Fluffy hvala ti na ovim extra korisnim informacijama za andol i aspirin, nisam imala blage veze 😳😷
Vrapcic, sve mozes ako inace nemas nekih alergija na neki od tih proizvoda. Ti prirodni proizvodi poput propolisa i maticne mlijeci cesto uzrokuju alergije, iz tog razloga se eventualno ne preporuca u trudnociako osoba nema vec iskustva s tim preparatima. Ako si koristila i prije, slobodno nastavi☺️
Pozdrav curke!
Evo mi bili u šetnjici po Jarunu malo, nisam bila tamo 100 godina, puhao je vjetar, al moram priznati da mi je baš godilo malo prošetati… Sad lijepo odmaramo… ☺️ Baš je super dan za izležavanje. 😊
Što se tiče cjepiva mi smo se oboje složili da smo za cjepljenje. Tako da tu nemamo nikakvih problema u razilaženju mišljenja. I ovo što piše Kaktusica to je bilo strašno u Du, smatram da svatko ima pravo odlučiti za svoje dijete, no što je previše previše je definitivno… A vi odgajateljice ste zaista u groznoj poziciji, seka mu to radi, pa znam… Pa zar gradski vrtići primaju / upisuju djecu koja nisu cjepljena?
U Zg vrtićima moraju biti procjepljeni…
Ma i kod nas, ustvari u cijeloj RH ali kod nas je divlji zapad...imas fejs grupe Mame iz Du. i slicne, trebas vidjeti tih komentara, raspravlja se o cjepivima, prehrani u vrticima, javno se komentiraju pedijatri, odgajateljice, uciteljice i onda se vrtic prilagodjava da ne bi slucajno ispao kakav skandal na portalima da su roditelji nezadovoljni s necim...prestrasno.
Fluffy točno tako je i meni bilo, baš kako opisuješ, čak mislim da sam bila baš u tvom momentalnom 19.tjednu. Očito je to normalno... Čim mi doktor nije gotovo reagirao na to, samo je rekao da je to sve normalno, da sam u drugom stanju i krenem s magnezijem. Ali je zapisao u nalazu za ta probadanja i bolove, to se sjećam baš.
Svea da, točno, u privatnim imaju svoja pravila i propise, tako da ovisi od vrtića do vrtića..
Dora kako ste vas troje? 💖💖💖
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Cijepljenje…
Čitan sve ste za cijepljenje. Ja moran priznat da nisan na čisto s tim. Jednostavno mislin da nisu bezopasna... E sad sve je lutrija. Da li će dite koje nije cijepljeno obolit od nečeg za što postoji cijepivo ili isto tako beba koja je cijepljena obolit od nečeg desetog. U svakom slučaju ne mogu reć da mi se sviđa ideja da se u novorođenće koje je zdravo rođeno ubrizgava nešto u čiji sastav nisan sigurna. Ubija im se imunitet i truje krv, jer realno svaki ljek u jednom pomaže, a u drugu ruku nanosi štetu.
Sve bi dala kad bi pedijatri otvoreno s roditeljima o tome pričali, a ne stali iza struke i govorili ono što se od njih očekuje.
Ponavljan, ne spadan u one šta su striktno protiv cijepljenja već jednostavno uvažavan neke činjenice koje imaju obe strane i uopće više nisan pametna.
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Dora, jako puno ljudi prvi put cuje to kad dodu po nesto od proizvoda za dijete. Uglavnom pedijatri na to upozore, a s razlogom andola ni nema u obliku sirupa za djecu...ali ljudi nekako smatraju cim djeca presrastu fazu sirupica da im mogu dati iste tablete ko i sebi, pa se tu nagledamo svega. Ako se sjetim ovako kroz price jos cega, svakako cu napomenuti 😀
Po novom zakonu i provatni vrtici ne smiju primati necijepljenu djecu.
Sto se tice tableta, moj mali je znao imati ogromne temperature u dobi do 3.godine, nije mu pomagao ni paracetamol ni brufen i po preporuci pedijatrice s Kantride (njih nekoliko i jos jednog djecjeg anesteziologa) rekli su nam da mu bez straha dajemo cepice Voltarena. Hvala bogu pa kad je krenuo u vrtic i te viaoke temp. su prestale. Ali do 4.god. nije popio nijeda antibiotik. A onda kad je krenuo vrtic nas je krenulo...al to je tako
Cure, hvala vam svima na odgovorima. Pijem caj s medom i limunom, popila lupocet, preznojila se, nadam se da ce ici na bolje. Sad me i zgaravica krenula zezati. Beba se skroz umirila jadna danas, vjerojatno zbog kaslja, ne zna sto se dogadja. Vec me poceo i boliti taj dio od kasljanja 🙈
Dora, svekrva mi je bas pravila danas mlijeko sa secerom. Jooj i ja bi sad jedne cevape, pa nek me zgaravica ubije do kraja.
Rose, uzela sam te biljne pastile.
Vrapcic, bas mi je prijateljica narucila difuzor neki dan, pa cekam da dodje.
Da, citala sam jucer da se kadulja ne smije piti u trudnoci.
Svea, meni bas nedavno sestricna pricala da se kod njih smatra od 27. tjedna da se beba radja zdrava ako dodje do prijevremenog. Mozda sam sad krivo formulirala recenicu, ali tako sam ju nekako shvatila. Kao da dodjem do 27 tt, pa je lakse. Nisam to nikad cula do sad, ali bas mi je drago da imate pozitivno iskustvo. Ja sam zadnji put imala dvije cimerice u bolnici koje su rodile u 31.tjednu.
Ela32 ne brini i odmaraj, moja je kolegica bila otvorena od 3.mj do kraja trudnoce, i sve je bilo okej. Nije mogla strogo mirovati radi druge bebe. Ti se cuvaj koliko god mozes.
Robica- ja nisam uzimala nista manje od 56, a ni toga nemam nesto previse. Bas cu morati pogledati koliko cega.
Cijepljenje- ja cu se drzati onoga cega moram. Ne zelim ulaziti ni sa kim u rasprave oko toga jer jednostavno nisam tip koji bi se borio sa sustavom, i zato te teorije zavjere sto spominjete ne zelim ni citati o njima.
Mene opet počeli boljeti kao trbušni mišići / cijeli abdominalni dio… Ne kužim što je to? Ima li koja te probleme? Otprilike kao da sam radila trbušnjake pa sam se preforsirala… Možda je najbolje to tako nekako opisati.
Vrapcic, ja sam takve bolove osjećala tamo oko 16tj. Doslovno kako si opisala, kao da san napravila 100 trbušnjaka pa dobila upalu mišića...
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Kaktusice, voltaren je druga stvar. Nije isto sto i andol i on iako nije preporucljiv, moze i kod djece. I sama sam bila jedna od tih sto na nista osim voltarena nisu rragirale 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji