ma na avion svi koji idu barem moraju imati test da su negativni - to mi se cini sigurnije sto puta od druzenja s frendovima ili familijom doma.😚
Mene nije strah aerodroma, nego sta bi ja na nekoj nepoznatoj lokaciji... A kazes da letenje nije opasno za trudnice? Neka zracenja nesto? Nisam citala o tome pa ne znam.
Mallla, Snje, sve mame, hvala na savjetima zakon ste 💙💙 kad smo kod kadica, sto mislite o ovom nastavku? Slika je bzvz sa Aliexpressa, no recenzije sa proizvod su skroz dobre. https://ibb.co/qJrFSM3 i
https://ibb.co/5kBMgHh
Tweetyca, i mene pregleda prvo kratko vaginalno da vidi posteljicu, cerviks, ne znam ni ja sta tocno vidi jos, i zatim preko trbuha. A sto se tice aerodroma, no sikiriki, vjerujem da je u granicama normale sve to dozvoljeno, druga stvar da si stjuardesa pa da letis po cijele dane, tu bi vec bilo razloga za brigu :) ja bi rado na put negdje ali nitko ne zeli sa mnom u avanturu hahaha
It's a boy! 💙
Sto se tice vađenja krvi, sta vama vade stalno? Meni su izvadili samo na pocetku trudnoce i nikad vise… Hm. A nisu mi ni briseve radili, pitala, pa mi je moja gin rekla da se ne rade bez indikacije (tipa da osjecam da imam neku upalu- a nemam).
Jedino me svakih mjesec dana pregledava vaginalno rucno i ultrazvicno i preko trbuha ultrazvuk i provjeravaju mi urin, tlak i tezinu. I naravno, stalno mi prate secer jos neovisno o tome, to ide svaki tjedan.
Ja sam isto samo na početku radila nalaze krvi i sada nakon prošlog pregleda u 25tjednu. A prvi bris mi je napravila u 12 tjednu, tad sam imala mikoplazma koju sam riješila antibiotikom. Nakon toga još dva brisa koji su bili pozitivni na ureaplazmu. Za prvi sam popila Sumamed koji nije pomogao, sad opet Klavocin uzimam tjedan dana pa se nadam da će se riješiti. Iako je gin rekla da ne brinem ako se ne riješi, da je ureaplazmu jako tvrdoglava za rijesiti, da se većinom rješava nekim antibiotikom koji se ne smije u trudnoći. I sad opet trebam nalaze krvi zbog jetrenih enzima. Super mi je moja gin, stvarno ništa ne prepusta slučaju, ako neki nalazi ne valjaju, odmah reagira.
Takodjer imala vadjenje krvi i urina samo na pocetku, i jednom oko 15 tt ali zbog upale, inace me nebi slala vjrrujem.
Pregled ultrazvukom od 13 tt samo preko trbuha, ona kaze da nema potrebe i vaginalno jer i cerviks vidi ovdje, rekla je samo u slucaju bolova ili neke nelagode da kazem pa ce onda pogledati.
Mislim da svaki ginekolog ima svoju rutinu obavljanja pregleda, tako da od svega jr najbitnije imati povjerenja..
🙅♀️30, 🙋♂️29
I mene isto doktorica pregleda svaki put vaginalno. UZV nije svaki put, ali vaginalni pregled jeste.
Krv sam vadila već 5 puta, više ni ne znam koliko tačno, ali to je i zbog toga jer nalazi nisu bili najbolji (štitna).
Briseve sam radila jednom, prije mjesec, dva, ne znam ni ja tačno kad.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ja sam malo paranoicna u zadnje vrijeme moram priznat i nekako jedva cekam da prodje 24i tjedan.
E zasto? Zato sto sam malo svrljala po temi "Spontani pobacaji" i onda kad naletim da se nesto tako kasno dogodilo prvo mi dodje plakat jer ne mogu niti zamislit kako je tim zenama bilo (a znam da je i jedna medju nama, oprosti sto spominjem <3) i mozda i zato sto mi jednostavno nije jasno kako se uz sve preglede i svu medicinu to tako kasno dogodi. A mislim u Svedskoj na zadnjem pregledu mi ni krv nisu izvadili, poslusala je bebu i to je to
Jos si racunam jel mi bas bilo potrebno letit sad sa 21tj i onda opet natrag sa 28.
I onda udre moj racionalni dio sa nekad se stvari dogode i van tvoje kontrole je. Puno zena je letilo u trudnoci i nije se pokazalo da steti bebi. I ti si vec letila. Itd itd. Psihicki nekad samu sebe bas zajebem da oprostite.
Ali moram priznat da me smiri sto se mala javlja sad svako malo, bas je vise osjetim. Zakljucili smo zadnjih tjedan dana da joj se ne svidja bit u autu jer je glasno i bas me pocne tuci isto tako je bilo u avionu. A bubica mala
Kao i u bilo kojoj životnoj situaciji i u trudnoći se ponekad događaju ružne stvari. Naravno da se plašiš, uvijek će te oko tvog djeteta nešto plašiti, ali strah postoji da bi se pobijedio ili makar držao pod kontrolom tako da nemoj hraniti strahove, nego se nadaj najboljem pa kako bude jer od trenutka od kad smo začeti sve je neizvjesno, ali uvijek imaj na umu da se događa više lijepog :-) Također, u današnje doba kad ti je info na dlanu, to je em velika blagodat, ali i veliko prokletstvo jer je more oprečnih informacija, a da ne spominjem rastući trend lažnih informacija... Zato putuj sretno u domovinu i uživaj <3
Sortiraj odgovore
Najstariji