Mala lijepo si sve to napisala, potpisujem sve.
Bile mi majke ili nemajke vjerujem da cemo donosit odluke za nase bebe kako smatramo da je najbolje.
Mozemo si sad sve odlucit, a kad beba dođe ispadne da je druga prica, ali opet, nisu sve bebe iste i puno toga cemo rijesavat u toku.
Sto se prenatala tice ja uzimam svakodnevno i iskreno bolje se osjecam zbog toga. Mada slazem se da beba sebi uzme od nas, ali ako nama fali nece se to odrazit odmah vec kroz godine mozemo imat problema sa zubima, kostima i sl., a tad je vec kasno za nadoknadit.
Ja sam prije mpo postupka morala izvadit d vitamin i sve da doktorica vidi jer ako mi je nizak nista od postupka dok ne nadoknadim i iako je bio u granicama pila sam zbog kvalitete jajnih stanica.
Gin smatra da ne trebam uzimat zeljezo zbog niskog feritina, dok moja internistica smatra da trebam bas zbog trudnoce. Uvijek su oprecna misljenja, na nama je odluka..
Slažem se s tobom, i ja tako prije prenatale. Meni je ginekolog rekao da je pred kraj trudnoce jako vazno imati dovoljno željeza, čak i viška jer na porodu tj. nakon poroda zna jako pasti željezo.
Termin 25.06. - dečko 💙
Lullaby ja sam davala probiotike preventivno, nismo se sreli s grčevima. Bilo mi je ok jer to du dobre bakterije, mogle su samo pomoći. Što mislim da i jesu! Isto planiram i sada!
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure, pratim vas i citam redovno, stvarno dosta toga nisam znala dok eto nisam procitala, sad sam se malo uplasila citajuci o vitaminima, ja redovno uzimam od pocetka Novalac prenatalne i planirala sam i dok cu dojiti, a i svaki put me pita gin jel uzimam pa sam mislila da se mora da ne bi falilo nama, nikad nisam razmisljala da bi mogla imati viska 😏 Htjela sam vas pitati da li koja razmislja o dobrovoljnom davanju maticnih stanica iz pupkovine (naravno ako je prirodni porod i sve bude ok). Ja imam vec pripremljene papire i htjela bi to dati ako sve bude okej jer planiram roditi na Merkuru a oni uzimaju to besplatno. Jedino ne znam jel to negdje treba naglasiti prije ili samo reci kad dodes roditi, ako neka zna nek pise info pleasee :))
04/25 💔 Missed ab
2021 💙
Kad smo kod zatucanosti meni najgore kad idem vadit krv u lokalni dom zdravlja i iskoristim svoje pravo da ne cekam, em zbog toga jer sam na strogom mirovanju i onda zenske se nađu komentirati da i one su bile trudne pa da su cekale svoj red. Muski nisu takvi, puste i u ljekarni, ducanima, otvore vrata, ali zena je stvarno zeni najveci neprijatelj.
Dok sam bila ok, sve uredno nije mi bio problem pricekat ako treba, ali sad ne j. te komentare i budem bezobrazna
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Kad smo kod zatucanosti meni najgore kad idem vadit krv u lokalni dom zdravlja i iskoristim svoje pravo da ne cekam, em zbog toga jer sam na strogom mirovanju i onda zenske se nađu komentirati da i one su bile trudne pa da su cekale svoj red. Muski nisu takvi, puste i u ljekarni, ducanima, otvore vrata, ali zena je stvarno zeni najveci neprijatelj.
Dok sam bila ok, sve uredno nije mi bio problem pricekat ako treba, ali sad ne j. te komentare i budem bezobrazna
Ja još nisam doživjela da me netko propustio jer sam trudna 😂 Jedino kad vadim krv imam poseban broj kao trudnica pa prije dođem na red, ali ovako da me baš treba netko propustiti ništa. Baš mužu govorim da se ne mogu sjetiti, ali valjda nismo mi bili tako bezosjećajni kad nisam bila trudna 🙈
Cure super ste sa informacijama! Zaključila sam da je ok imati pakiranje vel 1 i pakiranje vel 2 pa onda kad se rodi vidjeti kako ce to funkcionirati. :) a i pokupiti paket iz DM-a svakako 😁 boobaboo tako si me nasmijala sa ovim slikanjem odjeće i svega, tak sam i ja svom mužu unaprijed pripremila vrećice sa stvarima i označila sa rednim brojevima, stoje u ormaru u slučaju da moram ranije u bolnicu da se može snaći 😅😅
It's a boy! 💙
Mali se ugnjezdio sa nogama ispod desnog rebra i svakodnevno me rokne tako da prebrojim sve zvijezde, ne znam kak njega unutra ne boli, ipak su to kosti, ali čini se da mu je zabavno 😂😂 nadam se da lijepo provodite vikend i šaljem vam puse! 😘
It's a boy! 💙
Cocolina, moja je tolika bila (1900 gr ) sa 33 tj. Kazem, vec vidim da ce biti sitnija, po svim mjerama je za 4-5 dana manja ali u granicama po tim njihovim tablicama, pa je ok. I je, slazem se ,sve su to samo procjene, ali mislim da je i bitno uzeti u obzir da se dijete prati na istom uzv kod istog dr. Onda je uzork vjerodostojniji. Ja sam dva dana za redom isla jedan dan kod svog gin na uzv a drugi dan u bolnici, i razlika je u procjeni bila 150 grama ( manje na bolnickom uzv). S tim da mi na nalazima pise a i dr uvijek naglasi, da se ta procjena uzima s rezervom tj s pravom na odstupanje +/-10%. Pa ako vam dijete procjene na 3000 grama, racunajte da to moze biti 2700 grama, 3000 grama ili 3300 grama. Ali da sam cula za slucajeve gdje su bebe procjenjene za preko kilogram manje, pa se zena izmuci roditi bebu od 5 kg, jesam, i to sve nedavno, kroz zadnju godinu.
Cure pozrav svima,moja beba je u 29 tjednu imala 1360 kg ,gin je rekao sve u granicama .
Ja iskreno san redovno pila prva 3 miseca folacin a onda elebaby i odvojeno magnezij citrat od solgara vam pijen jedan dan elebaby drugi dan samo magnezij.
Jednostavno nisan neki pobornik da moran svaki dan se kljukat tabletama a ovako svaki drugi dan mi je okej.
Naravno sve ovisi o necijoj krvnoj slici i stanju organizma.ja mogu rec da je mene magnezijev citrat spasia sta se tice grceva u nogama ,kukovima i td.
Moj ginic se bas ne obazire na te tablete on odmahne rukom kad mu kazen da ne pijen svaki dan prenatale kaze on kako hoces.
E sad majkice drage narucili smo bugaboo cameleon kolica i sad me zanima imate li kakve stranice i preporuke za one torbe sta se stavljaju na kolica a da ne dodu 1000 kuna .postoje od bugaboo al nedaje mi se tolika svota za to.
I jos jedna sitnica ,jeste vec uzimale jaje ,isofix ili bez sta preporucujete ?
1.8. Curetak stigao 💗
Lullaby kod nas u domu zdravlja nema tih posebnih /prioritetnih brojeva zato i iskoristim svoje pravo jer s obzirom na mirovanje nemam sta bit tamo po 3 sata i vise.
Cocolina moj je 1800 sa 32 tjedna. Po mjerama je tjedan manji, ali to je ok. Bio je zaostatak i veci pa se smanjio. Doktorica kaze da je sve to ok.
Muz i ja smo imali manju porođajnu tezinu, ja 2900,on 3500 tako da me ni ne cudi ako bude manji. Ja kazem nek je ziv, zdrav i do 3,5 kg, ovo ostalo neka raste vani😊
Toncica mi smo uzeli kolica 3 u 1,a kupila isofix za to jaje. Isofix mi je bio bitan jer smatram da je sigurniji i prakticniji, a sad, budemo vidjeli
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji