Kiflica vitamin D su kapi, jako jako bitne kako za nas tako i za bebe. Bebe da bibdobile D vitamin od sunca trebale bi biti izravno izlozene suncu, njihova koža...a to ne mogu i nesmiju u količini da binimale dovoljno D vitamina. Kada nema vitamina D u organizmu dovoljno e to je belaj. Zato vitamin D je obavezan. Ovo ostalo je izbor, tipa K1 ili probiotici....
Pelene eh ovisi o bebi al racunajmo 10-12 pelena dnevno! Moja je jedinicu nosila punih mj dana...al pelene je makar lako kupiti.
Sto se tice odjece, nije bljuckala i nije joj pelena propuštala pa je u jednoj kombinaciji mogla nekoliko dana..vise puta sam je znala presvuc eto tek tako da je presvucem!
Kakva ce biti beba br.2 vidjet cemo!
Lullaby ja nemam ni jednu bodi benkicu, sve su klasicni bodiji i nije ih problem navuci, pogotovo ove s ušitcima a ne gumbićima oko vrata, oni se mogu obuci i preko nogu. Nije ptoblem ni preko glave ide to poprilicno lako. Vjerujem da su bodi benkice prakticnije al evo nije ni klasicni bodi problem!
url=https://lilypie.com]
Nemojte mi se smijat, ali meni su vam puno prakticniji bili ti bodiji preko glave umjeto tih benkica sto ih imas kopcat s vise dugmetica. Imam svega podjednako pa cemo vidjeti. 🤪
Ja starijoj curici planiram davat D vitamin i ovo ljeto bez obzira sto je veca i sto je ljeto 🤷🏻♀️ Do druge godine cu tako, i onda planiram samo jesen i zime. Tako da mi je to pod obavezno i s bebom, kao sto sam vec pisala a i vj cu K1 preventivno.
Pelene jos nisam kupila, prva cura je bila 2890g i nesjecam se koliko je dugo bila u jedinici. Jedino cega se sjecam je da smo sa 3mjs vec presli na tricu pants a te su od 6kg. Ona je isto jako dobro napredovala bila svaki mjs po kilu. Tako da mislim da cu za prvih mjs dana uzet i jedinicu i dvicu.
Presvlacila sam ju svaku vecer prije spavanja, nekad samo jednom bi ju tad presvukla a nekad bi morala po i vise puta ako bi oslo iz pelene. Ja sam uvijek i jedino na krevetu dojila jel nikak drugacije mi nije posalo i uvijek bi tad kakala dok doji i nekako bi probilo sastrane tako da je i lezala na violetinim podlogama kad papa, mada nekad bih zab pa je znalo bit i mjenjanja brace posteljine u pola noci itd itd 😂 uf kad se sjetim. Sto se tice bljuckanja to sam vec pisala? Uvijek bi ju okrenula na stomak i ona bi tak podrignula i visak bi izasao tj pao ma tetru koja je bila ispred nje i tjt
Super, nemam ih ni ja ovdje, reci cu svojima da posalju pocetkom osmog mjesec odma ta tri paketa da sam mirna. Ne znam kakav je okus, samo znam da mi je uvijek malo iscurilo prilikom otvaranja pa pazi, i ako slucajno bebi upadne usta ili proguta ne moras se brinuti hh
Hvala cure, bas sam krivo mislila za taj D vitamin. Doduse, priznajem da nisam nista o tome citala.😊
Sad si mislim, tko zna imam li ja dovoljno D vitamina... Ne pijem nikakve prenatale. Vadila sam krvnu sliku ovaj tjedan pa ce mi sljedeci tj.dr.na pregledu reci kakvo je stanje i trebam li piti. No meni se cini da je na prvoj krvnoj slici bilo samo zeljezo, secer, nesto za stitnjacu, urin... ne sjecam se da je bas redom vitamine i minerale pisalo koliko imam. Radite li vi neke posebne privatne pretrage da to saznate? Kako da znam piti ili ne? Jer prestala sam piti prenatale jer mi je zeljezo postalo previsoko. Prorodno mi je na gornjoj granici bez tableta, a s tabletama je previsoko.
Kiflica kod nas u RH ne provjeravaju vitamin D kod odraslih osim ako nemas neka stanja koja ukazuju ilo bi mogla ukazivati na manjak vitamina D. Tako da se o tome ne trebas brinuti. Mi ga unosimo suncem i hranom. Bebe to ne mogu pa je njima vazno nadoknađivati vitamin D.
Okus K1D3 neutralan, kao najobicnije ulje...ja sam od mama koje probaju sve, sto iz znatizelje sto iz ideje da zasto bi beba probala a da ja ne znam sta je to 😄 Do mjere da sam probala i mlijeko, imalo mi je okus po bajamima 🤣
Za pelene nisam napisala da je moja cura rođena s 3650g, a dobivala je graničnu vrijednost grama po mjesecu, uska u bokovima tako da smo jedan broj nosili duže vrijeme. A opcenito pelena nisam stvarala zalihe vec kupovala malo po malo.
Osvrnula bi se jos i na procjene kilaže, to doista jesu samo procjene. Znaju procjene fulati pošteno, što u minus što u plus s gramima. A zna se i dogoditi da je beba duga pa da procjena predviđa "tešku" bebu a na kraju se ispostavi samo da je dugonja. Za moju je bila procjena da ce biti između 3600 i 4kg, rodila se s 3650 i 50 cm, tocno tatina gramaža i dužina, a ja se rodila s 3500 i 52 cm (kazu da sam izgledala duguljasto i mrsavo). Po svemu ne ocekujem bebu vecu od toga. A npr. Kolegici su cijelo vrijeme vikali velika beba, velika beba na kraju je zspravo malac rođen dug, ne toliko tezak....bas bi po svemu tome procjene ostavila samo procjenama. Inace 33 tjedan procjena bebe 2400g
Da kod mene isto jest procjenjen na veliku bebu, ali gin je odmah rekao da ima duge noge...tako da vjerujem i zbog toga 😄
Kiflica ni ja ne pijem prentale. Pila sam na početku i samo su mi pogorsavali mucnine pa sam prestala.
A što se tiče vitamina D za bebu I ja sam malo skeptična, jer ni mi nismo kao bebe morali to uzimati...nekako mi se čini da u današnje vrijeme previše vitamina i tableta olako daju 🤷🏼♀️
Možda i griješim, ali nekako moje mišljenje 🤷🏼♀️
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji