Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    23. Svibanj 2017. 09:51

Cure bokic! Pozvao me drugi doktor u rađaonu  i rekao da im je tolika guzva da je to prestrašno, nemaju slobodni stol. Kao nije tolika frka zbog plodne vode jer je malo ispod donje granice. I pitali me jel se slažem ostati na odjelu pa da sutra ide indukcija. Rekoh ok...sta sad. Nakon toga me stavili na ctg, sve ok. Neke pak treće mlađe doktorice me pitale jel mi curi plodna voda, rekoh ne znam jel voda ili iscjedak, ali od jucer su mi vlažne gaćice, nešto curka pomalo, vodenasto. One dvije mjere plodnu vodu i sad odjednom voda 12! A jucer bila 7/8...pitam kak je to moguce, one vele da i položaj bebe moze određivati kak se ti vodeni džepovi vide na uzv. A moguce da su i one prevelike džepove izmjerile, jer sumnjam da bi Dr na visokorizicnoj fulao. Uglavnom, sad sam na patologiji trudnoće i čekam, samo ne znam što. Mislim da cu setati da me ulove prirodni trudovi...

Sundi
    23. Svibanj 2017. 09:57

Ofnica

Cure bokic! Pozvao me drugi doktor u rađaonu i rekao da im je tolika guzva da je to prestrašno, nemaju slobodni stol. Kao nije tolika frka zbog plodne vode jer je malo ispod donje granice. I pitali me jel se slažem ostati na odjelu pa da sutra ide indukcija. Rekoh ok…sta sad. Nakon toga me stavili na ctg, sve ok. Neke pak treće mlađe doktorice me pitale jel mi curi plodna voda, rekoh ne znam jel voda ili iscjedak, ali od jucer su mi vlažne gaćice, nešto curka pomalo, vodenasto. One dvije mjere plodnu vodu i sad odjednom voda 12! A jucer bila 7/8…pitam kak je to moguce, one vele da i položaj bebe moze određivati kak se ti vodeni džepovi vide na uzv. A moguce da su i one prevelike džepove izmjerile, jer sumnjam da bi Dr na visokorizicnoj fulao. Uglavnom, sad sam na patologiji trudnoće i čekam, samo ne znam što. Mislim da cu setati da me ulove prirodni trudovi…

Malo setat po stepenicama kak vele babe... bolje da se sama polako otvaras sto vise toga dode prirodno  to bolje... a doci ce jos koji doktor pogledat plodnu vodu ne brini... ak ne ionak si dosla po preporuci pa pitaj tog doktora.. Huh treba imat puuno strpljenja.. samo polako i smireno...

23. Svibanj 2017. 10:08

E cure, ja sam otvorila našu temu na Bebama  Hehehe. Nadam se da se nitko ne bu naljutil 

23. Svibanj 2017. 10:11

Ofnica

Cure bokic! Pozvao me drugi doktor u rađaonu i rekao da im je tolika guzva da je to prestrašno, nemaju slobodni stol. Kao nije tolika frka zbog plodne vode jer je malo ispod donje granice. I pitali me jel se slažem ostati na odjelu pa da sutra ide indukcija. Rekoh ok…sta sad. Nakon toga me stavili na ctg, sve ok. Neke pak treće mlađe doktorice me pitale jel mi curi plodna voda, rekoh ne znam jel voda ili iscjedak, ali od jucer su mi vlažne gaćice, nešto curka pomalo, vodenasto. One dvije mjere plodnu vodu i sad odjednom voda 12! A jucer bila 7/8…pitam kak je to moguce, one vele da i položaj bebe moze određivati kak se ti vodeni džepovi vide na uzv. A moguce da su i one prevelike džepove izmjerile, jer sumnjam da bi Dr na visokorizicnoj fulao. Uglavnom, sad sam na patologiji trudnoće i čekam, samo ne znam što. Mislim da cu setati da me ulove prirodni trudovi…

Ja sam baš proučavala taj AFI i plodnu vodu, zainteresirala si me. Na svim stranicama piše da je od 8-18 normalno. A tek manje od 5 da je ustvari problematično. Više od 25 je također problematično.

I_me
    23. Svibanj 2017. 10:21

Lagertha

Ja sam baš proučavala taj AFI i plodnu vodu, zainteresirala si me. Na svim stranicama piše da je od 8-18 normalno. A tek manje od 5 da je ustvari problematično. Više od 25 je također problematično.

molim te lagertha na kojoj stranici si citala za AFI? imas koji link? meni stalno izbacuje neke nebuloze i nist nisam pohvatala
    meni je plodna voda proslu srijedu u 22tt bila 19!
    gin kaze da se ne brinem jer se voda tokom trudnoce smanjuje( pogotovo izmedju 24-28tt), sad ce me slati i na ogtt ali se hocu informirati. sutra idem na novi pregled. hvala

23. Svibanj 2017. 10:33

I_me

Lagertha

molim te lagertha na kojoj stranici si citala za AFI? imas koji link? meni stalno izbacuje neke nebuloze i nist nisam pohvatala
    meni je plodna voda proslu srijedu u 22tt bila 19!
    gin kaze da se ne brinem jer se voda tokom trudnoce smanjuje( pogotovo izmedju 24-28tt), sad ce me slati i na ogtt ali se hocu informirati. sutra idem na novi pregled. hvala

https://radiopaedia.org/articles/amniotic-fluid-index
    Ustvari ti je najvažnija ova rečenica: 
    [ul]
    [li]normal AFI values range from 5 to 25 cm [/li]
    [/ul]
    Uzmi i u obzir ovo što je Ofnica napisala da su joj danas sestre izmjerile 12... moguće je da se i malo fula u mjerenju jer svatko drugačije potegne ono mjerilo na UZV - u zavisnosti i od položaja bebe. U svakom slučaju moj zaključak je da je tvoja plodna voda nešto povišena od normale, ali ne dovoljno da bi se radio problem oko toga.

• Bambi34
    23. Svibanj 2017. 10:36

Setaj setaj i drzim fige da krene prirodno :-) javljaj nam se :-) 

Ofnica
    23. Svibanj 2017. 10:53

Da, i bitan je intenzitet smanjivanja...meni je u subotu bila 9, a jucer 7. A nekako mi je stalno na donjoj granici. Sad cekam pa cemo vidjeti...opet si i mislim da je malo nemoguce da je danas 12, a zadnjih tjedan dana se kreće oko 8, mjerili me svaki drugi dan. Ma nek sam tu pa nek me prate. Ali ja sam isto za prirodni porod ako je ikako moguce.

• gala_28
    23. Svibanj 2017. 11:40

Ofnice sretnooo! :) Primili su te, to je sad to, u dobrim si rukama, još samo malo i mazite se! :) :) :)
    Javljaj novosti!
    Cure, mi smo u seobi ovaj vikend i početak idućeg tjedna. Furamo ogromne komade namještaja i prijevoz nam je upao u ponedjeljak i utorak :-/ tako da nisam sigurna da ću moći u utorak ujutro. Točne detalje ću znati u ponedjeljak kad vidim koliko smo toga obaviti, a koliko nam ostaje. U najgorem slučaju pridružim se vam se pri sljedećoj prilici svakako. :) Nadam se da će ih biti!
    Sundi, ti i ja se lako dogovorimo i ulovimo oko Maksimira onda, samo da mi prođe ova zbrka, moći ću čak krajem idućeg tjedna. ;) Ne selim daleko, tako da mi paše, taman će nam biti točno na pola puta hihi :)

Sundi
    23. Svibanj 2017. 12:11

gala_28

Ofnice sretnooo! :) Primili su te, to je sad to, u dobrim si rukama, još samo malo i mazite se! :) :) :)
    Javljaj novosti!
    Cure, mi smo u seobi ovaj vikend i početak idućeg tjedna. Furamo ogromne komade namještaja i prijevoz nam je upao u ponedjeljak i utorak :-/ tako da nisam sigurna da ću moći u utorak ujutro. Točne detalje ću znati u ponedjeljak kad vidim koliko smo toga obaviti, a koliko nam ostaje. U najgorem slučaju pridružim se vam se pri sljedećoj prilici svakako. :) Nadam se da će ih biti!
    Sundi, ti i ja se lako dogovorimo i ulovimo oko Maksimira onda, samo da mi prođe ova zbrka, moći ću čak krajem idućeg tjedna. ;) Ne selim daleko, tako da mi paše, taman će nam biti točno na pola puta hihi :)

Dogovoreno. 
    Btw ja sam uvjek do sad sve hormone i sve vezano za endokrinu vadila na rebru. I razmazili me oni salju nalaze mailom. Jel mi moue netko opet reci koju ste parnu postaju od tefala preporucile... budet je do 2000 kn ali bilo bi ni draze ostat ispod 1500. Perem 3 masinu robice od bebe i najradije bi kapitulirala i zvala neku tetu da mi to spegla.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.