nego,gdje su nam nestale Pikica i little baby????
Mare27,mi smo ti na proljetnim bebama 2018😊
Mi smo proljetniceeee🐣🐤🐣🐥🌷🌺🌼🌹🌳🌷
pitanje za curke koje su bile na pregledu već - što su vam rekli za prehranu i dodatke prehrani?
da li je dovoljno uzimati elevit? ili prvo folnu do nekog tjedna pa onda tek ostale vitamine?
jesu li vam što rekli za vježbanje?
Meni su dali folnu i rekli da nista drugo ne treba u prvom tromjesecju. Ali ja folnu pijem otkad radim na bebi, dakle od srpnja.
Sto se vjezbanja tice ono sto znam je da se ne preporucuju trbusnjaci i ledjnjaci iz ocitih razloga, a ne preporucuju se ni polozaji gdje je maternica iznad glave pa cure koje idu na jogu neka paze jer tamo ima puno takvih poza. Problem je sto ce svaki doktor i svaki trener imati svoju teoriju ali mislim da je najvaznije znati kako sad nije vrijeme za isprobavanje sportova i testiranje granica navodno se treba raditi na 70% snage.
Ja sam smanjila sada intenzitet i vise hodam, a manje se bavim klasicnim vjezbanjem. Jucer sam po onoj kisi bila na Sljemenu i planiram tako dok god budem mogla. Dosta sam bila aktivna i prije.
27.6. 💙
Danas sam si kupila folnu pa krecem s tim, a vjezbanje cu pokusati malo smanjiti i ne raditi prezahtjevne vjezbe.
pitanje za curke koje su bile na pregledu već - što su vam rekli za prehranu i dodatke prehrani?
da li je dovoljno uzimati elevit? ili prvo folnu do nekog tjedna pa onda tek ostale vitamine?
jesu li vam što rekli za vježbanje?
Elevit, ja sam pitala u ljekarni a potvrdio mi sad i privatnik. Ima 800 mikrograma folne, zeljezo i sve ostale potrebne vitamine. Njega do 13tt, a onda od 13t elebaby, obogacen omegom. Pijem jos dodatno 200mg magnezija jer sam imala grceve, znaci falilo mi je, i to sam sve pocrla na svoju ruku piti i potvrdio mi je da sam odlicno napravila. Ja se dosta zdravo hranim, ali se dosta vitamina u hrani gubi obradom a i tesko je unijet bas svega u preporucenim kolicinama. Vjezbati mozes ako je sve ok i ako si se prije intenzivno bavila sa nekom vjezbom (ali opet ovisi o vrsti). Ako nisi vjezbala onda samo hodanje, joga za trudnice i plivanje (more jer bazen je opasan zbog infekcija). Kakogod, cekaj prvi pregled pa razgovaraj sa gin. Ja sam svom rekla da cu na jogu, on je rekao da ok al da pricekam jos do iduceg pregleda, a tad cu biti 12tt, sto bi reklo da valja pricekati prvo tromjesjecje. 😁 Ajde vjezbat cemo kad rodimo, sad treba cuvat ove mrvice da ojacaju a i najvazniji organi se sad razvijaju pa nije nsjpametnije da mama sve vitamine i minerale i ostalo trosi.
Bok, dobro dosla!! :)
Cure, ima li kakvih simptoma?
Mene boli kao da trebam dobit mengu. Kažu da je to do rastezanja i pripreme maternice. Osim toga, imala sam par mučnina bez povraćanja (baš onako mala mukica) i skužila sam da se jave nakon posla, kad dođem kući i budem umorna u zatvorenom prostoru... onda bi samo spavala i kukala. Kupila sam si u Mulleru bombone od đumbira za te mučnine i pomažu (ništa specijalno za trudnice, onaj njihov bio brend).
Osim toga, seks u trudnoći je vrhunski pa ako se to računa kao simptom, onda bi stalno bila ovako malo trudna
Kakvi su tvoji simptomi?
Jutros sam trebala ići vaditi krv, ali sam se onako pospana popiškila čim sam ustala. Išla sam provjerit uputnicu i naravno da treba i urin.
Zna li netko može li se za urinokulturu donijeti uzorak od kuće? Grozim se njihovih wc-a. Bljakić
27.6. 💙
Bok cure! Još jedna nova :) Zadnja M 13.09., znači trudna 5+6, s tim da mi je jučer gin rekla 5+3 ?! Ne znam čija je računica ispravna al nije ni bitno, tu smo negdje. Termin mi je, po kalkulatorima na netu 20.6. Jučer sam vadila betu i iznosi 4.871, ref. interval pise 0.0 - 6.0, e sad ne kužim se baš al malo što sam tražila po netu tablice s vrijednostima mislim da bi to trebalo biti ok (nadam se). U čet nosim nalaz gin pa ćemo vidjeti šta ona kaže. Što se tiče prvog uzv-a rekla je da će me naručiti kad budem 7-8 tt.. ne znam baš da ću izdržati čekati do 8tt pa možda odem ranije do privatnika.. Al dobro sad čekamo čet prvo.
Od simptoma bolne grudi, grčevi kao pred menstruaciju i učestalo mokrenje.
Dobrodošla!
I držim fige da sve bude ok s nalazom :)
Je li i tebi ovo prva trudnoća?
27.6. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji