Gala ako te tako jako boli pa daj odi da bar pogleda sta je mozda ti smije nesto dati.
ja sam bila kod zubara prije mjesec dana.. samo mi je čistio zubno meso.. rekao je ako mi se bilo što dogodi da dođem, da mi smije popravljati, samo da ne bi smjela piti antibiotik u slučaju neke upale i sl.; da se zubi mogu normalno liječiti u trudnoći...
Mene ne boli nista, prije par mjeseci sam isla na kontrolu, jedan zub mi je otvorila i lijecila korjen, ali mi je onda pola zuba puklo ispao mi je lijek, pa se dosta preznojila i kada je popravila rekla mi je da ne dolazim dok ne rodim 😂😂.Meni jako krvari zubno meso kod pranja, sada sam kupila paradontaks ali osim sta mi je ta pasta odvratnog okusa ne vidim nikakvu promjenu.
Ja citav zivot imam problema sa zubnim mesom. Paradentoza u cijeloj familiji pa i kod mene. I moram priznati da se slazem za paradontax da osim odvratnog okusa nisam vidjela promjene. Meni je puno vise pomagao sensodyne i cak u zadnje vrijeme himalaya. Pa probaj to. A da ne govorim o okusu.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Meni je zubar odmah cim sam ostala trudna rekao da pocnem koristit sensodyne ili elmex, jer u trudnoci hoce krvarit zubno meso i kvarit se zubi. Koristim sensodyne i zasad nema problema. Meni nije htio popravljat zube samo prvo tromjesjece, onda mi je sredio dva zuba i kamenac i rekao da se vidimo na pregledu ili ak ce me nesto bolit. Tako da bolje da odes pogledat.
Ja sam u proteklih 3 mjeseca bila jako cesto kod zubara. Cistio mi kamenac i popravio 2,3 zuba bez ikakvih problema. Isto mi je rekao da je sasvim normalno da mi ponekad krvari zubno meso dok perem zube. Grozno mi je bilo kad sam prvi put dosla sad u trudnoci jer nekih 2 godine nisam uopce bila kod zubara, ali je dobro proslo kako je moglo biti.
Mamica, čeestitke! :) Sad zasluženo odmorite i uživajte u upoznavanju.
Čovječe, koja 2-3 tjedna su iza nas, a tek što dolazi!
Prvidalmatinac, to je brijem "tješilica". Tako se službeno zove i valjda je za maženje/tješenje, nemam pojma. Mislila sam da svaki plišanac ima takvu funkciju. Vidjela sam to ime na nekom webu ispod slike.
Ja sam se uspjela konektirati na komp preko moba. Još će biti hakera od mene! :D Stvarno sam poludjela u ovom amiškom životu, a mob kinez isto zeza…sad sam sva sretna i ponosna na sebe.
E jel koja od vas ima problem sa desnima/usnom šupljinom/umnjakom? Nešto od toga me boli sa desne strane već 3 dana i stalno mi se čini da je nešto drugo. Mislila sam sutra zvati zubara (s kojim sam se čula prošli tjedan i pohvalila da me ništa ne boli pa se urekla) ali ionako mi sad pred kraj trudnoće ne može ništa raditi niti davati. Većinu vremena jedna otvorim usta za zalogaj npr, i boli me kad se smijem. Baš je blizu umnjaka (koji mi se čini da je narastao zadnja dva mjeseca) i oteklo mi je s unutarnje strane obraza.
Idi ti to pogledat, mozes imat vise stete da ti tako stoji nego da i popijes antibiotik ako treba.Ja sam u drugoj trudnoci nekoliko puta pila antibiotik radi bakterija u mokraci, tako da postoje antib. koji se smiji pit ako je potrebno.U ovoj trudnoci sam popravila zub pod lokalnom anestezijo i stomatolog mi je rekao da nema nikakve opasnosti po plod.
Inace, meni je sve teze i teze, ove me vrucine ubijaju.Mogla bi samo lezat...jedva ali jedva cekam rodit!
citala sam sinoc malo po netu, mnogim trudnicama osim desnih proradi i umnjak. ma bila sam prije 2 mjeseca popravljala zub i cistila kamenac. tad mi je to radio jer je 2.tromjesecje najbolje za zubne radove. ostalo nista nije bilo problematicno pa mislim da se radi o upali desnih i eventualno umnjaku pa mi se zubi pomicu jer i inace su malo krivi i gusto rasporedjeni. budem jos danas vidjela kako ce biti, isto mi malo vise krvare desni pri pranju i upozorio me da je normalno kao i osjetljivost. inace ne mogu se pozaliti da me ista posebno mucilo nakon mucnina osim tog jednog zuba koji je sredjen. i sad malo psiha koja pocinje liciti na dobri stari pms :-D
I meni desni jako krvare kod pranja zuba inace nemam drugih problema sa zubima. Jel dobila jos koja od vas zabranu kupanja u moru osim mene? To mi ful tesko pada, more pred nosom a ne mogu u njega do 35 tt. Najradije bi se brckala s malim u bazenu, haha
I meni desni jako krvare kod pranja zuba inace nemam drugih problema sa zubima. Jel dobila jos koja od vas zabranu kupanja u moru osim mene? To mi ful tesko pada, more pred nosom a ne mogu u njega do 35 tt. Najradije bi se brckala s malim u bazenu, haha
Zasto imas zabranu kupanja u moru do 35 tj?
Sortiraj odgovore
Najstariji