Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    miska
    16. Svibanj 2021. 13:35

Ja pijem elevit tj. elebaby (to je isto samo ima drugi naziv u DE) i ponekad magnezij direkt.
    Ja sam jedan dan isla kod obiteljskog lijecnika, vani u hodniku red, ne mozes ni razmak drzati zbog corone, nema zraka. E bome ja prosla naprijed, rekla ja sam trudna i usla unutra. Pa ako su bezobrazni i neodgojeni moras se sama snaci. Naravno onda nitko ni ne zucne, prave se fini. 
    Te njihove mjere jako variraju. Ja sam u roku 3 dana bila na uzv u bolnici i kod svog gin i u procjeni je bilo 200g razlike, i to na kasnijem uzv mi rekli manju procjenu. Znam da su zene znali isplasiti da ce bebe biti ogromne a rode se sa prosjecnom tezinom i duzinom. 

miska
    16. Svibanj 2021. 13:43

Toncica mi smo uzeli odvojeno kolica i jaje + isofix bazu i adaptere da mogu jaje staviti na kolica po potrebi. Gledali smo po testovima sto je kvalitetnije i sigurnije.
    Torbu za kolica nismo kupovali jer su mi sve bile ili skupe ili prevelike pa cemo koristiti ruksak koji nam je full nov i lijepo izgleda, super pase uz kolica. 

• Mimica2
    16. Svibanj 2021. 13:45

Cocolina, moj je na 31+0 imao 1650g. Ginekologinja ništa nije rekla da bi bilo zabrinjavajuće, rekla je samo da je manja beba, sitnija i to je ok. Ali isto tako su nas upozorili da se ne opterećujemo tim mjerama i težinom jer su odstupanja moguća.
    .
    Meni zmanjkalo prije koji dan magnezija i prestala sam ga uzimati (na svoju ruku) i otad svakodnevno osjećam kontrakcije, kratko traju. Baš u uto imam pregled, opet ctg i uzv pa ću vidjet dal da ih i dalje trošim ili ne.
    .
    Tončica, mi smo uzeli i kolica i torbu njihovu 🙈 Ludo skupa da, mi smo htjeli to šta se na kolica kače, ne ruksak. Al svakako imaš kupiti i jeftinije varijante i dodatno te zakačke za bilokoji model torbe

Termin 18.06

• Toncica24
    16. Svibanj 2021. 13:46

Hvala
    Sto se tice prednosti ja moran priznat imam super iskustva.
    Dm preko reda isprid mene bilo 100 ljudi ,vadenje krvi preko reda,policija mjenjanje dokumenata doslovno ispred 50 ljudi me policijac pustia itd itd stvarno svugdi me pustaju 😁😁😁

1.8. Curetak stigao 💗

• Mimica2
    16. Svibanj 2021. 13:51

Mimica2

Cocolina, moj je na 31+0 imao 1650g. Ginekologinja ništa nije rekla da bi bilo zabrinjavajuće, rekla je samo da je manja beba, sitnija i to je ok. Ali isto tako su nas upozorili da se ne opterećujemo tim mjerama i težinom jer su odstupanja moguća.
    .
    Meni zmanjkalo prije koji dan magnezija i prestala sam ga uzimati (na svoju ruku) i otad svakodnevno osjećam kontrakcije, kratko traju. Baš u uto imam pregled, opet ctg i uzv pa ću vidjet dal da ih i dalje trošim ili ne.
    .
    Tončica, mi smo uzeli i kolica i torbu njihovu 🙈 Ludo skupa da, mi smo htjeli to šta se na kolica kače, ne ruksak. Al svakako imaš kupiti i jeftinije varijante i dodatno te zakačke za bilokoji model torbe

A jaje smo uzeli s bazom, maxi cosi, bez adaptera za kolica. Mislimo ga imati samo u autu. Imamo mjesta za vozat košaru gdje treba, iako je sigurno praktičnije s jajetom 🙂

Termin 18.06

Tinchy_07
    16. Svibanj 2021. 13:52

Sad sam se sjetila da kako citam i proljetnice, ne mogu se sjetit nadimka i tocnih mjera, ali cura imala dijete procjenjeno na 3600 ako se ne varam, a rodila 4800.
    Tako da, nije ni procjene za uzimat zdravi za gotovo. Jer jedno je +/- 300g,al preko kile 🙈
    Jos mislim da je rodila prirodnim putem💪 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

Mila12
    16. Svibanj 2021. 13:54

Ja pijem elebaby + magnezij 250g prije spavanja nekad.
    Meni osobno je nekako sigurnije sa isofix bazom. 🤷🏻‍♀️ Mi imamo pipa lite xl

Tinchy_07
    16. Svibanj 2021. 13:56

Mimica2

.
    .

Ako se ne varam, magnezij nebi ni trebalo uzimat nakon 36.tjedna. Kao kontrakcije u ovom periodu postanu pozeljne da se tijelo priprema prirodno i sl 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

• Mimica2
    16. Svibanj 2021. 13:58

Tinchy_07

Mimica2

.
    .

Ako se ne varam, magnezij nebi ni trebalo uzimat nakon 36.tjedna. Kao kontrakcije u ovom periodu postanu pozeljne da se tijelo priprema prirodno i sl

Da baš zbog toga sam i prestala, iako mi ginekologinja ništa nije rekla da prestanem. Blaženi forum 😆

Termin 18.06

Mila12
    16. Svibanj 2021. 14:03

Ja nisam prestala ni tad pit magnezij jer eto nisam znala da je pozeljno prestat 🤣 ( u prvoj trudnoci) ali sam rodila 38+1 u roku 3h pa eto 🤷🏻‍♀️ A prvorotka. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.