Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lullaby
    15. Svibanj 2021. 20:35

Ja sam uzela Pampers premium care jedan veliki paket jedinice 78 kom i jedan veliki paket dvojke 94 kom. I imam br 1 onaj mali paket s 26 pelena za bolnicu. Nisam htjela više jedinice jer stvarno ne znam kako ćemo napredovati, lako se kupi naknadno.

miska
    15. Svibanj 2021. 20:39

Ja sam kupila dva paketa hipp jedinice i jedan paket dvojke, pa cu po potrebi poslati muza po jos. Netko mi kaze da im je beba dugo koristila jedinicu a netko da skoro ni ne treba. Moj bebac je na proslom pregledu procijenjen na 200g vise od prosjeka, a vidjet cu preksutra novo stanje. 🙂 Toliko jako lupa i okrece se da mislim da je dobrano ojacao.

Aneee
    15. Svibanj 2021. 20:48

boobaboo

ana.b.

boobaboo

Sto se pelena tice.. ako vam je beba sa 34 tj recimo procjenjena na 2200 grama, a sa 36 na 2600 grama, ako dogurate do 40 tj to bi bila beba od 3400 grama cca. U prvih mjesec dana, beba dobije cca 1000-1500 grama, moja prva je dobila i preko 1500, sin manje od 1000 grama. Dnevno, tj u roku od 24 sata, mijenjala bi im do 10 pelena. Sad opet, ja ih nikad nisam budila za jesti niti za pelenu. Tako da ovisi em koliko ce vam dijete dobijati na tezini, em koliko ce spavati. Tih prvih mjesec dana, skoro svako hranjenje je i 💩 u peleni, pa ono, morate mijenjati. U prosjeku svaka 3-4 sata. Dakle, ajmo reci 10 pelena x 30 dana = 300 pelena. Ja sam za sada uzela 2 paketa jedinice i jedan 2. Ali kako izgleda da ce biti sitnija beba, mislim da cu definitivno morati nadokupiti jedinice, ali za to lako, za prvih 10-ak dana sam spremna.

Moj je sad sa 34tjedna bio procjenjen na 2600 😅

Racunaj da ako izduras do 40 tj, to ti je oko 3800 gr. Koliko je dobio od prethodnog pregleda? Gle, kad rodis, opet ne znas kako i koliko ce dobijati, jer i tezina ti tu igra ulogu. Al mislim da uzmes bar eto 1-2 paketa neka srednja te jedinice, nece propasti. Moj je imao 3900 grama , mislim da je bar 15 dana bio u 1. Prva je bila puuuuno manja beba, ona je skoro cijeli prvi mjesec bila u 1. E i presvlacila sam do 10 puta u danu. U principu ti je svako hranjenje = kakanje, a to moras presvuci.

U 25+1 ~800g
    29+5 ~1770
    34+0 ~2600
    Imam jedan paket 1 od 26kom pampers 
    A uzela bi možda još jedan paket 1 babylove pa onda bi za dalje vidjela kako ide i napreduje...nije daleko dm a ako vidim da mi je ostalo za 1-2 dana lako odletim kupiti jos

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

ana0310
    15. Svibanj 2021. 21:08

boobaboo

ana.b.

boobaboo

Sto se pelena tice.. ako vam je beba sa 34 tj recimo procjenjena na 2200 grama, a sa 36 na 2600 grama, ako dogurate do 40 tj to bi bila beba od 3400 grama cca. U prvih mjesec dana, beba dobije cca 1000-1500 grama, moja prva je dobila i preko 1500, sin manje od 1000 grama. Dnevno, tj u roku od 24 sata, mijenjala bi im do 10 pelena. Sad opet, ja ih nikad nisam budila za jesti niti za pelenu. Tako da ovisi em koliko ce vam dijete dobijati na tezini, em koliko ce spavati. Tih prvih mjesec dana, skoro svako hranjenje je i 💩 u peleni, pa ono, morate mijenjati. U prosjeku svaka 3-4 sata. Dakle, ajmo reci 10 pelena x 30 dana = 300 pelena. Ja sam za sada uzela 2 paketa jedinice i jedan 2. Ali kako izgleda da ce biti sitnija beba, mislim da cu definitivno morati nadokupiti jedinice, ali za to lako, za prvih 10-ak dana sam spremna.

Racunaj da ako izduras do 40 tj, to ti je oko 3800 gr. Koliko je dobio od prethodnog pregleda? Gle, kad rodis, opet ne znas kako i koliko ce dobijati, jer i tezina ti tu igra ulogu. Al mislim da uzmes bar eto 1-2 paketa neka srednja te jedinice, nece propasti. Moj je imao 3900 grama , mislim da je bar 15 dana bio u 1. Prva je bila puuuuno manja beba, ona je skoro cijeli prvi mjesec bila u 1. E i presvlacila sam do 10 puta u danu. U principu ti je svako hranjenje = kakanje, a to moras presvuci.

Ma za presvlacenje me zanimalo za robicu, ne pelenu 😅

2021. M 💗

• Mimica2
    15. Svibanj 2021. 21:50

Meni je ovo jako slatko Lullaby 😍 A šta ja znam, naslijedila sam hrpu robice, i nijednu body benkicu pa sam uzela par komada vel 50 u hm-u i to će se brzo prerasti i onda se mora sve preko glave oblačiti, 😅 Osim ako, ne daj Bože, bude nešto pa ću morati benkicama

Termin 18.06

• boobaboo
    15. Svibanj 2021. 21:52

Aaaa, to, pa ne previse, ali stvarno. Bebe se prljaju jer ono, nemaju di ni s cim. Recimo prva je stalno ali stalno spavala + ta u zivotu nije bljucnula, nije ju uopce trebalo podrignuti, ona bi odmah zaspala i to je to. A kad zaspe, mogla sam joj presvuci sto god ,od bodyja, kombinezona, pelene, nista - ko top. Sin je kompletno druga prica - jos u rodilistu, sav je bio izbljuckan, obavezno sam ga morala nositi na ramenu da podrigne, dakle i bljucne uz to, jer bi se prejeo, pa plakao jer ga muci taj "visak", pa bi tek iza toga svega moooozda i zaspao. Stalno mu je nesto bilo izbljuckano, pa sam njega sigurno i do 3-4 puta dnevno presvlacila , nekad sve, a nekad samo gornji sloj, ovisno do kud doprla tekucina. Uz to je i popisanac veliki, po noci bi mu cesto trebala promijeniti i pelenu i pidzamu. Sa kceri, nije mi trebala nepromociva podloga za krevet, sa sinom obavezno, inace bi madrac mogla baciti za mjesec dana. Realno, po tim mjerama koje si napisala, tvoj bi mogao lako i do 4 kg dogurati. Znaci, malo robe 56, malo vise 62 i isto tako za pelene  - malo jedinice, vise dvojke. Lako kupis dodatno ako bude manjka. 

ana0310
    15. Svibanj 2021. 22:12

ana.b.

boobaboo

Mislim ana da ce nase bebe tu negdje biti 😅 moja je sa 32+1  na 2100 

2021. M 💗

MaryClear
    15. Svibanj 2021. 23:06

Cure, jel vase bebe vole kad im pustite glazbu?
    Ja sam skuzila da moja krene plesati na AC/DC pogotovo na Thunderstruck pjesmu 🥰 preslatko mi jeto... Opcenito vise ju taj rock pokreće, dok ove dance pjesme slabo 🤣 mala naša rokerica 🥰

Kiflica
    15. Svibanj 2021. 23:06

Haha kad pricate o hrani mi aamo sline cure... 🙈😂 
    No, s druge strane, kad pricate o tegobsma - tu kazem hvsla Bogu, nemam nista od toga...nit oticem, nit se debljam, niti sam si teska, divota. Samo trbuh raste a ja hopsam ko da ga nema, ne bole ni leđa...spavam ko top... divota.Jedino mozda 1-2 puta tjedno malo zgaravice, ali popijem pol case mineralne i prođe.😊
    Sto se komplikacija tice, hvala na odg.- nisam ni razmisljala o godisnjem jer am odmah na pocetku trudnoce otisla hitno na komplicacije zbog krvarenja i grceva i morala mirovati. Srecom sve se stabiliziralo i bilo ok, ali tad mi je bilo najbitnije samo ostat lezat jer aam vec imala jednu izgubljenu trudnocu prije. A godisnji ne bi tad vjerojatno ni dobila samo tako hitno, jer je bio stresan period na poslu...tako da nisam imala opcije.
    Cocolina, drago mi je da je sve ok na kraju. Bojci, divna fotka!
    Pelene- erm, izgleda da sam ih ja malo previse nakupovala🙈🤣 

Kiflica
    15. Svibanj 2021. 23:14

Ovo ta vitamine za bebu prvi put cujem, ok ako se mora cemo pit, ali inace nisam fan tableta, ne pijem ih ni ja. Jos da D vitamin piju sjevernjaci bi kuzila, ali da treba mediteranskim ljetnim bebama...ajde dobro. 🤔 
    Kao neces s bebom na sunce, neces naravno u podne, ali da neces prosetat vani u ljetnu vecer kad sunce zalazi u 9, pa da malo prodosemo zraaka i sunca od tipa 8 do 9 navecer...cudno mi je da bi bili cijelo ljeto zatvoreni u kuci ko vampiri.... nezz mozda ja to krivo percipiram, ali cini mi se da se te tablete bas sakom i kapom dijele.😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.