Danijela i mene je frka dojenja i ne volim nikakva čačkanja po grudima ni bradavicama, nikada kao ni ti, ful su mi nekako osjetljive bradavice, pa se iskreno nadam da će i to ići ok... 😲😲😲
Rio često upravo takve mamice kao ti budu najbolje mamice na svijetu ❤️ Tako da sam sigurna da ćeš se snaći itekako... No svejedno i kod mene strah i panika ponekad definitivno postoje 😲😲😲 No u pravu si, vjerujem da to dođe prirodno. 👶🏻😊
Mrvičak hvala ti na umirujućim riječima, nadam se da si u pravu 💖💖💖
Rose hvala na lijepim i umirujućim riječima i vjerujem da si u pravu 💜💙 A trudit ćemo se i dati sve od sebe, pa valjda će biti ok... 🙏
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Curke koliko dugo zna boljeti dojenje, bradavice i tako to sve? Jel dug period navikavanja ili zaista ovisi o bradavicama / grudima i bebi....?! Jel ikada dođe do faze da ništa ne osjetiš?
Fluffy, Trancic, Vrapcic… čitala san malo na forumu iskustva iz St rodilišta pa su neke žene pisale kako su im cimerice koje su iskusnije pokazale kako najlakše dojit jer sestre nisu imale ili vrimena ili živaca. Ja se stvarno nadan da ću imat sriću pa ću naić na ljubazne sestre koje će me malo podučit tome...
Jer iskreno zamišljan taj trenutak kad mi ostave prvi put bebu...a šta sad. Kad dođen doma imat ću pomoć, ali ta prva tri dana u bolnici se nadan maloj pomoći s njihove strane. Jer kak9 je jedna od vas rekla jedno je čitat o tome a sasvim drugo kada beba dođe u ruke.
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Curke koliko dugo zna boljeti dojenje, bradavice i tako to sve? Jel dug period navikavanja ili zaista ovisi o bradavicama / grudima i bebi….?! Jel ikada dođe do faze da ništa ne osjetiš?
Evo mog primjera. Inače sam visoka ali s malim grudima. Imma velike i ispupčene bradavice. Od prvog trena rođenja David je primio sisu. Nije bilo bolno. Kasnije je bilo svega, od mastitisa, ranica na bradavicama (to već u rodilištu) - Purelan me spasio tada, curenja mlijeka, naglog povećanja grudi pri skoku u razvoju, izadajanja zbog viška mlijeka. Sve možda zajedno zvuči "ajme meni" ali nije nimalo. Meni je sve u svemu bilo lijepo iskustvo.
Danijela također se nadam da ćemo naletketi na dobre sestre koje su voljne pomoći i pokazati... 🤞
Mrvičak drago mi je to čuti da si imala u konačnici lijepo iskustvo, 💙 Nadam se da će tako biti i sa ovom bebom. 🤞 Također se nadam da će i meni također to biti ugodno iskustvo 😊
Kaktusice, voltaren je druga stvar. Nije isto sto i andol i on iako nije preporucljiv, moze i kod djece. I sama sam bila jedna od tih sto na nista osim voltarena nisu rragirale 😀
Ma naravno, kuzim sto si htjela reci. Nego mnogi koji se ne razumiju misle da je voltaren vece zlo od andola a kod male djece mnogi ne znaju da je andol opasan. Htjela nehtjela uz muza sam naucila neke tako stvari. Ja sam npr. grozno reagirala na jednu dozu Sumameda, zavrsila na infektologiji, natekli mi kapci i krajnci. Prvi put ga dobila u 32.godini. Sad mi pise u kartonu za alergiju.
Kaktusice, upravo tako.
Danijela, da...ta cura je bila u St rodilistu i kaze da uglavnom nemaju vremena pokazati ista. Ono sto je mene zacudilo je da djecu presvlace samo dva puta dnevno. I to navodno, mozes stati uz njih vidjeti kako rade, al sve na brzinu pokazu. Tako da nebi bilo lose da nam netko pokaze i to presvlacenje, i definitivno ponijeti paket pelena u rodiliste. Nadam se da cemo se snaci 😅
Vrapcic meni je nekoliko prijateljica reklo da im je dojenje (dobile su upale, kvrge, ne znam ni sama kako se sve zove) bilo gore iskustvo od poroda.
Ja se toliko bojim tog dojenja, da sam kad sam tek ostala trudna rekla da necu dojiti. Inace imam jako osjetljive grudi, za vrijeme menstruacije su mi bile jako bolne, a i kada sam ostala trudna, em su jako narasle, em su bolile da je to cudo.
Cak su mi i prijateljice kupile bocice vec.
Sada kako vrijeme odmice i kako sam postala svjesna svoje trudnoce i vidjela bebu na 4D uzv, nekako ju ne zelim uskratiti za to. Probat cu pa kud puklo.
Kaktusice, upravo tako.
Danijela, da…ta cura je bila u St rodilistu i kaze da uglavnom nemaju vremena pokazati ista. Ono sto je mene zacudilo je da djecu presvlace samo dva puta dnevno. I to navodno, mozes stati uz njih vidjeti kako rade, al sve na brzinu pokazu. Tako da nebi bilo lose da nam netko pokaze i to presvlacenje, i definitivno ponijeti paket pelena u rodiliste. Nadam se da cemo se snaci 😅
Daaa, to za presvlačenje san i ja čula. Treba ponit svoje pelene i onda bebice možemo same presvuć kad je potribno
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Vrapcic i ja mrzim mrdanje i dirkanje po cickama 😂 Al ovo s dojenjem je totalno neka druga prica. Kao prvo, kad rodis dijete i znas da ga TI mozes nahraniti i odhraniti je nekako divan osjecaj. Jos bebike na cici znaju masu napredovat. Moj mali je u mjesec dana dobil 1.5kg. Bio je ko bure presladak! I da odmah kazem, djeca ne mogu biti debela od majcinog mlijeka. Ja sam njega dojila 17 mjeseci. Nije da sam to obozavala i da mi je to bilo sve, ali nekako se tako poslozilo. Mene je bolilo otprilike 2 tjedna i onda smo se navikli. Purelan mast mi je bila sve. E a filing kad ti se cice napune i budu pune onak vena, izgledas ko Schwartzenegger (odnosno tvoje cice) i onda beba povuce i taj pritisak popusti je nesto pre predobro!
I jos nesto, moj mali je dugo imao jake grceve. To je trajalo po cijeli dan i noc. Sunce moje je plakao bas puno i mislila sam da cu zavrsit u Vrapcu. I htjela sam 100 puta odustati od dojenja. Bogu hvala pa nisam! Tako da ako vam to padne na pamet, nemojte odustati. Jednostavno to treba proci. I mom malom je pomogao waya lgg probiotik. biogaya nije nista. al trebalo je istrazivati dok nisam nasla sta ce mu pomoci. al nadam se da nitko nece imati grcice 🤞
Sortiraj odgovore
Najstariji