Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    12. Svibanj 2017. 09:54

Mici trudnice bas ne bi smjele caj od komorača, koliko se sjecam...daj zguglaj. Dojilje da, ali trudnice ne. Ok nije da ga piješ u litrama ali provjeri. Ja bas ne bi isla tamo do nema bolnice u koju se moze autom, ne daj Boze da hitno moraš otici.
    Sudokrema samo za osip, tako je...i posto je onak ljepljiva i bijela gusta, treba ju poslije dobro izbrisati iz utora između bebinih špekića. 

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 10:00

Različite stranice različito pišu, ali navedeno je da komorač ima jako estrogensko djelovanje pa bi ga trudnice trebale izbjegavati. Ja sam onda odustala od njega, jer vise nisam znala jel ok ili nije, makar mi je čudno da onda npr Hip ima caj s komoračem za trudnice. Ali s biljkama se nije za igrati, posebice ako uzimaš caj od ciste biljke. Meni je komorač isto jedan od omiljenih čajeva pase sjecam da mi je bilo tesko odreći ga se. 

12. Svibanj 2017. 10:16

Ofnica

Lagertha za pelenski osip ide beka krema na bazi cinka, ona bjelkasta, a to je sudokrema. Ima i slična od babylove ona zelena s dodatkom Nevena. Ja osobno ne bih becutan jer ima parfema…ne bih niti jednu kremu koja ima parfema, zato sam kupila pavlovicevu. Aderma je dosta masna, to znam, samo ne znam koliko je adekvatna za guzu..

Uf, to sa kremama je sve individualno. Becutan je moja mama koristila u nekoj metalnoj posudici, toga više ni nema. Pavlovićevu sam već kupila u Bipi, neko manje pakiranje pa bum s tim probala prvo. Inače meni paše Aderma po zimi najviše, ali evo probala sam i sa Biodermom koja je nešto jeftinija pa mi je ok za ovo doba godine (ne znam za zimu). Kad kupim takvu kremu, platim znači 120-150 kn za 400-500 ml i s njom mažem tijelo i lice. Mustelu sam kupila neku kremu protiv striju u trudnoći i nije mi nešto, a skupo je kao i Aderma i Bioderma. Prije sam koristila i Linola mlijeko dosta dugo no odjednom mi je počelo smetati - valjda su nešto promijenili. Zimus sam i na moru naletila u ljekarni na neku kremu Rougj za tijelo - 20 kn na sniženju 150 ml i ona mi je bila super, nisam je vidjela još ovdje u Zagrebu no sad sam googlala i imaju je u ljekarni Lipa na IB Mažuranić. Probala bih i neku za lice da nađem jer po mom mišljenju nije uvijek cijena=kvaliteta s kremama jer je sve individualno - eto kak meni Mustela smeta. Kako i s čim ću bebu kupati ovisi o tome kakvu će kožu imati. Ako će imati na mene, samo voda prvih par mjeseci. Meni čisto ulje za kožu nikako ne pašu, odustala sam od svih - kao da mi dodatno isušuju kožu i užasno me počne svrbiti. Npr. u ovoj kremi ROUGJ ima nešto ulja jojobe i pšeničnih klica, ali valjda je dozirana količina pa mi odgovara.  Od melema sam dobila u par navrata baš grozan osip - pogotovo po rukama. A kad su ti ruke na nešto osjetljive, onda je to problem... npr. one kreme za pete - uvijek dobijem na rukama osip od njih makar ih poslije operem i to sve kreme koje mirišu na mentol. Ima neka jeftina krema Himalaya za pete kaj mi je pak ok. 

12. Svibanj 2017. 10:20

Ofnica

Mali dodatak samo…imam atopijski dermatitis, a babylove za bebe me nikad nije iznevjerio niti mi izazvao alergije…smiješno, tako jeftina kozmetika mi je bila bolja od uriage, aderme, avene, i slične specijalizirane kozmetike za atopijski dermatitis.

Babylove neka krema za tijelo za bebe? Ali nekako sam skeptična da bi mi to bilo dobro za lice i ruke. Ti mažeš lice samo s tim?

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 10:43

Ne ne, babylove koristim za kupanje i za tijelo i ruke, a za lice koristim avene samo, evo vec 17godina. Moram priznati da mi za tijelo bolje pase babylove nego avene. 

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 10:47

Iako u zadnje vrijeme tijelo mažem s kokosom i avokadom uljima

LlamaFace
    12. Svibanj 2017. 11:34

Evo mene s pregleda,mali ima 2700g,dobio je kilu i 200 od zadnjeg pregleda a meni vaga pokazuje 5,5kg vise od zadnjeg pregleda iako sad jedem puno manje nego prije,al dobro,mozda je i voda jer sam pocela bas fino oticat.Ono sto me zapravo kopka je sto sam otvorena za prst,znam da to moze otici u oba smjera,al nadam se da bas necu zavrsit u radjaoni prije 37. tjedna 😓

Rozaa
    12. Svibanj 2017. 12:10

Na face-u sam naletjela na SAN prirodne kreme,..izmedu ostalog imaju kremicu za bebinu guzu.Ugl.trazila sam da mi posalju uzorak sto i jesu i trenutno je na testiranju na necakinjinoj guzi😊 zasada super

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

12. Svibanj 2017. 12:19

Ofnice, ja sam se zabunila. Nije moja mama koristila becutan već penaten! A što kažu za tu kremu? Ona mi se čini puna cinka i da je slična sudokremi.

Ninche9
    12. Svibanj 2017. 12:57

Lagertha zasto Panaten nije dobar?
    Ja sam uzela Pavkovicevu i Panaten, ali mislim da je dosta stavit tanki sloj da koza dise.
    Kupat cemo ga u cistoj vodi s dodatkom Hipove kupke, ali mozda tek kasnije. Nisam kupovala nikakve sampone za kosu.
    Jako me iznenadila Biobaza za trudnice koju sam dobila u poklon paketu DMa, mirisi predivno i koza mi djeluje bas zdravo nakon mazanja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.