Bare is best. Keep your child's crib free of loose fabric and cushy or puffy surfaces, including blankets, pillows, comforters, quilts, crib bumpers, and stuffed toys. The crib should contain just a tight-fitting mattress with a snugly-fitted crib sheet, and your child, dressed in sleepwear that's appropriate for the season. Don't overdress your baby; if you find the room temperature comfortable, your baby should, too, if he's dressed in similar-weight clothing.
Don't use crib bumpers. Many people use them because they come with crib bedding sets and because they worry about infants hitting their heads on the crib railing. Your child can't hurt himself if he comes in contact with the railing, but he can suffocate in bumpers (or any excess bedding) if he nestles his face up against it. If this happens, the child can "rebreathe" his own carbon dioxide rather than breathing in oxygen-rich fresh air. The lack of oxygen can cause death.
A study from Washington University's department of pediatrics in St. Louis, published in The Journal of Pediatrics, analyzed three U.S. Consumer Product Safety Commission databases for deaths related to crib bumpers from 1985 through 2005. It found that 27 children from 1 month to 2 years died from suffocation or strangulation related to bumper pads or their ties.
Mene sve te priče baš straše da me iskreno strah i poplun staviti 🙈 Moje su sestre sve to imale i sva su djeca preživila, ali eto baš me toga jako trta. Pogotovo nakon onog videa s bebicom koja se guši. Sama ne znam što bi uzela. Jastuke i igračke sigurno neću stavljati.
Jutroo! Nisam jucer komentirala vađenje krvi, dakle vadila sam na početku T i u 22tt i to je to. Inače od redovnih stvari na redovnom pregledu vaganje, tlak, proteini u urinu, vaginalni pregled, UZV. Između 34 i 36 tt ide još bris na streptokok.
Ogradica za krevet - o SIDSU ni ne razmišljam, za moj mozak je to previše, živim u dobroj vjeri da neće biti. Što se ogradice klasične tiče ubstartu ionako ispadne samo ukras a i na neki način za taj osjećaj "zaštićenosti" jer bebe se ne rolaju baš toliko pogotovo ako su u jastuku za bocno spavanje. A mi mame smo nad njima non stop. One iz dada i roco su mi isto simpatične al zapravo su isto ukras.
E sad ako cemo ici prema razlozima protiv tih ogradica opcenito postoje 2 strucna razloga. Jedan je SIDS (povecana opasnost) a druga je razvoj obrana kod djeteta (motoricki razvoj). Ako imamo bebu od 6+ mjeseci koja se giba po kreveticu i ogradili smo je "pamukom" beba moze udarati u "pamuk" bez boli i mirni mi ali sa strane razvoja motorike ta beba je prezasticena i nece u tom trenutku razviti osjecaj za granicu, u smislu necu bubati u ogradu jer boli, pruziti cu rukice da se zastitim (ako me kuzite). To je jedan od razloga zasto savjetuju izbacivanje mekih ogradica iz upotrebe (onih s mrežom) za igru, jedan od razloga zasto se potice pustanje djeteta da prohoda samo i da padne...od svega toga djete ima koristi vise nego da mu ublazimo udarce 100% i ne svijesno ga naucimo da mu nista nece biti.
Al osobno ne razmisljam toliko u daljine i sirine, u mom kreveticu je bila klasicna ogradica, bit ce i opet. Zaista ne vidim neku veliku opasnost od toga. Ono sto nece bit su pintrest šeme s krevetima natpanim svime osim bebom!
url=https://lilypie.com]
Meni je zapravo 300 stvari u kreveticu too much 🤸🏻♀️ a i u ovome kinderkraftovom kreveticu nema se u sta udariti tako da nisam ni razmisljala o tome.
Bila sam krenula citati o SIDS, na kraju prestala, mogu se ja na trepavice postaviti svasta se moze desiti i ne zelim ni razmisljati o tome. Clanaka ima milijun protiv svega moguceg, ne zelim trositi zivce na to jer cu svakako biti prezabrinuta, a kamoli jos da citam sve to i da si napunim ovu hormonima obuzetu glavu 😆
2021. M 💗
30 tt 🎉🎆 happy
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Mi kupili u ikei ogradicu pamučnu, tanku i ne previsoku, čisto da se ne izudara direkt u glavu od ogradicu, a kad se počela rolati bila mi je ionako po cijelom krevetiću, često bi nogice izbacila na ormar (krevetić je bio na kotačima i stajao između kreveta i ormara) i udarala po ormaru od plišanaca joj je samo jedan zeko stajao u kutu, na krevetiću 70x140. Ovi fb-insta natrpani krevetići sa 100 čudesa su mi bzvz. Manje je više, uvijek i svuda
Ja sam isto citala o tome ali sto sam vise citala veca panika i strah me hvatali. Pa sam odustala jer ima mali milijun clanaka. Ugl, odustala sam od gnijezda bas iz tog razloga sto ga zabranjuju neke zemlje zbog mogucnosti gusenja. Mi cemo ostaviti prazan krevetic bez tih sto cuda i plisanaca. Ima vremena za igracke kad je vece dijete pa se moze igrati a ne da stoje oko bebe za ukras.
Mislim da treba biti upucen cisto da znas neke osnovne stvari pripaziti ili izbaciti iz upotrebe. Za sve ostalo vecina nas ima nekog iskusnijeg u blizini za pitati za savjet, patronaznu, pedijatra. Bit ce to sve u redu, panika nas vjerojatno vec vecinu malo hvata jer smo sve blize terminu!
Ja ne znam kako kod vas, ali ovaj moj mali igra nogomet u stomaku non stop! ⚽️ Jutros me probudio u 4 i lupa! Doslovno mi se cijeli trbuh trese a kad ga zelim snimiti mobitelom on prestane haha
Ma na kraju ispadne da sve što rade oko nas drugi ljudi ne valja 😄 A sva djeca živa i zdrava.
Ja sam se za dobro jutro prosula pred dostavljačem ispred zgrade haha. Malo ogulila šaku i obrazac me pecka, ali sreća nisam jako. Eto kad trudnica trči i skače kao da nije trudna 🙈
Lullaby mora da si bila jako sretna radi dostave cim si tako trcala haha 😀
Pa vec smo pisale o svim tim nepotrebnim stvarima u kreveticu, vecina njih sa pinteresta i instagrama je samo tu radi fotke (nadam se 😅), ali gdje bi dosle da ludimo oko svegaaaa vezanog uz dijete. Slazem se, treba se pobrinuti da osiguramo sigurnu okolinu za dijete ali nekad nam je za to dovoljan i samo zdravi razum.
Za ogradicu (onu pojedinacnu za svaku stangu) iz Dada&Roco sam cula sve pohvale od mama jer se vezu na vise mjesta i dovoljno su cvrste da ih beba ne moze skinuti sama.
It's a boy! 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji