Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MariLove12
    29. Ožujak 2021. 11:41

MariLove12

Mallla, Snje, sve mame, hvala na savjetima zakon ste 💙💙 kad smo kod kadica, sto mislite o ovom nastavku? Slika je bzvz sa Aliexpressa, no recenzije sa proizvod su skroz dobre.https://ibb.co/qJrFSM3 i
    https://ibb.co/5kBMgHh
    Tweetyca, i mene pregleda prvo kratko vaginalno da vidi posteljicu, cerviks, ne znam ni ja sta tocno vidi jos, i zatim preko trbuha. A sto se tice aerodroma, no sikiriki, vjerujem da je u granicama normale sve to dozvoljeno, druga stvar da si stjuardesa pa da letis po cijele dane, tu bi vec bilo razloga za brigu :) ja bi rado na put negdje ali nitko ne zeli sa mnom u avanturu hahaha

Zapravo sam mislila na taj uložak, ne na kadicu, iako je i ona baš zgodna haha  taj dio koji se stavi mi se cini zgodan tako da ne trebas pridržavati dijete, već ga polegneš na njega i imaš obje ruke slobodne. Tako sam to nekako zamislila 

It's a boy! 💙

• Maryy29
    29. Ožujak 2021. 11:43

Pozdrav cure, nisam se odavno javljala. Ja sam danas bila na pregledu 26+4 i nosim curicu, koja je danas bila 1100 g kao to je za 27, 28 tjedana i tako mi cijelu trudnocu kao prati tjedan dva vise. Neznam oce li to znacit da i termin bude prije. Da, danas mi je uzela sve one briseve.. 

👱‍♀️29
    👨‍🦱30
    Planiramo drugo djete od 06/2020
    + 22.10. 2020.
    Termin 01.07. Girl 💓

Lullaby
    29. Ožujak 2021. 11:51

Meni je na početku doktorica opće prakse dala uputnicu i povadila sam neke stvari, a ginekologica tek prije dva tjedna. Kako idem privatno pa onda dogovaram sa socijalnom nešto je zezla pa sam i ogtt odradila iako sam trebala poslije to. Inače svaki mjesec vadim krv za štitnjaču. Briseve mi je nešto spominjala pa mislim da ću i to uskoro, možda sljedeći tjedan. I urinokulturu dodatno.

• snje
    29. Ožujak 2021. 11:52

MariLove12

Mallla, Snje, sve mame, hvala na savjetima zakon ste 💙💙 kad smo kod kadica, sto mislite o ovom nastavku? Slika je bzvz sa Aliexpressa, no recenzije sa proizvod su skroz dobre.https://ibb.co/qJrFSM3 i
    https://ibb.co/5kBMgHh
    Tweetyca, i mene pregleda prvo kratko vaginalno da vidi posteljicu, cerviks, ne znam ni ja sta tocno vidi jos, i zatim preko trbuha. A sto se tice aerodroma, no sikiriki, vjerujem da je u granicama normale sve to dozvoljeno, druga stvar da si stjuardesa pa da letis po cijele dane, tu bi vec bilo razloga za brigu :) ja bi rado na put negdje ali nitko ne zeli sa mnom u avanturu hahaha

Zgodno izgleda jastučić, ali ne znam koliko je dobro pričvršćen za kadicu. Meni to ništa nije trebalo, ja kupila takvu nakošenu sjedalicu za u kadicu, nikad je koristila jer svakako moraš bebu oprati po ledjima i guzi pa je tako nebitno na čemu leži tih 5min dok je pereš s prednje strane  ja sa svojoj stavljala ručničić za pod glavicu u kadici, a kadica bila vulgaris s placa od frendice, s ravnim dnom ionako bebu ne ribaš, malo šampončića i opereš kosicu, splahneš je malo po svuda i gotovo. Ja prala u dnevnom na stolu jer su mi veš mašina i sušilica na verandi Eh da, i nisam za razliku od nekih majki, kupala bebu svaki dan - guzu i pišu sam nakon svakog skidanja pelene brisala s onim četvrtastim blazinicama iz dm-a umočenim u toplu vodu ili poprala nad umivaonikom, a malim ručnikom navečer brisala lice i vrat, rukice i stopala pa nije bilo potrebe kupati je svaki dan. Kupanje - topla vodica s par kapi bademovog (hladno prešanog) ulja, tu i tamo sam je masirala s malo tog ulja jer sam protivnik stalnog mackanja kože. Kosicu i tijelo joj prala s prirodnim šamponima Little Siberica. Moja cura nije bila bljuckalica pa baš nije bilo potrebe za svakodnevnim kupanjem u kadici.

Lullaby
    29. Ožujak 2021. 11:53

Što se tiče kadice ja sam htjela uložak za novorođenče ali mi oni tvrdi djeluju baš nespretno. Čak i kad bi stavila ručnik ispod. Ovo na napuhavanje mi se čini zgodno. Čak sam negdje i kod nas to vidjela.

Lullaby
    29. Ožujak 2021. 11:57

Snje vidiš baš me to zanima. Nedavno me jedna osoba pitala zašto Dalmatinci ne kupaju djecu svaki dan 😂 Valjda u drugim krajevima kupaju svaki dan dijete. Nisam sigurna što je ispravno. Mislim da možda zbog imuniteta i ph nije baš preporučivo svaki dan?

Lullaby
    29. Ožujak 2021. 12:24

Da, meni se isto lakše čini rukom. Baš pitam jer sam ja ispala luda zašto smatram da ne treba svaki dan. A čitala sam da Amerikanci isto smatraju, neka istraživanja. Al dobro, polako se navikavam kad sto baba krene sa savjetima 😂

Bojana2017
    29. Ožujak 2021. 12:43

Ja svoju curicu isto nisam kupala svaki dan. Mislim da ne bih i da je ljeti rođena a ne 19.12.kad je baš bilo hladno. Iskreno ne vidim potrebu za tim jer novorođenče je mirno, ne prlja se, ne znoji se, ima lijepi bebeći miris.
    Povrh toga moja curica nijednom nije bljucnula tako da stvarno nije bilo potrebe.
    To bljuckanje je super jer kažu da beba povrati višak hrane. Zamislite onda količinu moje panike jer sam dojila i beba nije nikad povratila. Pojma nemam koliko je pojela i svaki podoj mislim se ona je gladna sigurno. Ma panika level pro.
    Onda sam išla naravno kupiti vagu i ona me je smirila jer je stvarno lijepo napredovala.
    Sorry na vraćanju na vagu, ali sad mi palo na pamet da bi se neka mogla zabrinuti kao ja što sam u prvim danima. Ovaj put ću biti pametnija 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Lullaby
    29. Ožujak 2021. 12:57

Baš lipo piše tweetyca, tnx.
    Mene malo panika lovi da sam prešla polovicu, a kupila sam robicu samo i to od 2-9 mj, a ovo za početak nisam sve riješila 🙈
    Ja sam baš započela novi projektić otkad ne radim. Radim bebi dnevnik trudnoće, ali fotoknjigu s tekstom. Ispadne ko slikovnica. Slike testova za trudnoću, božića, nove godine, kada smo saznali spol, slike trbuha, uzv sam mobitelom slikala pa ću i to staviti s opisima s pregleda. Eto ideja ako volite uspomene, a niste vodili dnevnik. Cewe knjigu radim, imaju baš fora okvira i sličica za svaku tematiku. Jedino mi žao što sam se baš slabo slikala...imam tu i tamo sliku trbuha što sam nekome slala, ali uklopit ću ja to u svoju pričicu.

• snje
    29. Ožujak 2021. 13:14

Ali i kad promislite, logično je da ne peruckamo bebe svaki dan, bitno je redovito čistiti/prati samo kritične dijelove da ne narušavamo prirodni ph kože. I dan danas, moju curu 1x tjedno kupam, po potrebi tuširanje, najčešće ljeti kad je koža otvorena pa se uprlja kao gica),jer svaki dan se pere piša, guza, noge. Također, ne šamponiram joj tijelo sapunom/gelom svaki put, dovoljna je topla voda. Sapun kad je zmazana kao gica Neke majke u mom okruženju sapunaju stalno (nažalost ne biraju prirodne preparate) pa onda trackaju mlijekom i uljima za tijelo (opet ne birajući prirodne preparate) pa se čude što se djetetu koža peruta il ima neki oblik dermatitisa...Moja neman do sad nikakvih problema s kožom nije imala. Također, na moru je po 2 mjeseca, od čega prvo kupanje u moru s 5 mjeseci, s početka bih je doma tušnula samo vodom da sperem sol, a onda sam probala ne tušnuti i sve 5. Od tad joj ne ispirem niti sol s kože. Ako se od plaže do spavanja zaprlja, poperemo samo zaprljane dijelove

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.