Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SarahZg
    14. Srpanj 2018. 14:43

Cokica

SarahZg

Cokica

SarahZg baš sam išla pogledat u trudničku knjižicu jer ne mogu ja to sve zapamtiti. Ja sam do sada na pregled išla svaka 4 tjedna, od toga mi možda 2-3 puta nije ni radila uzv. Sa 20tt mi je rađena cervikometrija, 24tt pregled uzv svih organa, vena i slično djeteta, valjda taj anomaly scan, ne znam. 28tt uzv standardno samo bpd, težina i još su neke kratice koje ne znam što su, i piše posteljica sprijeda, vat uredna i morfologija ploda uredna. Zadnji put, 32tt uzet mi je samo bris za streptokok. Evo ne znam koliko sam bila od pomoći. I inače kažu da ni nema potrebe stalno raditi uzv ako je sve u redu. Sretno 🙂
    Wanttobemom ja sam uzela u bubamari mrežaste, mislim da je marka To To ili tako nekako, 5 kom 22.90kn

Cokica

SarahZg baš sam išla pogledat u trudničku knjižicu jer ne mogu ja to sve zapamtiti. Ja sam do sada na pregled išla svaka 4 tjedna, od toga mi možda 2-3 puta nije ni radila uzv. Sa 20tt mi je rađena cervikometrija, 24tt pregled uzv svih organa, vena i slično djeteta, valjda taj anomaly scan, ne znam. 28tt uzv standardno samo bpd, težina i još su neke kratice koje ne znam što su, i piše posteljica sprijeda, vat uredna i morfologija ploda uredna. Zadnji put, 32tt uzet mi je samo bris za streptokok. Evo ne znam koliko sam bila od pomoći. I inače kažu da ni nema potrebe stalno raditi uzv ako je sve u redu. Sretno 🙂
    Wanttobemom ja sam uzela u bubamari mrežaste, mislim da je marka To To ili tako nekako, 5 kom 22.90kn

Hvala. Puno si mi pomogla. A prije 20og?

Sa 16tt standarda mjerenja, bpd, težina, meni je doduše i tada pogledala ja mislim malo organe, al žena ima ultranovi ultrazvuk, mislim da ga je baš taj dan i dobila. 11tt bpd, težina, vidi se nosna kost i mjerila je ja mislim nuhalni nabor.

Hvala puno. Zaista ste mi pomogli

pharmamma
    14. Srpanj 2018. 14:58

Sarah imaš i na ovom linku preporučene preglede po tjednima pa možda pomogne http://www.poliklinika-harni.hr/Preporucene-pretrage-u-trudnoci.aspx
    Barbara žao mi je što imaš ovakvo iskustvo s poroda,nadam se da ćeš se brzo oporaviti 💙 a Sebastian je stvarno pravi dečko,ne znam di se skrivao u onoj maloj bušici 😊💙 sad odmaraj koliko god možeš,mazite se i uzivaj u svom malom zlatu 😘😘
    Kod mene ništa novog,bila ponovno na ctg-u danas,i dalje se ništa ne događa..veli dr da nek u pon uzmem stvari sa sobom,da bi najvjerojatnije ostala na odjelu,ctg 2-3x dnevno i onda kroz koji dan indukcija ako ništa ne krene 😩😩

14. Srpanj 2018. 15:14

Pharmamma čekaj sutra utakmicu, možda krene 😁 sretno i da Anastazia sama odluči što prije doći 🤞🤞😘

ami25
    14. Srpanj 2018. 15:24

Sarah kod mene slicno kao Cokica, pregled 1x mjesecno, zasad 3 uzva,prvi anomaly scan u 22 tjednu onda u 30 tjednu i sad u 35 bio jucer, al to sam bila u bolnici radi prometne pregled inace ni to nebi bilo. S 11 tt sam radila kombinirani probir i mjerili su ni nuhalni nabor bebe, a sve ostale briseve sam odradila na sistematskom prije trudnoce tako da to nisam radila. I ogtt je bio u 22 tjednu meni i to je to. 

💙Bartol💙

ami25
    14. Srpanj 2018. 15:25

Ena i Ivy koje su te mrezaste gacice iz ljekarne sjecate se mozda? Vecinom su sve kao bokserice visoke nekako mi izgledaju da urezuju, neudobne. Jel samo takvih ima? 

💙Bartol💙

ami25
    14. Srpanj 2018. 15:31

Pharma mozda se nesto pokrene do ponedjeljka, al ajmo stavit u pon ujutro 😂 

💙Bartol💙

Majda23
    14. Srpanj 2018. 15:33

Ja sam koristila ove, iz dm-a, mozes vidjeti i cijenu. Skuplje su od tih iz ljekarne, isto dobijes 5 kom. Ja sam zadovoljna s njima, kupila sam si paket i za kod kuce, perive su i sve pa ih i nosim, ne usudim se jos nositi obicne gace zbog savova, strah me 🙈🙈 

04.07. Matija 💜

PhotoArtGirl
    14. Srpanj 2018. 15:34

Na pregled ginekologu sam isla jednom mjesecno od pocetka i svaki put mi je radjen UZV. Na internetu sam gledala jedan prilog gdje nasi doktori kazu kako mi trudnice bi svakih 10 dolazile da gledamo bebu na UZV dok se to vani radi 3 puta u trudnoci. Ajd sad znaj

• Maja82
    14. Srpanj 2018. 16:10

SarahZg

Hej. Ja se ispričavam šta Vam ovako upadam u temu. Pišem Vam iz zimskih beba. Vi već sve ovdje imate puno iskustva a ja bih trebala jednu malu uslugu ili savjet. Ako neka mamica može napisati po tjednima kad ide koji pregled i šta se pregledava ako nije problem. Naime ja sam trenutno u irskoj. I oni do 30 tjedna rade samo tri pregleda ultrazvuka i dva vađenja krvi. Jedno tek u 13 tjednu kao utvrđivanje trudnoće i tek sve kasnije poslije 24 tjedna još jedan pregled. Uz sve to dobila sam i jednu od gorih bolnica i apsolutno nikakve informacije. Zbog čega sve rješavam privatno. I preglede i uktrazvuke i vađenja krvi. Pa ako vam nije problema da mi napisetn šta i kako kroz tjedne do negdje 26 onda idem nazad u hrv pa će sve bit ok

Sa 11-12 tj je kombinirani probir, to si pretpostavljam vec napravila? Iza toga ugl se ide na uzv svaka 4 tj znaci recimo 12-16-20-24-28...ja sam bila nekad na 4 tj nekad 5 tj razlike nije to bas prevazno ako je sve ok. Ugl taj 22-24 ti je taj veliki anomaly scan odnosno drugi probir. Ako ti je taj ok tipa ne moras do 30 onda ici..sa 35 tj se svakako radi bris na streptokok. Ja sam krvnu sliku vadila u 11 i u 28 tj u domu zdravlja a sad ce mi jos 1 u bolnici u 38tj. OGTT se ugl radi oko 25 tj. Vani znam da rade manje uzv i osobno mislim da to nije lose pa ak ti je sve ok nastimaj si da odes jos 1 prije povratka tu recimo ne moras bas svaka 4 tj ici.

mamica1985
    14. Srpanj 2018. 16:52

Majda23

Ja sam koristila ove, iz dm-a, mozes vidjeti i cijenu. Skuplje su od tih iz ljekarne, isto dobijes 5 kom. Ja sam zadovoljna s njima, kupila sam si paket i za kod kuce, perive su i sve pa ih i nosim, ne usudim se jos nositi obicne gace zbog savova, strah me 🙈🙈

E te sam i ja kupila 3 paketa u Bipi, one Jessa mi nisu bile dobre kad sam prvi put rodila, za ove sam cula da su super.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.