Curke meni je mnogo toga zaista novoga vezano za bebice, jedino u knjigama to mogu čitati. Tipa široki povoj, čičak… Recimo ovo što si ti Mrvičak komentirala. 🤦♀️ Omg kak ću ja malu bebu paziti, valjda ću znati sve… 😲 Nekad se isprepadam živa od sve te nove terminologije vezane za bebe… Eh kad bi mi dijete bilo odmah srednjoškolac, bilo bi lakše i znala bih sve 😂😂😂
Ne brini zbog toga. Isto sam se osjećala prije 7 godina, pa je sve išlo normalnim tokom. Mama mi je samo pokazala prvi put taj široki povoj i okupala bebu prvi put, pa sam sve nadalje sama. Mi smo stvorene da budemo majke. Al eto i meni su te gaće na čičak novost
Dora udem na forum svako dan, dva. Nisam pisala nekoliko dana. Spominjala sam da sam kod svekrve trenutno, renoviramo stari stan, sve smo srusili i sada biram plocice, namjestaj...dosta sam zabavljena s tim plus sto sam pocela opet raditi nakon sto sam usla u drugo tromjesecje, radim pola radnog vremena i uredski posao. 🙂 Nije mi tesko, ali proleti dan da se ne okrenem.
Mimoza bilo bi to bas super da mi napises ili poslikas sto si kupila u kojim velicinama. Vidila sam da je Trudy napisala, ali onda sam vidjela da mi nece biti od pomoci jer ima bas puno toga 😁
Sto se tice cijepljenja, ja cu definitivno cijepiti svoje dijete jer ipak zagovornici cjepiva stoje imenom, prezimenom, titulom i diplomom iza toga dok recimo gledam video na fb gdje prica neka zena iz Amerike protiv cjepiva. Predstavlja se kao medic.sestra, ne pise ni ime ni nista, uopce se ne moze provjeriti tko je to, jeli ona stvarna osoba ili netko placen da prica to sto prica. Na internetu ima jako bolesnih ljudi i ne vjerujem strancima. Sjecam se u slucaju nestalog pomorca kako su se javile dvije zene sa info da su nadeni, jednoj od njih je to netko "rekao" iz prve ruke. Naravno da to nije bila istina. Ali samo za primjer koliko neki idu daleko i zanesu se u rekla kazala pricama. Strasno. Na internetu ima ludaka, ima patoloskih lazova, ima i ljudi sklonih sugestiji. Neke stvari se dogode iza cjepiva ali ne postoji uzrocno posljedicna veza osim vjerovanja neke osobe. Recimo kao da mene danas muz poljubi, a za 2 mjeseca dobijem korona virus i onda pricam da je to od toga. A "strucnjaci" koji su protiv cjepiva su svoje sarlatanstvo itekako naplatili i obogatili se na racun toga. Sto se tice autizma, nedavno sam citala i o donoru sperme ciji uzorak je napravio 15 djece s autizmom tako da vjerujem da je nasljedno, a ne izazvano nekim vanjskim faktorima iako sam svjesna da su se roditelji skloni samozavaravati prije nego prihvatiti da su dobili dijete koje ima poremecaj iz spektra.
Vrapcic mene cesto uhvati panika 🤣 nikad nisam bila baby tip niti su me sjeca zanimala. Iskreno, nikad nisam mislila niti da cu dobit zelju biti mama 🤷🏻♀️ I eto, sve se preokrenulo kad sam muza upoznala. Sve govori to da je moja familija bila potpuno sokirana trudnocom. Ocekivali su da cu si mozda jos kojeg psa nabavit, al da cu ostat trudna, to ne 🤣
Bas muzu kukala prije neki dan kako ja ne znam s bebama. Znam izdresirat psa i sve o zivotinjama (struka jbg), al kako odgojiti dijete? Ocu ja biti dobra mama? Ocu znati biti stroga kad treba itd. Al mislim da nam sve to dodje prirodno kad rodimo ☺️ Nikad nisam mislila da cu se s nekom bebom moci povezati, a vec sam toliko povezana s ovim svojim malcem.
Ma da, to dođe definitivno prirodno i sve u svoje vrijeme. Nista ne treba pozurivati ni forsirati...sigurna sam da ces biti dobra mamica🥰
💙
Danijela drago mi je da ti se primirilo. Meni se bilo primirilo, pa opet počelo 🤦♀️
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Hihi ne brinite, necu ja daleko i kad krenem, ali dr. je to tako samouvjereno rekao, a ja si mislim pusti ti to, nasetam se ja do wc-a piskit svako malo, kad se toga skupi tijekom dana bude tu i preko pola sata imam endokrinologicu ovaj tjedan, to cu si uzet ko izlazak, radje sad odlezat i do lipnja kod kuce nego na odjelu 😬
Meni je postalo nemoguca misija sjedit, ne znam kako vama, ali to mi je najgora pozicija i nema sanse duze od par minuta prije nego krenu bas jako bolit ledja..polulezeci/polusjedeci i izvaljena na boku su mi najdraze opcije jos ako nesto grickam uz to..sreci nema kraja
Mrvičak sta je sad pak motanje na cicak ispunjene gacice?🙈 uskoro ce me primit panika koliko toga uopce ne znam da postoji, a kamoli da treba ups
Danijela, hahhaha meni je jucer jedna mama pokazala kako dojiti i dala par savjeta koji bi ju spasili navodno da je njoj netko pokazao u rodilistu. Potrebna je demonstracija pa ne mogu opisat 😂 ali poanta je koliko sam skuzila pokusajte masirat dojku i bradavicu izvuci sta vise mozete prije nego stavite bebu. Definitivno cu probati jer i meni je to sve novo i bas me strah kako cu se snaci😅. Vidim da vas je dosta vec opremljeno s djecjom robicom, ja cu ipak pricekati jos bar 2 mjeseca. Pa cu onda lagano skupljati za malecku 🙂 zasad cu gledati i istrazivati sto mi uooce treba 😅.
Curke meni je mnogo toga zaista novoga vezano za bebice, jedino u knjigama to mogu čitati. Tipa široki povoj, čičak… Recimo ovo što si ti Mrvičak komentirala. 🤦♀️ Omg kak ću ja malu bebu paziti, valjda ću znati sve… 😲 Nekad se isprepadam živa od sve te nove terminologije vezane za bebe… Eh kad bi mi dijete bilo odmah srednjoškolac, bilo bi lakše i znala bih sve 😂😂😂
I meni je sve novo i pitam se hocu li znati dojiti, okupati bebicu, presvuci i svasta nesto...vjerujem da sve naucimo u hodu, ja oduvijek volim djecu i zelim to, ali cim je nesto novo, 100pitanja...sve to dođe prirodno❤
💙
Danijela vjeruj mi i ja sam takva, ali uopce nije usporedivo to s dojenjem, napocetku dok se navikne bradavica je neugodno kasnijeje ok, ja sam 10 mjeseci dojila ! Mada nisam luda iskreno za tim!!!
Rose slazem se 😁 nisam ni ovog rodila ja vec o drugom razmisljam 🤣 kako se to sve preokrene. Nismo niti svjesne za sto smo sve sposobne i koliko zapravo mozemo
Upravo tako💪❤ Potpisujm🥰
💙
Hihi ne brinite, necu ja daleko i kad krenem, ali dr. je to tako samouvjereno rekao, a ja si mislim pusti ti to, nasetam se ja do wc-a piskit svako malo, kad se toga skupi tijekom dana bude tu i preko pola sataimam endokrinologicu ovaj tjedan, to cu si uzet ko izlazak, radje sad odlezat i do lipnja kod kuce nego na odjelu 😬
Meni je postalo nemoguca misija sjedit, ne znam kako vama, ali to mi je najgora pozicija i nema sanse duze od par minuta prije nego krenu bas jako bolit ledja..polulezeci/polusjedeci i izvaljena na boku su mi najdraze opcijejos ako nesto grickam uz to..sreci nema kraja
Mrvičak sta je sad pak motanje na cicak ispunjene gacice?🙈 uskoro ce me primit panika koliko toga uopce ne znam da postoji, a kamoli da treba ups
Da izmislili su te gaće ispune na čičak koje su jednostavnije jer nema tri pelene, dvije tetra i jedna švedska za zabezat taj široki povoj ali meni to ne izgleda čvrsto.
Evo tu link prvih koje mi je Google izbacio https://images.app.goo.gl/kses1xSarBPp1qhi8
Sortiraj odgovore
Najstariji