LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy
    29. Veljača 2020. 16:21

Ja sam isto definitivno za cijepljenje. Kao sto je netko napisao, i ia se iznerviram vezano za teorije zavjere i cijepljenje. I koliko dezinformacija kruzi i siri paniku medu masom. Inace “porast” djece s autizmom, ne treba traziti samo u nekakvim poveznicama sa danasnjim stilom zivota, hranom lijekovima i slicno, nego jednostavna cinjenica da se danas brze i lakse dijagnosticiraju svi slucajevi iz spektra autizma. Pravi uzrok-jos nitko ne zna. Ono sto je cinjenica jest da nema cijepiva, mi bi sad jos uvijek umirali od bolesti od kojih su obolijevali nasi pradjedovi. To je dovoljno za reci. 

Fluffy
    29. Veljača 2020. 16:23

Vrapcic, bas i mene je danas neugodno iznenadila bol u trbuhu. Nije ko rastezanje nego me malo jače pikalo. I kroz rodnicu me zna probosti mali neugodnije nego prije. Kazu mi svi da je to normalno u trudnoci, faze takvih izrazenijih bolova. Al svejedno prepadne malo😅

• indy34
    29. Veljača 2020. 16:24

Ja sam rodjena u bosni i odrasla sam tamo i u moje vrjeme kad sam ja bila mala tema cjepljenje nije bila upitna znalo se sva djeca primaju vakcinu.sad u Aust.gdje su mi se braca i sestre rodile svi su dobili vakcine i niko hvala Bigu nije imao problem niti je bio bolestan .Ja iskreno o tome nisam razmiljala jel smatram daje to normalno i da treba,jednostavno smatram daje to sve stvar licnog izbora.Sto se zice povijanja mislim da ce to svakako neko da nas obavjesti ako bude potrebno i kao i daje to od mjesta do mjesta ..Kao recimo sta spakovati u torbu za porodiliste ??!!razlike su velike .Meni su recimo potrebne samo osobne stvari ,i za izlazak robica za djete jel dok je beba u bolnici oblace je sa njihovim stvarima osim ako vi ne zelite drugacije sve ostalo se dobija u bolnici ...o tako puno pitanja i nedoumica sad vec imam 

Vrapčić123
    29. Veljača 2020. 16:34

Fluffy slažem se u potpunosti. Pa u užoj familiji imamo jednog člana koji ima blizu 40 godina i ima neku nedijagnosticiranu bolest iz spektra autizma. I što bi se sad trebalo kriviti ono cjepivo koje mu je također primio i brat koji je potpuno zdrav. Ja shvaćam da na neke ljude, pa tako i djecu može obični andol recimo pogubno djelovati, svi smo različiti, no neke iskorijenjene bolesti da se vrate, to je nedopustivo. Bude zaista groznih slučajeva, u manjini hvala Bogu, no eto znam na žalost za jedan slučaj gdje je maleni dečkić primio cjepivo i zaista nakon cjepiva počeo dobivati razno razne nuspojave i na kraju završio nepokretan u kolicima, a hodao je prije primljenog cjepiva. Al to je zaista rijetko na sreću... On jadničak očito nije imao sreće na žalost... 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Vrapčić123
    29. Veljača 2020. 16:42

Fluffy znači i tebe to muči s a trbuhom... To pikanje je i mene bilo mučilo, tada mi je doktor rekao da pijem magnezij. I primirilo se nekako, pa se nadam da će i tvoje uskoro prestati. Jel piješ magnezij i zaboli li te kada se okrećeš, dižeš? Tako je meni bilo... Stvarno nije baš ugodno. 🤦‍♀️
    A pitat ću u utorak doktora , no znam već sigurno što će reći, da je to normalno i da se sve širi. Bebice nam jako rastu od ovih tjedana, tako da je to sve normalno, ja nekako vjerujem. No zna biti baš neugodno..

Fluffy
    29. Veljača 2020. 16:46

Vrapcic, pa tocno to. Svaki organizam je individualan i razlicito ce reagirati sta si rekla i na obicni andol (Za djecu je cak dokazano da moze andol uzrokovati Reyesov sindrom, pa eto cisto ako slucajno tko ne zna, a bude zelio djeci skidati temperaturu s njim. Cak do 16. godine ni Andol ni Aspirin ni bilo koji oblik acetilalicilne ne dajite djeci. S tim se cesto susrecem u ljekarni, pa eto ako kog zanima😀). Žao mi je izuzetaka takvih koji na svojoj kožu osjete neku tezu reakciju na bilo kakav lijek ili cjepivo, ali treba opet biti realan i razuman, koliko god nas nekad isprepadaju raznorazne (dez)informacije. 

Vrapčić123
    29. Veljača 2020. 16:49

Svea to sam čak čula za Zg, no ja sam mislila da u svim gradskim vrtićima u RH djeca moraju biti cijepljena.. Nešto sam čula da jedino mogu u privatne vrtiće djeca koja nisu cijepljenja? Je li to istina? 

Fluffy
    29. Veljača 2020. 16:50

Vrapcic, primjetila sam inace da me cesto dok sjedim uhvate takvi bolovi. Nekad me probode ostrija bol kad se naglo dignem ili kad se naglo okrenem u krevetu, ali to traje stvarno jako kratko. Magnezij popiiem s vremena na vrijeme, ali  Najvise mi pase polulezeci polozaj na ledima  ovako preko dana. I iskreno, tad najvise bebu osjetim pa malo i gustam🤭. 

Dora4
    29. Veljača 2020. 16:54

Curke ne brinite za bolove, stvarno se sve rasteze, pogotovo tako negdje od 19. do ovih tjedana u kojima sam sad, to sam se uvjerila i sama, primjecujem da mi mozda najintenzivnije bude dan dva oko punjenja novog tjedna, a onda primjetim i da mi je trbuh nakon toga bas vidno veci 🤭 
    Uglavnom se prepadnem na prvu, ali sad vec mogu procijenit da su to "normalni" bolovi premda su jaki, ali nisu toliko intenzivni da bi uopce pomislila da se nesto lose dogadja! Drzite se, nadjite poziciju u kojoj vas najmanje boli i cekajte da prodje 

Vrapčić123
    29. Veljača 2020. 16:57

Fluffy tako sam i ja od običnog Kendurala C imala neku skroz ludu reakciju, ona famozna apneja me ulovila, zaspala sam, a nisam bila ni svjesna toga?! Ko neka polunesvjestica. No na kraju čak nije bila ni alergija, nego obična reakcija, a druge lijekove i dodatke za željezo normalno mogu piti, eto recimo Solgar. 🤷‍♀️ Zaista je svako tijelo različito. Prijateljici Kendural C bio odličan, zaista joj pomogao, meni nikako nije pasao... Ej da te pitam, smijemo li mi u trudnoći bezalkoholni propolis, matičnu mliječ i cvijetnu pelud?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.