Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blu5
    24. Travanj 2017. 11:41

Mislim da bi ove haljine trebale biti ok. Ja isto namjeravam otić pa vidit. Bravo za pauzu od wc-a:-)

Matie89
    24. Travanj 2017. 11:52

Anjaaa

Pozdrav cure! Eloa i ostale koje ste u bolnici sretno i držite se!
    Kod mene nema ništa dobro nažalost. I moj tata zavrsio u bolnici s groznom dijagnozom i očekujem loše vijesti svakog trena. U šoku sam od jučer. Nisam smjela ni kod njega u sobu jer je nekom tekla kemoterapija.. I šećer na kraju, izbio mi herpes na usnici prvi put u životu i kad sam čitala o tome kako je opasno, još me i to izbediralo. Jadna moja beba samnom… Jedino me sin nekako prisili da budem ok

Anja drzi se, nadam se da ce sve biti dobro. Za herpes ti je bitno znati imas li antitijela protiv njega. To je onaj TORCH test. Ja sam ga radila, I ispalo je da imam herpes iako ga nikad ustvari nisam imala. Tako da je to vrlo vjerojatno slucaj kod puno ljudi, pogotovo ako imas bliske osobe koje imaju herpes. Imas antitijela ali ti nikad nije izbacio herpes do sada, zbog velikog stresa. Ako je to slucaj, onda nema nikakvih problema. Vidi sa svojim doktorom trebas li raditi torch. 
    Ninche, ja sam za sada uzela par covera pa cu preko tetri dok je beba jos malena, I narucila sam kod neke sivalice 3 pelenice od pamuka I 3 od bambusa, Ali iskreno ne znam kakve ce biti :) 
    Ja sam se prikljucila onoj grupi na fejsu za Moderne platnene pelene I tu sam sve naucila sta je sta, pa mozda I tebi pomogne. :)
    A evo I Maslacak31 je tu sa svojim iskustvom I savjetima :) 

• Elizabeth
    24. Travanj 2017. 12:03

Mame, malo žurim s pitanjem, ali je li vam itko spominjao čime tretirati ranu u slučaju epiziotomije? :)

• Anjaaa
    24. Travanj 2017. 12:05

Mici hvala na podjeljenom iskustvu i rijecima utjehe, divna si!
    OhSoBoho, uf nadam se da će biti sve ok kod tebe, baš nas je krenulo..
    Matie, bila sam kod doktorice i kaže da to nije ništa, da samo mažem bepanthenom i da se čuvam. A do sada je već i prošlo pa izgleda da to ipak nije bio herpes nego mi je pukla usnica.. Lakše mi je! A muž ga ima svako malo
    Hvala svima, nadam se da će nam svima što brže proći ružne stvari koje doživljavamo i da će nam osvanut sunce!
    Ja ću isto koristiti platnene s bebačem, a sad ih koristim sa starijim, pa imam iskustva ako nekom treba pomoć.
    Preporučila bih ai2 varijantu, najjeftinija, najpraktičnija i najpouzdanija metoda, meni najdraža

Eloa
    24. Travanj 2017. 12:14

Anjaaa,zao mi je jako, drzi se, a ono sto nemoj je nikako se brinuti..ja si sve mislim da mi je ovo doslo zbog stresa kojeg sam dozivjela u subotu, jer do tad je sve bilo normalno... I u nedjelju sam se jos plakala i stresirala,brinuka kako i sto,evo danas sam malo bolje,jer stvarno razmisljanje o losem moze samo naskoditi... Moramo biti pozitivne do kraja dok nam bebica ne dode na svijet,a onda kud koji mili moji...
    Hvala vam cure na brizi,izdrzali smo mirno noc bez ikakvih trudova,grceva i slicno, na infuziji s terapijom.. 
    Spomenula sam im da mi je malo.mokar ulozak pa su napravili test i rekli da curi sluzni cep lagano, vadili mi krv, imam povisene leukocite,hemokrite i jos nesto,nemam nalaze kod sebe. 
    Urin mi je oke i negativan na sve...
    Bila sam sad i na uzv u TA, i bebac je tezak 1900grama, sto je za 33.tjedan, a ja cu sutra biti 30. Ostale mjere su isto sve povecane za dva tjedna  tako da ja mislim da nam je termin ipak dva tjedna unaprijed,al nek im bude kad ga ne mijenjaju..
    Sto se tice nasih bubrega i hidronefroze, i desni i lijevi bubreg se jos povecao, ocuvano nam je tkivo bubrega i mokracni kanal je dobar... Nadam se da ce nas Jan izdrzati sto duze  da bude sto veci i sto jaci, ako bude brzo morali na operaciju... 
    Aha  sto se tice haljina iz lidla, super su vam sto se tice trbuha, al su onda mrvu krace..ja imam dvije takve od prosle godine i dobre su mi sad bile kad sam probala i jos ima lufta za trbuh...Jedino sto ih sad necu furati nigdje kad budem morala strogo mirovati... Al nema veze, isplatit ce se nadam se!

mamika3
    24. Travanj 2017. 12:20

Eloa

Anjaaa,zao mi je jako, drzi se, a ono sto nemoj je nikako se brinuti..ja si sve mislim da mi je ovo doslo zbog stresa kojeg sam dozivjela u subotu, jer do tad je sve bilo normalno… I u nedjelju sam se jos plakala i stresirala,brinuka kako i sto,evo danas sam malo bolje,jer stvarno razmisljanje o losem moze samo naskoditi… Moramo biti pozitivne do kraja dok nam bebica ne dode na svijet,a onda kud koji mili moji…
    Hvala vam cure na brizi,izdrzali smo mirno noc bez ikakvih trudova,grceva i slicno, na infuziji s terapijom..
    Spomenula sam im da mi je malo.mokar ulozak pa su napravili test i rekli da curi sluzni cep lagano, vadili mi krv, imam povisene leukocite,hemokrite i jos nesto,nemam nalaze kod sebe.
    Urin mi je oke i negativan na sve…
    Bila sam sad i na uzv u TA, i bebac je tezak 1900grama, sto je za 33.tjedan, a ja cu sutra biti 30. Ostale mjere su isto sve povecane za dva tjedna tako da ja mislim da nam je termin ipak dva tjedna unaprijed,al nek im bude kad ga ne mijenjaju..
    Sto se tice nasih bubrega i hidronefroze, i desni i lijevi bubreg se jos povecao, ocuvano nam je tkivo bubrega i mokracni kanal je dobar… Nadam se da ce nas Jan izdrzati sto duze da bude sto veci i sto jaci, ako bude brzo morali na operaciju…
    Aha sto se tice haljina iz lidla, super su vam sto se tice trbuha, al su onda mrvu krace..ja imam dvije takve od prosle godine i dobre su mi sad bile kad sam probala i jos ima lufta za trbuh…Jedino sto ih sad necu furati nigdje kad budem morala strogo mirovati… Al nema veze, isplatit ce se nadam se!

Da li su ti mozda govorili jos sta vezano uz velivinu bebe?Moja je isto za dva tjedna veca,ginic me slao na ogtt-sutra rezultati!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    24. Travanj 2017. 12:39

Bok,curke!Rjesila sam ogtt-fuj!U zadnjih 45 min mi jedno tri puta bilo lose!Budna od 6,gladna,nahodala se,tesko mi sjedit....Pa onaj sav secer na prazan zeludac!Popila sam par gutljaja vode,jednostavno sam morala!Isla sam rjesit patronaznu,ali moram u drugi dom zdravlja,po adresi ne spadam u ovaj!Ali ajde moram tamo di nosim doznake pa ce me muz odvesti!Umorna sam ko pas!Od haljina sam gledala samo onu ljubicstu ili rozu -sta vec!Ta nije za trudnicki trbuscic!A i velicina mi se ucinils cudnom!Velik broj,mali kroj....Nisam bas pazljivo gledala ,mozda se varam!Inace jako volim dugacke haljine i suknje!Zenstveno i udobno....

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    24. Travanj 2017. 12:42

Anjaaa...zao mi je zbog tate!Nadam se da ce na kraju sve biti ok!A sta se tice herpesa,mislim da se bar oko toga neoras brinuti!Uglavnom nastane zbog stresa!Drzi se!!!!I ostale curke koje ste u bolnicama,drzite se......😚

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mrva2017
    24. Travanj 2017. 13:16

I ja sam jutros obavila ogtt na vuk vrhovcu. bilo je dosta trudnica. nije mi bilo gadno, ocekivala sam da je to gore... jedino me sad ruka malo boli od pikanja... tamo pikaju 3 puta..
    Od sinoc me grlo boli... cim sam prestala radit, ulovi me nesto...

Eloa
    24. Travanj 2017. 13:42

Mamika, nista mi drugo nije govorio... Ja sam bila na ogtt u 23.tjednu sve je bilo oke,a od onda je bebac vec veci... Sad sam se bas pred dva tjedna isto piknula s svekrvovim aparatom i tom trakicom za secer i sat i pol nakon obilnog rucka s desertom je bio 5.4. Mislim da nije do secera,vec da su geni, i da nam nije tocan termin odreden... Sada me ta cinjenica nekako tjesi kad je veci,u slucaju da dode prerano na ovaj svijet ipak ima vece sanse ;-)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.