Ajmeeee! Trebala sam prvo na vuk vrhovac po nalaze ogtt, ali sad prvo idem u lidl hahahaha :D super!!!!
Termin 6.4.2023.
ZG
Druga beba <3
Ja planiram rađati na Merkuru pa tko zna, možda se sretnemo :D
Hvala svima na dobrodošlici :)
Termin 6.4.2023.
ZG
Druga beba <3
Drage moje zna li koja od vas odgovor na ova pitanja 😊 bila bi vam jako zahvalna.
Dakle zaposlena sam i imam ugovor na određeno, trenutno sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Zanima me sljedeće.
Što treba dostaviti u HZZO od dokumenata kada budem trebala prijeći na porodiljnu naknadu (45 dana prije rođenja bebe)? Samo doznake ili ponovno nešto iz firme? Što će se dogoditi ako mi u međuvremenu istekne ugovor i firma mi ga ne produži.
Točnije što ako mi istekne još tijekom komplikacija a što ako uđem u porodiljnu naknadu kao zaposlena pa mi ugovor istekne za vrijeme djetetovih prvih 6 mj
Muku mučim s njima umjesto da uživam 😒
Jel imala koja od vas slicnu situaciju
Ajmo po redu...
Ukoliko ostanes pod ugovorom u trenutku otvaranja porodiljnog, na Hzzo nosis samo doznaku i tamo popunis zahtjev, sve ostaje isto. Doznaku naravno predajes i u firmu.
Ako ti ugovor ne produze dok si jos na komplikacijama, 45 dana prije termina, zatvorit ce ti komplikacije, dobit ces doznaku za porodiljni, medjutim tih 45 dana, tocnije da dana rodjenja bebe bit ces bez naknade, jer ce ti porodiljni krenuti isplacivati tek kada rodis kao nezaposlenoj osobi. Obavezno ces im bez obzira na doznaku morati odnijeti prijavu djeteta da znaju da si rodila kako bi ti krenuli isplacivati naknadu. Ako imas pravo na naknadu s burze u medjuvremenu mozes eventualno primati nju. Komplikacije ces primati normalno do pocetka porodiljnog, bez obzira na prestanak ugovora. Ali si svaku promjenu u svom statusu duzna javiti hzzou u roku od 2 tjedna.
Ako ti ugovor istekne tokom prvih 6mj porodiljnog, opet si duzna to javiti hzzo, naknadu ces do 6mj primati normalno, nakon toga kao nezaposlena.
Nadam se da sam na sve odgovorila, rano mi je 😂😂
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Jutro cure :D samo se pridružujem na temu :D mi smo 27+4 i polako krećem s pripremom svega za dolazak naše prve curke pa sam vam se odlučila pridružiti :)
Što je još važno reći? Imam 24 godine, nisam se zaposlila nakon faksa nego sam ostala trudna :D curka bi trebala doći malo prije naše prve godišnjice braka
wanttobemom, najbolje nazovi hzzo ili ovo što si napisala ovdje na forumu lijepo postavi kao pitanje njima na stranici. Najbolje ti je dobiti info od njih :)
Dobrodošla 🤗
Dobro došla honeyhoney 😊 mi smo par da razlike. Evo ja danas rano ranila u lidl i evo današnjeg ulova. P
Prezadovoljna tajicama za samo 33kn!
Predivnooo. Je li ostalo nešto i za nas koji kasnimo 😂
Drage moje zna li koja od vas odgovor na ova pitanja 😊 bila bi vam jako zahvalna.
Dakle zaposlena sam i imam ugovor na određeno, trenutno sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Zanima me sljedeće.
Što treba dostaviti u HZZO od dokumenata kada budem trebala prijeći na porodiljnu naknadu (45 dana prije rođenja bebe)? Samo doznake ili ponovno nešto iz firme? Što će se dogoditi ako mi u međuvremenu istekne ugovor i firma mi ga ne produži.
Točnije što ako mi istekne još tijekom komplikacija a što ako uđem u porodiljnu naknadu kao zaposlena pa mi ugovor istekne za vrijeme djetetovih prvih 6 mj
Ajmo po redu…
Ukoliko ostanes pod ugovorom u trenutku otvaranja porodiljnog, na Hzzo nosis samo doznaku i tamo popunis zahtjev, sve ostaje isto. Doznaku naravno predajes i u firmu.
Ako ti ugovor ne produze dok si jos na komplikacijama, 45 dana prije termina, zatvorit ce ti komplikacije, dobit ces doznaku za porodiljni, medjutim tih 45 dana, tocnije da dana rodjenja bebe bit ces bez naknade, jer ce ti porodiljni krenuti isplacivati tek kada rodis kao nezaposlenoj osobi. Obavezno ces im bez obzira na doznaku morati odnijeti prijavu djeteta da znaju da si rodila kako bi ti krenuli isplacivati naknadu. Ako imas pravo na naknadu s burze u medjuvremenu mozes eventualno primati nju. Komplikacije ces primati normalno do pocetka porodiljnog, bez obzira na prestanak ugovora. Ali si svaku promjenu u svom statusu duzna javiti hzzou u roku od 2 tjedna.
Ako ti ugovor istekne tokom prvih 6mj porodiljnog, opet si duzna to javiti hzzo, naknadu ces do 6mj primati normalno, nakon toga kao nezaposlena.
Super. Sad mi je malo jasnije 😊 hvala draga 😚 nadam se da cu ih uspjeti nagovoriti da mi produže barem do otvaranja porodiljnog 😥 ne kužim ih ako nemaju nikakve obaveze jer hzzo plaća zašto ne bi produžili. Kasnije ako im ne trebam kad bi se vratila neka mi daju otkaz i gotovo
Nestala nam Honey, al nam je dosla honeyhoney! 😁 dobro dosla!
Ena ja ti nikad ne pijem nista sto nije u frizideru, tak da tesko da je od toga. Mislim da mi je prije kontakt sa puno ljudi i vrticke djece, na koji moj oslabljeni imunitet trenutno nije navikao.
Sad kad sam vec litru caja istocila u sebe, malo mi je lakse, jutros je bas bilo koma.
Ja vise nista trudnicko ne kupujem, jer ni pol ovog sto imam nisam jos obukla, gdje kad nikud ne idem 😂😂😂😂
Ali Lidl ima super stvari, tak da Tinchyca super si se opskrbila. 😉
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ajmo po redu…
Super. Sad mi je malo jasnije 😊 hvala draga 😚 nadam se da cu ih uspjeti nagovoriti da mi produže barem do otvaranja porodiljnog 😥 ne kužim ih ako nemaju nikakve obaveze jer hzzo plaća zašto ne bi produžili. Kasnije ako im ne trebam kad bi se vratila neka mi daju otkaz i gotovo
Nema na cemu, ak ti bilo kaj nije jasno samo reci.
Ali da za tebe bi bilo financijski najisplativije da ti produze ugovor, a njih doista nista ne kosta, i normalno mogu zaposliti zamjenu za tebe i sve.
Ja sam s prvom trudnocom imala takvu situaciju, tak da sam magistrirala na tome i sa svim informacijama dosla direktorici i sve smo se lijepo dogovorile. Sretno!
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Dobro došla honeyhoney 😊 mi smo par da razlike. Evo ja danas rano ranila u lidl i evo današnjeg ulova. P
Prezadovoljna tajicama za samo 33kn!
Predivnooo. Je li ostalo nešto i za nas koji kasnimo 😂
Ja sam bila u 8 ujutro na otvorenju i samnom je bilo još desetak trudnica. Šalio se muž ko trudnička ambulanta. Kaže cura iz solina da se tamo sve razgrabilo bila maloprije našla samo tajice jedne. U zagrebu ima više lidl trgovina pa možda još i ima.
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Ja isto mislila do lidla Al onda se ocito ne isplati jer kod nas u Splitu ih nema puno i brzo se rasproda 😩
Sortiraj odgovore
Najstariji