Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blu5
    25. Travanj 2017. 14:14

Me+mybaby

Emma85

žene, što koristite za željezo? upravo saznala da mi je nisko i doktorica mi dala neke tabletice ali ja bih radije probala s nečim prirodnim? e, da, koje pelene mislite kupovati za bebicu? ja htjela uzeti pampers za početak ali sam naišla na niz negativnih komentara..

Ja sam na zeljezu vec neko vrijeme. Dao mi je sirup jer je njezniji za zeludac od tableta i hvala mu ma tome. Inace sam za prirodno, ali u ovom slucaju je ovo brze i efikasnije. Do kraja trudnoce ce nam pocuclati sve zalihe, a jos ako mislis dojiti.
    Za pampers sam i ja citala uzasne komentare i sve moje koje su se klele u pampers su u zadnje vrijeme uzasno razocarane jer su promjenili nesto s pelenama i sada vise ne drze tako dobro i navodno dosta smrde. Kuma je presla na violetu, a ove neke druge na one neke iz dm-a i mullera.

Kako ti se zove sirup?

Sundi
    25. Travanj 2017. 14:16

Ja imam doma ovo:
    https://www.mojaljekarna.hr/zeljezo/132-floradix-tonik.html
    Mogu ga pit svi djeca, trudnice, dojilje... Ne mogu reci da ga redovno pijem vise onak svaki drugi dan kak se sjetim...

mamika3
    25. Travanj 2017. 14:44

Lagertha

Pozdrav cure! Moj bebač se nekaj rasteže i uopće nije nježanMalo me to boli, ali i veseli jer vidim da nije baš slabašan.
    Ja sam već prala bebinu robicu pa sam koristila neki prašak za bebe (persil) + ocat + duplo ispiranje. Tako je i Sundi napisala. Mogu vam reći da robica uopće ne smrdi po tom octu, lijepo miriši. I to sam počela raditi sa svom odjećom, čula sam dosta negativnih stvari vezano uz taj omekšivač, a velika boca octa je definitivno prirodnija i jeftinija.
    Ja sam danas opet preslagivala stvari za rodilišteOdlučila sam ipak podijeliti stvari u 1 sportsku torbu i 1 ruksak koji će samnom biti na porodu. Dosta sam čitala po netu i čini mi se da je tako najpametnije.
    Također sam u Kauflandu našla neki sprej za vodu (20 kn) pa sam i to kupila da me dragi šprica s tim na porodu
    Uz taj sprej sam u ruksak stavila: 1 spavaćicu, 1 sokne, 1 bocu vode - 1 L, mali ručnik, minijaturni ručnik, grickalice, sokić, mali tuš gel, 1 mrežaste gaćice + 2 uloška, vlažne maramice, maramice za dezinfekciju, papirnate maramice, sprej za dezinfekciju, paket onih pokrova za WC, labelo, mali mp3 s hrpom muzike, gumica za kosu. Još si razmišljam dal mi možda trebaju japanke u manjoj torbi il ću to sam izvući iz ove veće torbe kad dođem.
    U većoj torbi su ostali: mali i veliki ručnik, 2 japanke, ulošci (20 tak komada: 15 chicco + 5 za inkontinenciju), 9 para mrežastih gaćica, sokne, 2 spavaćice, još nešto grickalica, 1 mali tuš gel, četkica za zube i kaladont, purelan, 2 role wc papira, 1 grudnjak za dojenje, 1 top, 10 onih jastučića za grudi, gumica za kosu, 1 tetra, 2 pampers podloge za prematanje, 1 tvrda plastična čaša.

Ocat kazes?Cula sam za to,ali uvijek sam bila skepticna,ali mogu probat!Koliko si ga stavila i dal ide u onaj pretinac za omeksivac?P.S-Mp3 player za predradjaonu?Ozbiljno?😁

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mrva2017
    25. Travanj 2017. 15:30

Lagertha

Pozdrav cure! Moj bebač se nekaj rasteže i uopće nije nježanMalo me to boli, ali i veseli jer vidim da nije baš slabašan.
    Ja sam već prala bebinu robicu pa sam koristila neki prašak za bebe (persil) + ocat + duplo ispiranje. Tako je i Sundi napisala. Mogu vam reći da robica uopće ne smrdi po tom octu, lijepo miriši. I to sam počela raditi sa svom odjećom, čula sam dosta negativnih stvari vezano uz taj omekšivač, a velika boca octa je definitivno prirodnija i jeftinija.
    Ja sam danas opet preslagivala stvari za rodilišteOdlučila sam ipak podijeliti stvari u 1 sportsku torbu i 1 ruksak koji će samnom biti na porodu. Dosta sam čitala po netu i čini mi se da je tako najpametnije.
    Također sam u Kauflandu našla neki sprej za vodu (20 kn) pa sam i to kupila da me dragi šprica s tim na porodu
    Uz taj sprej sam u ruksak stavila: 1 spavaćicu, 1 sokne, 1 bocu vode - 1 L, mali ručnik, minijaturni ručnik, grickalice, sokić, mali tuš gel, 1 mrežaste gaćice + 2 uloška, vlažne maramice, maramice za dezinfekciju, papirnate maramice, sprej za dezinfekciju, paket onih pokrova za WC, labelo, mali mp3 s hrpom muzike, gumica za kosu. Još si razmišljam dal mi možda trebaju japanke u manjoj torbi il ću to sam izvući iz ove veće torbe kad dođem.
    U većoj torbi su ostali: mali i veliki ručnik, 2 japanke, ulošci (20 tak komada: 15 chicco + 5 za inkontinenciju), 9 para mrežastih gaćica, sokne, 2 spavaćice, još nešto grickalica, 1 mali tuš gel, četkica za zube i kaladont, purelan, 2 role wc papira, 1 grudnjak za dojenje, 1 top, 10 onih jastučića za grudi, gumica za kosu, 1 tetra, 2 pampers podloge za prematanje, 1 tvrda plastična čaša.

Di si kupila taj pokrov za wc? ja samo doma sjedam na skoljku, ni kod svojih ni muzevih cak ne zelim.. samo tamo di ja cistim... 

• blu5
    25. Travanj 2017. 15:54

Imaš u Dm-a mrva

Eloa
    25. Travanj 2017. 16:39

Emma, za zeljezo ono sto ti mogu prirodno preporuciti je kopriva. A sad ima mlade pa naberi i skuhaj caj i jedi je ko spinat, ili kupi caj u nekoj ljekarni... 

25. Travanj 2017. 16:44

Mamika, stavim octa otprilike istu količinu kao omekšivača i u taj mali pretinac.  Da, mene muzika opušta i pomaže mi u koncentraciji i to većinom alternativna muzika: punk-rock, grunge, stoner metal, ali volim i blues, fado, funk, R&B...
    Mrva, ja sam to kupila u Mulleru. S tim da planiram prvo prijeći i s tim maramicama za dezinfekciju ili posprejati sprejem pa s wc papirom prebrisati. Meni je u trudnoći jako teško obaviti nuždu bez da sjednem. 

mrva2017
    25. Travanj 2017. 16:48

Cure,posudila sam danas knjigu Mama zna najbolje (i tata)... netko ju je preporucio i stvarno je odlicna... ne mogu prestati citati... tako sve normalno objasnjeno, jednostavnim jezikom... 

25. Travanj 2017. 16:49

Eloa, ja baš imam čaja od koprive i mislila sam bolje ne u trudnoći. Inače pijem sok od aronije i sok od cikle. Znam da većina ljudi to ne voli, ali meni je baš fino. Imala sam čak i pekmez od aronije, ali sam ga brzo pojela. Znam si čak ponekad napraviti bevandu od kupinovog vina. I jedem orahe, chia sjemenke... I za sad mi je željezo bilo jednom 34 i jednom 23. Što se tiče tableta, samo Elebaby, one imaju isto nešto željeza.

• gala_28
    25. Travanj 2017. 17:29

Lagertha, vidim da si i ti na Elebaby pa da te pitam...kad si ih počela piti, jesi skužila da bolje spavaš? Ja sam prve tri noći spavala kao top. Imala sam dojam da sam se prvi put naspavala nakon nekoliko mjeseci. Onda sam pogledala još jednom bolje sastav i skužila da je to od te kombinacije vitamina B. Pitala sam još staroga kojem je to struka pa je potvrdio da je moguće, očito sam bila u deficitu. Inače su mi super, puno bolje mi sjedaju od Elevita na početku. 
    Super ti je popis za bolnicu. 
    Ja se glazbe uopće ne bih sjetila. A i otkako sam trudna, nekako je nemam potrebu slušati što je poprilično čudno s obzirom da sam pola života bila koncertuša i slušala nešto na dnevnoj bazi. Inače sam u sličnom điru sa glazbom, samo kod mene nema baš metala i punka. :D Umjesto toga biram novi val. 
    Ni filmove više ne gledam kao nekada. Na svemu zaspim upola.
    Sad su mi serije super, izdržim epizodu-dvije pa u krevet. 
    Jel i vas na tu stranu puknulo trudničko tupilo? :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.