Mi smo dosli jucer doma pa se selimo na ljetne mame al da vam napisem sad trezvenije jos koju.
Rodila sam bez epiduralne samo zato jer je nisu stigli dat od brzog otvaranja. Kad krenu trudovi onak intezivno, boli ko sam vrag, probaj zadrzati prisebnost i koncentraciju i slusat sto ti govore da radis. Kad kaze disi a tebi se tiska nemoj. Kad te najjace boli,samo potrazi glas babice/dr koji ti govori sto da radis. Meni je bilo uzasno tesko i nisam uspjela svaki put al nekako sam progurala. Velika pomoc mii je bio MM, ne samo psihicka neg fizicka. Lakse je stisnuti nj ruku kad zaboli neg sipku kreveta. Lakse je kad mu se privijes i places kad te stisne pred izgon.
On me isto tjerao da slusam sto mi govore da radim. 100x ponavljao a trud ti se cini vjecnost. Mene su i rastezali i masirali i svadta nesto dok cekas da trud prodje tako da nisam ni popucala niti su me trebali rezati. Zasto kazem danje ekipa Merkura odlicna? Jer sam vecdrugi dan bila na nogama spremna da idem doma. Doslismo 3 dan jer sam cekala zadnje pretrage pedijatra. Bitno je da je tebi dobro jer se ona mozes posvetiti dojenju i svim novim komplikacijama koje ti slijede. Bitno je da sto prije mozes normalno sjediti piskiti i brinuti o bebi koja je cijelo vrijeme bila sa mnom.
Da mozes se otusirati sama sto prije.
Nakon ekipe iz radjaone isto je bitna ekipa koja brine o tebi i bebici. Tu sto god vam je na pameti pitajte. Ja sam non stop zvonila na zvono da mi pokazu dojiti da mi uzmu bebu dok se idem tuskat. Da mi pokazu kako da masiram cike, kako da presvucem. trazite tabl protiv bolova ak vam trebaju. I opet sam to sve prosla s patronaznom doma jer jednostavno treba se uhodati i ushemiti. za bebu Meni je i ta ekipa bila puna strpljenja. Sve sam dobila samo si ponesite toalet papir i ono u cemu idete van. Sve oslo sam tamo dobila. Ne znam kak je u ostalim bolnicama. pitajte ak vas kaj jos zanima, a ak sta sejos sjetim napisem
Ma zeza me pisati na mobu. Znaci za bebu sve tam dobijete. Nis vam ne treba osim robice za van. Ja sam ponijela sve zivo i na kraju im sve ostavila da imaju ako nekom drugom zatreba jer hzzo sve reze a donacije su smanjene.
Hvala ti na dateljnom opisu!!! I jos jednom, cestitam ti na hrabrosri, izdrzljivosti a najvise na toj predivnoj ulozi majke!!! ❤😇❤
Sretno ti u svim novim iskustvima s tvojim malim anđelom!!! ☺😇
Matie89, bude vam bilo super malo izvan grada. Taman nije ni predaleko kad se zaželite gradske vreve.
Evo mi smo ovdje već mjesec dana i još se nisam navikla na položaj ovog stana jer je prošli gledao na dvorišnu stranu i bio je mir božji. Sad dobrim dijelom gledamo na jednu od prometnijih ulica i baš je onako bljaah buka i ti ispušni plinovi.
Sad kad znam da je mali okrenut glavicom prema dolje stalno pokušavam skužiti čime me to stalno mlati oko pupka :D...baš se nabildao u samo nekoliko dana, udarci postaju poprilično vidljivo izvana, što će tek biti za 2-3 tjedna joj joj.
Čini se da nam uskooorooo stižu nove bebice na temi :) juhuhuu
Trenta, još jednom čestitam :) i hvala ti za opis :)
Sad kad sam pročitala mislim da ću lakše gnjaviti osoblje sa pitanjima. Inače mi je bed daviti sa pitanjima i žicati pomoć, ali ovo je ipak jedinstvena životna situacija.
Ja citam i sve se nadam da se javi netko sa lijepim iskustvom iz petrove :)
Sortiraj odgovore
Najstariji