Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kiara19
    12. Svibanj 2017. 08:27

Evo meni je ostalo jos jedno vadenje krvi (ogtt). Ovo za popiti opce nije strasno al kasnije su muke. Ja sam skoro u nesvjest pala, crno pred ocima, zujanje u usima. U cekaoni valjda 15 ljudi i nitko nebi sestru pozvao a ja ne mogu pricati. Uzas! Ali sad je bolje :) trebala sam uzeti nekog sa sobom.

• Bambi34
    12. Svibanj 2017. 08:33

Amy_

Pozdrav, evo jos jedne trudnice koja ocekuje ljetnog bebaca :D
    Termin 15.8., pretpostavljamo da je decko, jos ne znam u koju cu bolnicu 😂
    Prvog sam rodila u Merkuru i imam traume od te bolnice, no sve koje su rodile poslije mene (i poslije one akcije po rodilistima) kazu da im je sve bilo super.
    Sad sam 26 tjedana trudna i jos imam mucnine, uz to me zgaravica ubija pa sam se odlucila pridruzit nekom forumu 😁

Dobrodosla Amy :-) ja i ti smo tu negdje :-) meni je termin 28.08..
    Ofnica nosis svoju kremu za bebinu guzu...nemaju ti oni nista...malo pakovanje je ok jer se inace stavlja malo te kreme nije potriba nablihat...inace, ja cu istu ko s prvorodjenicom - jgl kremicu - sjecam se da sam ja nosila u bolnicu to najmanje pakiranje...ona velika je ogromna i teska..

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 08:38

Amy dobrodošla! 
    Ja sam jucer kupila pavlovicevu mast 500g u ljekarni, pa cu si malo odgrabiti u piksicu. Inace frendica mi je zadovoljna s JGL pa cu poslije pavloviceve probati i nju.

Carmen012
    12. Svibanj 2017. 08:46

U rodilištu u kojem cu ja roditi ne treba ništa za bebu, osim odjeće za izlazak. Ne treba mi niti spavaćica za rađanje jer se rađa u njihovoj.

12. Svibanj 2017. 08:49

Amy dobrodošla! Za gastritis po meni treba paziti što jedeš, a tebi je možda to povezano s mučninama.
    Moja mama mi je rekla da smo i buraz i ja dobili osip od svih krema osim od becutana. No po meni bi se taj becutan trebao koristiti samo ako imaš osip ili? Da li ja bebu mogu mazati po guzi s adermom ili tako nekom kremom?

• Bambi34
    12. Svibanj 2017. 09:03

Lagertha

Amy dobrodošla! Za gastritis po meni trebapaziti što jedeš, a tebi je možda to povezano s mučninama.
    Moja mama mi je rekla da smo i buraz i ja dobili osip od svih krema osim od becutana. No po meni bi se taj becutan trebao koristiti samo ako imaš osip ili? Da li ja bebu mogu mazati po guzi s adermom ili tako nekom kremom?

Polako…vidjet ces sve u hodu…maloj je uvijek valjala jgl kremica…jednom je od antibiotika (Klavocina) dobila gljivice i to smo rjesili s acidi borici i to je to…Aderma je fantasticna…nju sam koristila maloj radi tjemenice. Prvo smo koristili Mustelu a onda se prebacili na Adermu. Mala kako je prijevremeno rodjena je imala ko perut po obrvama uglavnom cijela se ljustila i ta glupa tjemenica…uf namucila nas je i dugo sam se borila protiv nje…

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 09:09

Lagertha za pelenski osip ide beka krema na bazi cinka, ona bjelkasta, a to je sudokrema. Ima i slična od babylove ona zelena s dodatkom Nevena. Ja osobno ne bih becutan jer ima parfema...ne bih niti jednu kremu koja ima parfema, zato sam kupila pavlovicevu. Aderma je dosta masna, to znam, samo ne znam koliko je adekvatna za guzu...mozda da probas pavlovicevu iz ljekarne, malo pakiranje od 100g kosta oko 20kn pa ako ne bude pasala maži noge s njom iza brijanja. Jer pavloviceva je bas pravljena krema za dječje guze, nisam cula da se itko prije žalio na nju, ali moguce da nekom ne pase. 
    Apropo drugih gelova i šampona za pranje, frendice su mi preporučile mustelu, ali obzirom da u sastavu ima parfema odustala sam jer i sama imam kožne alergije na parfeme i određene kozmetičke sastojke koje moram izbjegavati u širokom luku. Kad mi je bilo najgore s alergijama koristila sam babylove sensitive bez parfema i parabena i to me spasilo. Zato sam sad za bebu kupila sensitive babylove kupku i ulje za malo nakapati u vodu, inace cu koristiti ulje od badema ili avokada za mazanje tijeka, a čisti melem za obraze samo.

Ofnica
    12. Svibanj 2017. 09:13

Mali dodatak samo...imam atopijski dermatitis, a babylove za bebe me nikad nije iznevjerio niti mi izazvao alergije...smiješno, tako jeftina kozmetika mi je bila bolja od uriage, aderme, avene, i slične specijalizirane kozmetike za atopijski dermatitis.

mici_0555
    12. Svibanj 2017. 09:19

Meni mlađe mame preporučile sve redom sudokrem, a starije pavlovićevu mast. Vezano uz more, plaše me da nejdem...uzela bi godišnji pa nastavila porodiljni od 7 mjeseca- to je 2 mj prije termina poroda...Muž me ne želi vodit na Silbu jer tamo nema bolnice...moram katamaranom il gliserom do Zadra...moram smislit neko bliže more...sad bi bilo super ić a opet glupo mi se vozat opet u autu a da se ne kupam :-/
    Otkrila sam čaj od komorača koji mi je super za zatvor. Imam redovitu stolicu svaki dan, al ako ne bude do navečer onda mi trbuh napet ko kamen...1 šalica i ko nova sam :-) Počelo mi i oticanje stopala i grčevi u listovima...posebno kad sam taj dan na poslu jer sjedim po 12 sati minimum...jučer me ubili danas se istegnula i bolje je..

• Bambi34
    12. Svibanj 2017. 09:23

Sudokrem po meni samo ako se pojavi pelenski osip...u paketu Sretna beba valjda se tako zvalo prije xy godina sto se pridizalo u apoteci je bio 1x uzorak Sudokrema sjecam se da je ostala zapakirana i na kraju sam je ja na sebi potrosila ;-)  Pitaj gin za put pa kako on odluci...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.