Što se procjene kilaže po uzv tiče, slažem se sa Mallom, ipak je to samo procjena. Već sam pisala da je moja procjenjena na 3.500 a rođena sa 3.050.
Mi smo jedinicu pelene koristili mislim i 2 njeseca, a dobijela je oko 1 kg mjesečno 😊
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Da kod mene isto jest procjenjen na veliku bebu, ali gin je odmah rekao da ima duge noge…tako da vjerujem i zbog toga 😄
Isto ima duge noge navodno, da 😅😂
Nego cure, hvala na info oko presvlacenja 🤗 i onih bodyja bez gumbica (cini mi se da ste zamjenili mene s lullaby kad sam onaj kompletic poslala😅), mislim u tome smo mi bile i zive smo 😅 lijepo je imati vas
2021. M 💗
Dobro ono sto znam da mi mama nije uzimala vitamine kroz trudnocu i nakon...al vitamin D nama bebama je davala, to je od uvijek za bebe preporuka. A npr. Ona (mama) i sad uzima vitamin D jer ga ima nedostatak.
Slazem se da prenatale nije nuzno piti, tko mora ok, nije da svi moramo i nece se nista znacajno dogoditi ako ne pijemo. To na neki nacin bude nas izbor. Ti vitsmini sluze nama jer beba i onako uzme sve sto joj treba. S druge strane cesto znamo reci "kako su prije pa svi su zivi". Tu mislim da trebamo same sebi staviti granicu u smislu da je medicina napredovala od prije 30 godina, mama me rodila s 20 god (ni brige ni pameti, kaze ona). Vazno je da vidimo sto nama pase i vodimo se time, bez pretjeranog opravdavanja drugima.
Npr. Sve znamo da hodalice nisu preporucljive i zasto nisu...a naci cemo se u situaciji da ce nas mame, bake, svekrve pilati time da su to moderne gluposti, vi svi ste bili u hodalicama i sto vam fali....naic cete i na pokoju frendicu koja ce isto odluciti koristiti hodalicu i smwtrat ce da vi "pametujete". Ali ako ste odlucile da nece imat hodalicu, nece...bas me briga sta je bilo prije 30 godina. Slicne situacije sam imala s dohranom (iskljucivo smo dojili do 5.5 mj), pokusaji davanja kore kruha, soka, ljutike i sl. Baby handling i vjezbice isto tako, od kud mi to, kakve su to gluposti, zasto ne mogu ko svi. Pranje kose i tusiranje da ne pricam (vjerovanje da se ne smije oprati kosa 40 dana)Da se razumijemo to su neugodne i izazovne situacije tako da smatram da sta god odlucile vazno da je odluka samo vasa/nasa i da smo s njom mirni. Bila tu rijec o prenatalima, baby hendlingu, kapima, pupku ili bilo cemu drugom. Istina da vecina tih "pogresnih" odluka nece znacajno nastetiti djetetu u vecini slicajeva i uvijek cemo vagati između omoguciti bebi sve najbolje ili olaksati malo sebi pa cemo nekad biti Majka, nekad Nemajka, al sam sigurna da cemo svojim bebama biti najbolje....eto jesam se ispametovala za nedjeljno dobro jutro! 😅
url=https://lilypie.com]
Ma sve super govorite i razumno...samo to, trebalo bi bas izvadit krv i vidjet jel fali ili ne, jer visak moze biti opasniji od manjka kod nekih vitamina, dok kod drugih se samo ispiske. Recimo zeljezo isto je opasno viska imati. Malo sam oprezna jer mi je krvna slika uvijek bila top, kalcija treba da, ali oduvijek imam zube koji se ne kvare (nijedan karijes), nijednu slomljenu kost, duge cvrse nokte i dugu gustu kosu...nekako nemam feeling da mi fali recimo kalcija itd... isto tako folna, manjka je lose (neuralna cijev), ali i viska (autizam)... Ako ne bude na nalazima, trazit cu privatno neku kliniku koja vadi vitamine, sad me bas zanima. Ne bih htjela pogrijesiti pa da od straha od viska jos budem u manjku, a opet necu na blef uzimati vitamine i pokvariti sebi i bebici vec odlicno zdravlje. Ako tko zna gdje se u Rijeci moze to saznati sve s vitaminima, javite pliz.
Hehe i dalje se ja birim s perfekcionizmom. Haha moja mama je susta suprotnost, opustenaaa, umire od smijeh kako ja sve promisljam u zivotu i planiram🤣. Svekrva se ne mijesa, kad cuje neke nove smjernice sto joj ja prepricam da sam citala samo prihvati i super. Malla lijepo si to srocila sve...sve cemo nekad bit majke a nekad nemajke🤗
Da kod mene isto jest procjenjen na veliku bebu, ali gin je odmah rekao da ima duge noge…tako da vjerujem i zbog toga 😄
Isto ima duge noge navodno, da 😅😂
Nego cure, hvala na info oko presvlacenja 🤗 i onih bodyja bez gumbica (cini mi se da ste zamjenili mene s lullaby kad sam onaj kompletic poslala😅), mislim u tome smo mi bile i zive smo 😅 lijepo je imati vas
Imamo manekenku i manekena 😄😄🥰🥰
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Slažem se s vama..sta god da odlučimo nekome će to biti loša odluka, tako da treba svatko znati za sebe kako i šta i biti siguran sa svojom odlukom...i istina puno puta ćemo biti nemajke 😂
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Mala lijepo si sve to napisala, potpisujem sve.
Bile mi majke ili nemajke vjerujem da cemo donosit odluke za nase bebe kako smatramo da je najbolje.
Mozemo si sad sve odlucit, a kad beba dođe ispadne da je druga prica, ali opet, nisu sve bebe iste i puno toga cemo rijesavat u toku.
Sto se prenatala tice ja uzimam svakodnevno i iskreno bolje se osjecam zbog toga. Mada slazem se da beba sebi uzme od nas, ali ako nama fali nece se to odrazit odmah vec kroz godine mozemo imat problema sa zubima, kostima i sl., a tad je vec kasno za nadoknadit.
Ja sam prije mpo postupka morala izvadit d vitamin i sve da doktorica vidi jer ako mi je nizak nista od postupka dok ne nadoknadim i iako je bio u granicama pila sam zbog kvalitete jajnih stanica.
Gin smatra da ne trebam uzimat zeljezo zbog niskog feritina, dok moja internistica smatra da trebam bas zbog trudnoce. Uvijek su oprecna misljenja, na nama je odluka..
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Moj tata neki dan gleda u cudu sta ja pricam, lupaju me hormoni pa se isplacem. Nije covjek zatucan, nego neupucen jer se prije o tome nije pricalo. To sto su zene prije sutile o tome, rintale ko kobile, radjale u stali ne znaci da i mi moramo tako jer eto one su mogle pa mozemo i mi. Ne, ne mozemo i necemo. Prva su leci spavati kad mi beba spava i bit ce me briga ako nije sve na svom mjestu. Isto vrijedi za hodalice, davanje normalne hrane bebama prerano, siroko povijanje onim silnim pelenama i jos sto da oprostite sranja koja su se radila prije 50 godina.
Da pitate neku babu sta je postporodjajna depresija vjerojatno bi rekla da toga u njeno vrijeme nije bilo i da su sad zene razmazene i lude.
Mislim da prenatali i kapi ništa drastično neće napraviti u smislu da ćete imati veliki višak vitamina D koji je štetan. Ja imam veliki deficit i pijem ampule. S tim treba pažljivo jer su to velike doze, ali to ni ne možete na svoju ruku dobiti. Pila sam dugo jednu tjedno da popravimo taj deficit, a sada me nova dr prebacila na jednu mjesečno. S tim da mi je kontrolirala kalcij jer se valjda poremeti s uzimanjem velikih doza vitamina D. Mene svi isto tlače sa suncem, ali ako imaš veliki deficit neće ti pomoći ležanje na suncu, pa ni da 5 dana cvrljiš od jutra do sutra. U bolnicama jako rijetko to vade, pa Kiflice ako te zanima mislim da ćeš privatno morati vaditi. Košta 200tinjak kn.
Bebi ću davati vitamin D, a razmišljam se i bio gaia preventivno za grčeve. Čula sam da neki to preventivno daju, ali nisam još detaljno to pogledala. Frendice su mi savjetovale da uzmem to prije poroda da imam spremno doma.
Sortiraj odgovore
Najstariji