Toplomjer ‐ klasicni najbolji ili brzi digitalac al prvo usporedit koliko mu treba dodati. Za bebe toplimjer u guzu, a malo kasnije pod ruku. Ovi na čelo i uho big NO. Vecinom nepouzdano. Nekad netko kaze ok su al zapravo puno para malo muzike.
Vaga - ovaj put kupujem, obicnu digitalnu cca 300 kn za vlastiti mir. Jer prvi put sam samo dojila a nisam imala bucku vec mrsavicu i vjecno sam se pitala.jede li dovoljno.
Presvlacenje - nepropusna podloga, za one koji xe na kaucu/krevetu presvlaciti jednokratne su najbolje. Netko je vec pisao nisu nuzno jednokratne. Al kros rucnik i tetru popišanac i litavac bi propustili.
Kada - obicna ravnog dna, bez onih uvijutaka zavijutaka, poprilicno neprakticno. A kasnije u ovim s ravnim dnom moze i sjediti. Sklopiva za one koji nemaju mjesta.
Ciscenje nosica - ne vjerujem da ce nam trebat do jeseni, ali.najboljanstvar velika šprica i fiziološka otopina, to sve tjera van. Ili onaj na usisivac i to sve vuce van. One rucne pumpice su samo za eventualno cvrsto govance izvuc, a one na baterije su samo za tekucu slinu koja je slicnija vodi nego slini.
Izlazak iz bolnice - tanki bodi dugi, duge hlacice i carapice. Ako bude pakleno prvo skidamo carapice.
Potpisujem sve 👍 Nasoj smo s obicnim mjerili pod rukicom, nikad u guzi, skupi celo-uho probali i shvatili da je bzvz i od tad stoji u ladici. Prematanje na jednokratnoj - koristis je dok ti je neman ne kontsminira usred prematanja. Nosic cistili fizioloskom, a sa skoro god dana uzeli respirator, pokazao se ok. Kadicu jednostavnu s ravnim dnom za dulje koristenje jer bebu ionako pridrzavas 1 rukom, a drugom je peres 🙂
Ana, drago mi je sto ti je pomoglo u odabiru kolica, ja sam za sada bas zadovoljna, ne zauzimaju nam mjesta (u malom smo stanu) i lagana su i ergonomska...ma super.
Lullaby, ja mozda jos ni ne bi ogradicu kupovala jer ona treba tek kad se dijete krene vrtit i udarati o drvo, a u pocetku dok je novorođence je preporuka da je krevetic bez ogradice, da se ne zagusi.
Mara - moja frendica je imala slicnu kombinaciju i kaze i inace da joj je bilo u pocetku draze da skupa kupaju bebicu, muz ju pridrzava a ona polijeva i kupa... A poslije je ok i samo guzu pod tus ili lavandin i poprat malo iz ruke🤣
Meni je sve malo i blizu i prakticno i jako toplo u kupaoni, imam iznad ves masine policu na koju cu staviti lijepe kosare sa bebi stvarima za kupanje i presvlacenje. Na masinu ce ici mala kadica koju sam posudila od frendice (bila je dio njene komodice pa je manja i ergonomska i ima cijev za oticanje vode), a iza nje stane uspravno presvlacilica s tvrdom podlogom. Princip koji sam si zamislila je ovakav: natocim vodu u kadicu vrlo lako jer je odmah pored ves masine nasa velika kada, pa mogu lako s dugim nastavkom za tusiranje spricat po maloj kadici za bebu. Onda ubacimo bebu i okupamo ju. Onda ju ja omotam u rucnik i drzim, a moj muz ili ja s drugom rukom sama kad se ispraksiram drzat dijete kasnije jednom rukom, a ne s obje, ospustim vodu putem cijevcice da ode u veliku kadu, da ne moramo nigdje nosat tu vodu. On prebaci kadicu u nasu kadu i polegne presvlacilicu na ves masinu. Ja polegnem bebu i presvucem ju. Ta-da! Plan je tu! Cure s iskustvom, slobodno komentirajte je li dobar plan kako sam ga zamislila. 😊
Cini mi se puno prakticnije od nosanja pune teske kadice vode po stanu do sobe ili dnevnog, pa spricanje i polijevanje po laminatu... a i nisu mi sobe toliko tople kao kupaona.
E da, i jos kanim na tu policu iznad masine zakacit bebi mobil, da se beba zabavlja i ima u sta gledati dok ju presvlacim. Najljepsi mi je iz Ikee onaj prejeftini od 30-ak kn, jer lica fihurica gledaju bas dolje, pa ih beba vidi i sareni su. Bebe kuze samo jake kontraste, a vecina tih bebi mobila je prenjeznih boja i figure gledaju ravno a ne dolje - napravljene su za lijepo vidit roditeljima a ne bebicama. Samo mi fali jos da se sam vrti i svira i svijetli. Ako ugkedate neki takav, javite pliz!😁😊
I kod mene je tako u kupaonici, iznad ves masine je isto polica i tu ce biti bebine stvari.
No ova kombinacija mislim da nece funkcionirat, to mi je previse posla izmedju kupanja i susenja bebe itd.. u pocetku cemo zajedno kupati ali poslije bit ce svega 😅
Morat cu nekako smislit da negdje postavim kadicu da bebu mogu prebaciti iz kade na presvlacilicu.
🤷♀️🤷♀️
Joj ovo sa dnevnom stolovima kadicama proljevanje i nosanjem mi se uopce ne svidja 🙄 iako puno ljudi tako funkcionira.
🙅♀️30, 🙋♂️29
Hvala cure ❤ ja samo puknem ono sto mi se pokazalo u praksi. A uvijek za svaku opciju ima razlicitih iskustava. Nekako se biram drzati prakticnosti i jednostavnosti. Sto se opsirnosti tice, ne stignem cesto biti tu pa onda sklepam sve u jedan komentar 🤭
Kiflica vrlo brzo i vrlo lako ces naucit baratati sa svime sama. Nevjerojatno je koliko mame steknu spretnosti i snage s bebicama. Ono sistem jednom rukom drzis bebu a druga ruka odradi sve...pa i sta se cini nemoguce. Cini mi se jako prakticno sve obaviti u kupatilu. Moje je bas mini mini na zalost.
url=https://lilypie.com]
Juju, pa ima naša lista i cura koje su trudnije od mene pa se ne žele javljati 🤔 Al tu sam negdje sa Clio, Mallla 😁😁
.
Također cijenim tvoje prijedloge i komentare Mallla ❤️
Ma znam, al sam si tebe nekak ucrtala da si medu prvima, jer ak se dobro sjecam ti si prva dosla na forum🙈😁
.
Ma tu sam i ja da, lagano me hvata panika dok vidim ovaj ticker i kak nam se odbrojavaju dani.. muz me pitao prekjucer jesam spremna😳😳 do sad sam mislila da jesam, al sad mi je bas zbrka u glavi🙈 ali s druge strane jedva cekam da nam dode malena🤗
Sve mi je to nekak realnije postalo dok sam pohvatala kolko je proljetnica vec rodilo, a nakon njih smo mi na redu, s tim da ce u teoriji dio tu nasih beba isto bit proljetne bebe😱🥰🥰🥰
Bit će to sve super, draga Lucky ❤️ Ja se osjećam spremnom biti mama, al moja podsvijest očito ne pa zato sanjam glupe snove 🤷
Razgovaram s mužem često o tome, evo 15 godina bili smo sami, brinuli se o sebi, jedno o drugom i sada nam dolazi taj mali 👶 Uzbuđeni smo totalno, malo se i bojimo, ali uopće ne sumnjam da će on biti super tata ☺️
Meni isto pomaže što čitam kako proljetnice rađaju, i volim pročitati i negativna i pozitivna iskustva da budem spremna na sve. Beba mora van 😄
Frendicu stislo trece, hitna stigla za par min, a ona taman rodila kad je hitna stigla, muz je porodio 😁 dakle, svi smo toliko euforicni oko tog dogadjaja, najprije suze pa smijeh, stvarno nevjerojatan porod 😁
Mirjam, divno, tako smo i mi, 13 godina ljubavi ❤ Ali bili smo nespremni za bebu do pred pola godine, kad nam se pojavila zeljica i kad smo skuzili koliko smo stari🤣.
Ja nekako uvijek zamisljam porod sama u svojoj kupaoni, i da hitna stize i da se sama porodim, a muz trci okolo i nosi ciste rucnike 🤣 Snje, meni to cak zvuci super, ne znam zasto me vise strah bolnice nego da se beba pozuri i iziđe sama u miru - iako znam da je sigurniji scenarij bolnica i da kad krenu trudovi necu bas cekati, prenemirna bi bila, brzo cemo mi u bolnicu. 😊 Ali isla sam i ja citati kao tvoj muz, Tweetyca, sta da radimo ako se to desi!🤣
Sto se tice vađenja krvi, sta vama vade stalno? Meni su izvadili samo na pocetku trudnoce i nikad vise... Hm. A nisu mi ni briseve radili, pitala, pa mi je moja gin rekla da se ne rade bez indikacije (tipa da osjecam da imam neku upalu- a nemam).
Jedino me svakih mjesec dana pregledava vaginalno rucno i ultrazvicno i preko trbuha ultrazvuk i provjeravaju mi urin, tlak i tezinu. I naravno, stalno mi prate secer jos neovisno o tome, to ide svaki tjedan.
Sortiraj odgovore
Najstariji