Hvala na dobrodošlici cure, baš ste sve drage i jako lijepo je imati na jednom mjestu ovako puno super žena koje najbolje znaju kroz što prolazimo :)
Tako je Ena, za naše male mišiće ništa nije teško :)
Obzirom da sam nova, možete li mi reći kako se stavlja ovaj sticker o tjednima trudnoće ispod teksta, pokušala sam, ali očito sam tutlek za to :D
Jutro curke!
Hvala vam na brizi, evo dobro sam. Iza mene ja jaaako mirna noc, odspavala u komadu od ponoci do pola 8, pa tek tada prvo pisanje i opet spavanje do sada. Nista me ne boli, ne steze, Aleksandar divlja, ali kontrakcije ni jedne. Evo nas punih 33tt jeeeej, jos 2, pa cemo se dalje dogovoriti 😁
Nadam se da ste mi vi sve dobro. Meni muzek sad otisao kod pulmologa, ono kaj ga je bila narucila dok je imao upalu pluca, ak se sjecate. Poslije ide do mog gina uzet uputnicu za sutra za TA, i zatvoriti bolovanje i otvoriti porodiljni koji pocinje u ponedjeljak!!! Jeeej!
Sad idem vidjeti kome trebam napisati svoju divnu pricu o cerviksu jer sam zaboravila 😂😂😂
Mladamamica 😍😍😍😍 ljepote moje dvije 😘
Pusam vas 😘😘😘
P.s. jako puno mi je znacila vasa podrska jucer, iako mozda nije tako izgledalo, ali to je samo zato sto sam bas bila na mukama. Hvala vam svima, divne ste!
Ajde hvala Bogu da je ok noć bila i da je sad ok..e, a jel mogu ja 16og uzeti doznake te razdvojene od ginićke svoje, kad idem na pregled i odnjeti na hzzo i burzu( inače mi od 15kao kreće porodiljni) pošto ne radim
.
Mladamamica, liijepa bušica :)
proud, drago mi je da je bila dobra noć... nek budu dalje i dani i noći kak treba.
čitam sad za te probleme s cerviksima, nadam se da ih neću imati. puno se krećem, možda previše čak. moram mamu slušati, na posao i mirovati više, a ne sim pa tam... barem sad do sljedećeg petka da čujem situaciju (imam pregled)
26.8. Ivan 💙💙
Moja borba s cerviksom ti traje vec jaaaako dugo, ovo mi je druga trudnoca, u prvoj nisam imala problema. Vanjsko usce mi je ulozivo bilo za vrh prsta od pocetka T, kazu da je za drugorotke to normalno. Cerviks prvi put mjeren u 15tt, 42mm.
Sa 16tt dobila prve kontrakcije, a sa 17tt ustanovljeno da se cerviks skratio na 30mm T oblik. Od tada sam na terapiji i u krevetu. Izlazila sam jedno mjesecno po doznake i na kontrolu, tada bi si i kavu popila negdje jer mi je to trebalo zbog vlastitog psihickog zdravlja. Inace sam bila u krevetu, jela sam lezecki, jer mi je receno da mi sjedenje radi najveci pritisak na cerviks. Ugl na 29-30 mm se cerviks duuuugo drzao. Prije nesto vise od dva tjedna, 30+5 sam tada bila imala sam nezgodu, pala sam iz tramvaja kad sam isla po doznake i nalaze, zavrsila na hitnoj. Ustanovljeno da je cerviks na pola duzine, smeksan i prohodan do ovoja i glavice, beba skroz u zdjelici. Ono kaj me najvise uplasilo je sto je doktorica rekla da se to nije desilo uslijed pada, vec samo.od sebe, a samo 3tj prije je sve bilo zatvoreno. Od tad sam na kontrolama u TA, ustajem samo na wc i ne tusiram se duze od 5 min dnevno, prema uputama.
Unatoc tome svemu, danas punimo 33tt, i ja sam zadovoljna!
Kako je Barbara vec napisala, ovo je samo moja prica, svatko je drugaciji, s ovom dijagnozom mozes stvarno roditi ranije, a mozes i do termina i cak prenijeti. Odi u Petrovu da ti oni daju svoje misljenje, ja se kod njih kontroliram sada, realno ce tu reci kako stvari stoje, dat terapiju ako je potrebna i guraj dalje! Nije toliko strasno ni ako ces morati malo prelezati, kako veli Ena, bolje doma nego u bolnici. Samo hrabro dalje! Sretno! I javi nam sto su tu rekli u Petrovoj.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Jutro curke!
Hvala vam na brizi, evo dobro sam. Iza mene ja jaaako mirna noc, odspavala u komadu od ponoci do pola 8, pa tek tada prvo pisanje i opet spavanje do sada. Nista me ne boli, ne steze, Aleksandar divlja, ali kontrakcije ni jedne. Evo nas punih 33tt jeeeej, jos 2, pa cemo se dalje dogovoriti 😁
Nadam se da ste mi vi sve dobro. Meni muzek sad otisao kod pulmologa, ono kaj ga je bila narucila dok je imao upalu pluca, ak se sjecate. Poslije ide do mog gina uzet uputnicu za sutra za TA, i zatvoriti bolovanje i otvoriti porodiljni koji pocinje u ponedjeljak!!! Jeeej!
Sad idem vidjeti kome trebam napisati svoju divnu pricu o cerviksu jer sam zaboravila 😂😂😂
Pusam vas 😘😘😘
P.s. jako puno mi je znacila vasa podrska jucer, iako mozda nije tako izgledalo, ali to je samo zato sto sam bas bila na mukama. Hvala vam svima, divne ste!
Ajde hvala Bogu da je ok noć bila i da je sad ok..e, a jel mogu ja 16og uzeti doznake te razdvojene od ginićke svoje, kad idem na pregled i odnjeti na hzzo i burzu( inače mi od 15kao kreće porodiljni) pošto ne radim
.
Mozes, bitno je da hzzo predas kao i do sada do 5.iduci mj. A i za burzu su isto unutar roka 😉
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
MaliJelen, mi smo 3 dana razmaka, meni je termin 6.7. Meni je isto prva trudnoća i u 22tj mi je cerviks bio 33mm, mirovala sam 2 tjedna strogo i od onda je stabilno na 37mm (beba se digla i ne stvara više takav pritisak).
Uglavnom, super je da si dogurala već do ovih tjedana trudnoće jer sve cure s tim problemom jedva čekaju 28tj da znaju da se beba može roditi bez većih komplikacija. Ali tebi ionako nije alarmantno kratak za ove tjedne, definitivno treba smanjiti tempo, ali bez uzbune. Jel ti dala možda progesteron (utrogestan)?
Ako odeš u Petrovu svakako ćeš biti mirnija jer će ti oni sve to bolje objasniti.
Ne boj se, nisi otvorena, u trećem si trosmjesečju i samo trebaš malo usporiti i više ležati.
Javi kako je bilo u bolnici :)
Hvala ti honey, bas si honey 😉
Nije mi dala nista, ali daa, nakon petrove cu biti mirnija 19. sam narucena, makar ste me i vi dosta smirile. Super ste sve. Vidim da je tu sve puno podrske i to je odlico 🤗🤗 to puno znaci.
Hvala vam jos jednom ❤
Jutro curke!
Pusam vas 😘😘😘
.
Mozes, bitno je da hzzo predas kao i do sada do 5.iduci mj. A i za burzu su isto unutar roka 😉
Ma kaj bi ja da nemam tebe, tak sam ko tutlek nekakvi, niš neznam😂😂😘😘😘, hvala ti😘
Hvala vam svima na pozitivnim mislila 😘😘 puse šaljem iz bolničkog kreveta,ostajem zasad nekoliko dana da vide kako beba raste..imam dvije simpa mlađe cimerice tako da će i vrijeme brže proći..a i vi ste mi se raspisale pa imam kaj citati 😁😁
Nove cure dobrodošle 😘
Ovi cerviksi bas često prave probleme,nadam se da vam se neće vise skraćivati
Proud drago mi je da je noć bila mirna 😘
Ja evo tamanim kviki perece umjesto kvalitetnog dorucka i pijem kapucino 😂😂 ves razgrnula i jednu turu opeglala ..vrijeme je nikakvo a bas sam mislila danas jos dve masine sredit , ocito necu 😑 , lijep dan zelim , bez kontrakcija i tko ima preglede sretno ❤️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji