Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    25. Travanj 2017. 21:13

Mamika, ginica je uzela bris i dala mi epruvetu s uputnicom i to sam nosila u baruna filipovica u dom zdravlja, tamo di se predaju uzorci i urin, tako moja ginica radi, svatko nosi sam. Tako sam i prije druge briseve isto nosila. Hemoglobin nije željezo ali niska razina hemoglobina ukazuje da postoji manjak željeza u organizmu. Trazi ginica da ti prepiše Heferol ako zeliš piti ili imas ove druge opcije koje su cure pisale.
    Ninche, probaj jos jedino grickati rižine krekere ili dvopek, da ti popiju kiselinu. A smiješ i Gastal...ali obzirom da si ti u Njemačkoj, ne znam jel ga ima gdje za kupiti tu kod tebe. Ne znam jel bi ti caj od đumbira pomogao...on je inace protiv mučnina, ne znam koliko bi djelovao za žgaravicu.

Ninche9
    25. Travanj 2017. 21:27

Hvala ti Ofnice
    Pise na internetu da Gastal ima aluminija pa se moze nakupljati u tkivu fetusa. Bojala sam se uzet na svoju ruku a u Hrvatskoj su mi u ljekarni prodali Rennie tablete ali kazem,slaba korist od njih. Bas sam 

Me+mybaby
    25. Travanj 2017. 21:27

Meni je doktor za zgaravicu prepisao Nexium tbl makar sam ja to uspjela smiriti malo mlijekom, malo bademima pa ih nisam ni pocela piti. Ali imam u pripremi doma

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Ofnica
    25. Travanj 2017. 21:42

Ninche ne znam to za aluminij, ja nisam uzimala gastal, ali koliko sam cula po pričama cura iz okoline, dosta ih je to trošilo bas na preporuku doktora. Tak da ne bih znala... E da, bademi...dobro veli Me+Mybaby.

Matie89
    25. Travanj 2017. 22:00

Ninche9

Cure sta koristite protiv zgaravice? Rennie tablete mi pomazu jako slabo, a soda bikarbona na jako kratko, mozda 20min. Ne mogu stalno uzimati jos i jos. Hladno mlijeko ne smijem.
    A pece me jednjak i grlo kolko mi se kiselina dize…uzas

Rekle su vec neke cure a ja samo da ponovim: bademi bademi bademi. Meni su bas pomogli kad me lovila zgaravica od silnih povracanja. I mlijeko od badema je super bilo. 

25. Travanj 2017. 22:06

Meni je ginekolog preporučil ovo: https://www.mojaljekarna.hr/zeludac/9195-reflustat-oralna-suspenzija.html
    , ali sam ja na kraju to uspjela riješiti tako da ne jedem jaku hranu poslije 4-5. A ako pojedem slučajno nešto što mi zasmeta - nemreš se uvijek kontrolirat  onda mi pomognu isto bademi i soda.
    Moja sigurna hrana poslije 4-5 je: jabuka, banana (čak i domaći sladoled od tog voća), palenta, jogurt, mlijeko, kornfleks, bademi, orasi, pileća juha, svježi sir...

Maja 3
    25. Travanj 2017. 22:48

Neznam jeste cule da interspar preuzima billu,tako da su svi clever proizvodi na akciji..
    Za cure koje vec imaju djecu,pelene su im po 29.99 ako kog zanima.

Sonjiko
    26. Travanj 2017. 07:12

Eloa

Cure moje,hvala vam na odgovorima za zracenje, al eto nazalost mi sada to nije jedina briga..
    Danas sam oko podneva isla na wc i obrisala se i ostao mi je na wc papiru nesto poput sluznog cepa. Kak nisam bila sigurna dal je il nije, prije nego sam isla u posjet seki u bolnicu sam otisla na odjel ginekologije kod dezurnog ginekologa. Nadala sam se da cu ih razljutiti i da ce mi reci da sam hodala radi gluposti,al nazalost evo ja sam u 29.tjednu trudnoce otvorena vec 2 cm :-(
    Radi toga su me sad zadrzali u bolnici, i nafilali me raznoraznim lijekovima i na infuziji sam.

Uzasno se brinem,mada znam da nebi smjela, i za seku i za bebija i za sebe, sve mi se nakupilo i samo se pitam "zasto bas nama". Trudit cu se ostati smirena kolko mogu, i misliti na najbolje…

Hej cure. Long time no see. Ja sam u vinogradskoj od 22.tjedna, a sutra ulazim u 28. Dakle preko pet tjedana tu lezim. Razlog je skracen cervix i otvoreno unutarnje usce cervixa. Drugi petak cu dobiti dexamatazon za ubrzan rast bebinih pluca i nadam se da cemo sto duze izdrati u komadu moj misek i ja, za njegovo dobro. Do termina mi je jos dugih 13 tjedana i ne ocekujem da ce me pustiti doma ranije uopce. Ne zelim puno pricati kako je tesko u bolnici, jer zaista jest, nego zelim sve vas koje ste doma podsjetiti da uzivate u tome sto imate slobodu birati i raditi sto zelite, ici po ducanima, pripremati se za bebicu, prosetati, gledati tv, leci kraj voljene osobe. Trudnoca je osobito stanje za svaku zenu i svi strepimo nad tim, ali trudnoca na odjelu patologije trudnoce dovodi trudnicu do psihopatologije jer se suocavamo sa stvarima koje doma nikad ne bi ni cule ni vidjele. Najveca motivacija je bebica i za nju se sve izdzi, pa cak i dijabeticka prehrana.
    Eto puno pozdrava svima vama od nas dva igraca, malo jaca. 😁😁😁

"Making the decision to have a child—it's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking outside your body."

• AnnaFit157
    26. Travanj 2017. 07:15

Sonjiko drži se!!! Vjerujem da vi borci to možete ;) !!!!

Cure, izgleda da smo ostali bez kolica tj  ona na koja smo računali...ispada da moramo moljakat za njih i muž je rekao da kupujemo svoja. Žalosno što je došlo do toga s obzirom da je riječ o njegovoj sestri no okej, imamo svoj ponos. S obzirom da smo kupili auto, budžet nam je doslovno stisnut i tražimo neka ok (no name) ali i povoljna. Nisam UOPĆE gledala kolica tako da ne znam ništa o njima osim da bi da budu 3 u  1. Bilo kakve preporuke bi dobro došle. P.S. Kupili bi ih u RH.

26. Travanj 2017. 08:19

Sonjiko

Eloa

Cure moje,hvala vam na odgovorima za zracenje, al eto nazalost mi sada to nije jedina briga..
    Danas sam oko podneva isla na wc i obrisala se i ostao mi je na wc papiru nesto poput sluznog cepa. Kak nisam bila sigurna dal je il nije, prije nego sam isla u posjet seki u bolnicu sam otisla na odjel ginekologije kod dezurnog ginekologa. Nadala sam se da cu ih razljutiti i da ce mi reci da sam hodala radi gluposti,al nazalost evo ja sam u 29.tjednu trudnoce otvorena vec 2 cm :-(
    Radi toga su me sad zadrzali u bolnici, i nafilali me raznoraznim lijekovima i na infuziji sam.

Uzasno se brinem,mada znam da nebi smjela, i za seku i za bebija i za sebe, sve mi se nakupilo i samo se pitam "zasto bas nama". Trudit cu se ostati smirena kolko mogu, i misliti na najbolje…

Hej cure. Long time no see. Ja sam u vinogradskoj od 22.tjedna, a sutra ulazim u 28. Dakle preko pet tjedana tu lezim. Razlog je skracen cervix i otvoreno unutarnje usce cervixa. Drugi petak cu dobiti dexamatazon za ubrzan rast bebinih pluca i nadam se da cemo sto duze izdrati u komadu moj misek i ja, za njegovo dobro. Do termina mi je jos dugih 13 tjedana i ne ocekujem da ce me pustiti doma ranije uopce. Ne zelim puno pricati kako je tesko u bolnici, jer zaista jest, nego zelim sve vas koje ste doma podsjetiti da uzivate u tome sto imate slobodu birati i raditi sto zelite, ici po ducanima, pripremati se za bebicu, prosetati, gledati tv, leci kraj voljene osobe. Trudnoca je osobito stanje za svaku zenu i svi strepimo nad tim, ali trudnoca na odjelu patologije trudnoce dovodi trudnicu do psihopatologije jer se suocavamo sa stvarima koje doma nikad ne bi ni cule ni vidjele. Najveca motivacija je bebica i za nju se sve izdzi, pa cak i dijabeticka prehrana.
    Eto puno pozdrava svima vama od nas dva igraca, malo jaca. 😁😁😁

Uf Sonjiko, nije ti bilo lako no izdržala si 5 tjedana pa ćeš i ostatak. Znam da toga ima pa i više nego što mislimo i zato me uvijek ljuti kad mi žene, pa i ja dramatiziramo bezveze. Ima žena što moraju skoro cijeli period ležati, a ima na žalost i onih koje uopće ne mogu ostati trudne. Ponekad ljudi zaborave koliko su bogati kad su zdravi i kako je to najveći blagoslov. Nadam se da će ti boravak u bolnici proteći brzo, da ćeš na njega brzo zaboraviti jednom kad rodiš i da će bebač ostati što dulje na sigurnom. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.