Pozdrav buducima mamama i vasim bebicama!
Imam za vas pitanje, ako se koja trudnica mozda susrela s tim...
Ja sam trenutno u 28. tj ( 1. trudnoca) i do jucer je trudnoca prilazila najnormalnije. Otisla do svoje ginekologice na pregled (koja je inace stalno sva rastresena i svaki put to stanje na mene prenese, ugl ne volim kod nje ic, a nakon ovog biram drugog doktora jer me stalno plasi i nista ne zna normalno objasnit) i na pregledu smo ustanovili da bi mogla imati prijevremeni porod (termin je inace 9.7.). Sa bebom je sve uredu hvala bogu i razvija se kako treba. Ali ja sam se vec sada pocela siriti, cervikometrija kaze da je vec sada blagi Y, a ostatni dio cerviksa 29mm (doslovno s papira prepisujem). Ovo mi nije znala naravno lijepo objasniti o cemu se radi, (na internetu citam da se to sirenje desava (29mm) u 32. tjednu i da moj slucaj nije nista neobican, zna se desavat?) vec me je fino na petrovu poslala da me oni tamo pregledaju dodatno, digla mi paniku, samo mirovanje, da cu se porodit, uglavnom evo panicari jos od jucer kad sam saznala. Inace dosta se krecem i zadnje vrijeme me je znao trbuh zaboliti u donjem djelu, kriza, prepone ali to sam smatrala normalnim za trudnocu, pogotovo ak se malo vise upregnes.
Sto vi cure kazete na to? Ima li tu mjesta za paniku? Da li se koja od vas susrela s time? Kako vase trudnoce prolaze?
Pozdrav buducima mamama i vasim bebicama!
Imam za vas pitanje, ako se koja trudnica mozda susrela s tim…
Ja sam trenutno u 28. tj ( 1. trudnoca) i do jucer je trudnoca prilazila najnormalnije. Otisla do svoje ginekologice na pregled (koja je inace stalno sva rastresena i svaki put to stanje na mene prenese, ugl ne volim kod nje ic, a nakon ovog biram drugog doktora jer me stalno plasi i nista ne zna normalno objasnit) i na pregledu smo ustanovili da bi mogla imati prijevremeni porod (termin je inace 9.7.). Sa bebom je sve uredu hvala bogu i razvija se kako treba. Ali ja sam se vec sada pocela siriti, cervikometrija kaze da je vec sada blagi Y, a ostatni dio cerviksa 29mm (doslovno s papira prepisujem). Ovo mi nije znala naravno lijepo objasniti o cemu se radi, (na internetu citam da se to sirenje desava (29mm) u 32. tjednu i da moj slucaj nije nista neobican, zna se desavat?) vec me je fino na petrovu poslala da me oni tamo pregledaju dodatno, digla mi paniku, samo mirovanje, da cu se porodit, uglavnom evo panicari jos od jucer kad sam saznala. Inace dosta se krecem i zadnje vrijeme me je znao trbuh zaboliti u donjem djelu, kriza, prepone ali to sam smatrala normalnim za trudnocu, pogotovo ak se malo vise upregnes.
Sto vi cure kazete na to? Ima li tu mjesta za paniku? Da li se koja od vas susrela s time? Kako vase trudnoce prolaze?
Odi u Petrovu na drugo misljenje i smanji tempo! I sretno dalje! :)
Pozdrav MaliJelen.
Ja ću ti napisati što znam. Dakle cerviks može biti T,Y ili U oblika. T je zatvoren a Y je početak otvaranja što tvoj cerviks od 29 mm pokazuje. Neke djevojke sa skračenim cerviksima moraju mirovati skroz a neke mogu i u kratke šetnje. U koju skupinu ti spadaš, ne znam. No znam da svako skračivanje cerviksa se vodi kao prijevremeni prijeteći porod što zvuči jako strašno iako na kraju možeš i prenjeti. Eto nadam se da ti je lakše a da ti curke sa skraćenim cerviksima mogu više pomoći.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Inače dobro jutro.
Malo smo bolje spavali, probudih se s glavoboljom bude kava pomogla.
Proud kako si danas?
Barbara kada ti opet imaš pregled, radi cerviksa?
Netko još danas pregled?
Franova i moj se boji zubara ali sve da raditi jer dobije medalju😂.
😘😘😘
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Teic,čestitam na dečku 😁 super dA je sve dobro 😃 kak dugo su ti radili 3d?
Proud, kako je prosla noc?
26.8. Ivan 💙💙
Dobro jutro drage moje, nadam se da ste se naspavale vi i vaše bušice, mi nekako nismo, sve mi trbuh tvrd noćas i velik, smeta kako god se okrenem, možda sam trudna? 🤔😂😂😂😂
MaliJelen Ivymicek je to super objasnila, koliko ja znam jer je i meni prva trudnoća..meni se cerviks skratio u 24 tjednu(na 3.7), u 29.je bio 3.2 i u 32t je hvala Bogu ostao 3.2cm, sreća je kod mene da je uu T oblika, znači zatvorena sam- i bez obzira na to što sam zatvorena od 24og tjedna imam strogo mirovanje, znači krevet-wc, lijevi bok, ne sjedit, rekla mi je doktorica da nije dobro da padne ispod 2.5cm...
Sad idem u ponedjeljak na kontrolu(sad svaka 2 tjedna) pa ćemo vidjeti, nadam se da je stanje isto jer bolje nemože. Otiđi po drugo mišljenje ako ne vjeruješ svojoj doktorici ali do toga uzmi u obzir što ti je rekla i čuvaj se.Sretno.
Proudy kak je prošla noć? Jel danas ok?
Pozdrav , moj je od pocetka y oblik i 33 bio pred 2 mj , idem u cetvrtak na pregled pa se nadam da cu saznat kako je sada , od pocetka strogo mirujem , sad zadnja dva dana sam si oduska dala dok ne pripremim svu robicu i sve i vracam se krevetu i strogom mirovanju , sve ti to ovisi od bebe i od osobe do osobe :)
Pharma kaj se tebe tice , sretno ..moja je sa 36 tj imala 2020 i jos pala na 1800 , bila je jako sitna beba , a sada beba je 2 tj manja po terminu bi trebala u sub bit 30 tj ja sam 28
Drage mamice, evo prvo da se predstavim, nova sam ovdje, ali vas čitam i pratim već neko vrijeme pa sam vam se odlučila i pridružiti :)
Trenutno sam 31+4 tt i od jučer sam na strogom mirovanju zbog skraćenog cerviksa.
MallJelen, evo ja ću podijeliti svoje iskustvo vezano za cerviks. U 28 tt, doktorica mi je rekla da mi se cerviks smanjio na 32 mm i da što više mirujem. Nije mi prepisala strogo mirovanje nego da manje više sve smijem, ali polako bez naprezanje, bez dizanja teških stvari i slično. Mirovala jesam, ali moram priznati da se nisam strogo pridržavala svega. Jučer sam imala kontrolu i nije baš bila sretna, trenutno mi je cerviks 28 mm, T oblik. Prepisala mi je strogo mirovanje i rekla da to jako ozbiljno shvatim. Navodno sa 25 mm se ide u bolnicu što nikako ne bih voljela :/
Iduća kontrola mi je za tjedan dana pa ćemo vidjeti, ali moj ti je savjet da što više ležiš i odmaraš. Nemoj paničariti jer smatram da je najgore što može biti da odležimo do kraja trudnoće. Svakako javi kako je prošlo u Petrovoj.
Držim nam svima fige i bez brige :*
Jutro cure 😁
Ja sam danas nesto cudno spavala ...malac se zabavljao cjelu noc 😂
Iii slikice priložim malo kasnije kad se izvucem iz kreveta 😊
Drage mamice, evo prvo da se predstavim, nova sam ovdje, ali vas čitam i pratim već neko vrijeme pa sam vam se odlučila i pridružiti :)
Trenutno sam 31+4 tt i od jučer sam na strogom mirovanju zbog skraćenog cerviksa.
MallJelen, evo ja ću podijeliti svoje iskustvo vezano za cerviks. U 28 tt, doktorica mi je rekla da mi se cerviks smanjio na 32 mm i da što više mirujem. Nije mi prepisala strogo mirovanje nego da manje više sve smijem, ali polako bez naprezanje, bez dizanja teških stvari i slično. Mirovala jesam, ali moram priznati da se nisam strogo pridržavala svega. Jučer sam imala kontrolu i nije baš bila sretna, trenutno mi je cerviks 28 mm, T oblik. Prepisala mi je strogo mirovanje i rekla da to jako ozbiljno shvatim. Navodno sa 25 mm se ide u bolnicu što nikako ne bih voljela :/
Iduća kontrola mi je za tjedan dana pa ćemo vidjeti, ali moj ti je savjet da što više ležiš i odmaraš. Nemoj paničariti jer smatram da je najgore što može biti da odležimo do kraja trudnoće. Svakako javi kako je prošlo u Petrovoj.
Držim nam svima fige i bez brige :*
Dobrodošla Mia😀, eto nam još jedne mirovalice,..ti za 25mm je i meni rekla i ja ne mičem iz svog kreveta, bolje to nego bolnica..a navikneš se s vremenom, eto mene u krevetu već ide 10i tjedan, ali sve za naše mrvice😀..a i tješim se, još cca 4 tjedna pa ustajem😀. Držite se i mirujte, bit će sve ok, može se.😘
Sortiraj odgovore
Najstariji