BaŔ lipo piŔe tweetyca, tnx.
Mene malo panika lovi da sam preÅ”la polovicu, a kupila sam robicu samo i to od 2-9 mj, a ovo za poÄetak nisam sve rijeÅ”ila š
Ja sam baÅ” zapoÄela novi projektiÄ otkad ne radim. Radim bebi dnevnik trudnoÄe, ali fotoknjigu s tekstom. Ispadne ko slikovnica. Slike testova za trudnoÄu, božiÄa, nove godine, kada smo saznali spol, slike trbuha, uzv sam mobitelom slikala pa Äu i to staviti s opisima s pregleda. Eto ideja ako volite uspomene, a niste vodili dnevnik. Cewe knjigu radim, imaju baÅ” fora okvira i sliÄica za svaku tematiku. Jedino mi žao Å”to sam se baÅ” slabo slikalaā¦imam tu i tamo sliku trbuha Å”to sam nekome slala, ali uklopit Äu ja to u svoju priÄicu.
Supeeer i ja radim neÅ”to sliÄno, samo kaj nije cewe fotoknjiga nego obiÄna PPT prezentacija sa lijepim tempateom hehhe nisam pisala pa sam jedan dan ubacila sve te slike, uspomene i priÄe, sad ju samo nadograÄujem svako toliko, drago mi je da sam to napravila jer vidim da ssam veÄ sad zaboravila neke stvari a kaj bi tek bilo za godinu, dvije.
.
Hvala na svim savjetima..ja jos oko tih stvari za higijenu, toplomjeri, vaga pa baÅ” ni kadicu nisam nis proucavala tj mislim da Äu kad Äe mi trebat otiÄ i kupit kaj mi se Äini najbolje, najpraktiÄnije, a do tad Äu vaÅ”e savjete upijat i imat na umu prilikom kupovine!Ā
š±āāļø25 š±āāļø26 š°š¤µ 10.10.2020.
Ovaj nsstavak plutajuÄi mi se Äini ok za bebekoje su 4+mj kad su veÄ teÅ”ki i žele zabavu a ne mogu sjediti. Ja imam onaj plastiÄni i nepraktiÄan je dosta pa sam radila.kao Snje, veliki ruÄnik pod glavu i buÄkanje.
Isto nisam kupqla bebu svaki dan jer bebe se baÅ” i ne prljaju. Vidjet cemo kako ce bit ljeti. I sada s malom prakticiram 1Ćtjedno a po potrebi viÅ”e tuÅ”iranja ako je potrebno bez pranja kose.
Ljeti joj svaki da saperem sol s kože al ne i s kose. Uhvati je ÄeÅ”a ako ne saperemo sol.
Uglavnom dnevni kupanac je najcesce radi navodnog umirenja bebe.
url=https://lilypie.com]
Cure, naisla sam na nesto bas zgodno - mekane navlake koje idu na resetke krevetica :Ā https://dadaandrocco.com/kategorija-proizvoda/zastitne-navlake/
Je li to koja probala? Cini mi se bolje od ogradice jer vidis bebu kroz to i beba vidi tebe i svijet, nije u kutiji...Ā
Uh uh, ili bolje ne, sad citam da znaju gurat ruke noge kroz resetke pa zaglavit - zato je dobra bas ogradica viÅ”a malo puna, da to ne moze raditi... ali kad je vec veca beba i majmunira po kreveticu, a kad je malena onda nikakve ogradice zbog SIDS-a, i bez nepropusnih zastitnih navlaka za madrac...a kasnije moze, osobito kad je odvikavanje od pelena u Äiru.Ā
Kiflica, zasto bez nepropusnih zastitnih navlaka na pocetku? Sve i da se zaglavi ruka, da se nekako i to dogodi iako su sanse male, pa nije glava, a dijete nece biti samo u stanu pa da ostane zaglavljeno satima..Ā
It's a boy! š
I ja ne kontam. I ogradica ide samo na pola kreveta ne oko cijeloga. Kako je moja sestra rekla, ionako ces vjerojatno stalno strepit nad djetetom i provjeravat ga, cak i kad ono spava tesko da ces ti bas uvik spavat. Tako da iznenadjujuce ali ovo je bas dio oko kojega ne citam previse i ne opterecujem se. Mi smo djecu uvijek stavljaji ili na bok pa onda jastucice one specijalne oko njih, ili na ledja.
Al eto ako mogu bas iskreno rec meni se cini da hrpa studija o SIDSu dolazi iz Amerike, a tamo ima bas svakakvih ljudi i neki nisu bas najbistriji i imaju tendenciju radit stvari koje niti jedna normalna osoba ne bi napravila. To je bar moje iskustvo s nekima š¤£
BaÅ” tako, i meni se isto Äini, te ogradice idu samo na dio krevetiÄa i ne vidim neku opasnost od toga jer Äemo vjerojatno stalno provjeravati dijete. Ne valja paniÄariti oko svega, poludiÅ” viÅ”e od svih informacija.
Btw. Danas sam bila na teÄaju u domu zdravlja kod nas, bila je jedna divna teta patronažna, doduÅ”e nisam puno novih informacija saznala ali je meni bilo super. Danas je bilo o porodu, sutra je novoroÄenÄe i hendlanje a prekosutra dojenje.
I danas je rekla da je za bebu bolje da ima Å”to manje prostora jer se inaÄe osjeÄaju nezaÅ”tiÄeno... Kaže da je najgore staviti bebu u veliki krevetiÄ jer se onda one osjeÄaju izgubljeno, Äak kaže da bi bilo loÅ”e i da beba spava s roditeljima jer Äe se tako osjeÄati zaÅ”tiÄenije iako sam ja osobno vrlo protiv toga.... Ali tko razmiÅ”lja o toj moguÄnosti eto ...
Ma citam sad bas prave clanke o regulacijama i istrazivanjima na tu temu, ne iskustva nasih starih nona. A gle...vecina beba ostanu zive i zdrave uz sve pogreske, hvala Bogu! No to ne znaci da nije bilo i onih koji nisu ostali zivi, samo jelte ti ocito nisu mogli prezivit da pricaju𤣠Crni humor. No, znam ja da vam je to sve slatko i da vam nije drago cut da ne bi trebale stavit slatku ogradicu i jastucic i medeka... Svatko ce napravit kako hoce, nema tu zakona i kazni oko toga - ja samo prenosim sta strucnjaci kazu. Nemojte se osjecati prozvanima, nego ako vas zanima super, a ako ne, vi napravite po svom. š¤
Kazete da bolje ne komplicirati s citanjem tog svega - pa manje je komplicirano ni ne nabavit ogradicu i sve ta kicene gluparijice. šĀ
A to da cemo stalno provjeravat djecu - ne mozes 24 h na dan zuriti u bebu. Realno, sve cemo makar par sati spavati, pa zurit u bebu, pa spavat pola sata pa hranit bebu, pa jos jedan sat pa prematat.... Ne mozes 24 h na dan gledat jel dise i beba ako se gusi nece moc vikat... Da, ameri su ti koji imaju najstroze regulacije, ali nijedan se strucnjak ni europski, pa ni balkanski nece tome usprotiviti - mame su te koje se protive jer im je nesto slatko, pase uz dekoraciju sobice ili im je lakse tako, bez obzira na moguce opasnosti. Da, jako jako malo djece nastrada, a velikoj vecini nije nista - tako da, kako zelite, ne nagovaram vas, samo prenosim! I meni su bile slatke ogradice i trazila sam koje cu i cak stavila tu link za neke slatke, pa bi bio red da sada kada sam naisla na podatak da se to nikako ne bi smjelo i to podijelim s vama, inace bi imala los osjecaj da sam jos nekome dala opasnu ideju i link, a to bi me grizlo.š¤ā¤
Sortiraj odgovore
Najstariji