Ajme cure zadnjih 24h sam morala skupljati urin i sad sam to sve odnijela i presretna sam sto sam mogla sjesti na wc i obaviti svoje, a ne skupljati u bocu. Koje stvari mene vesele.
sobica nam je pokrecena i oprana. Bake su jucer imale radnu akciju i hvala Bogu jer su to ekspresno i temeljito napravile. A ja bi danas onda polako krenula sa pranjem robice. Pa sam Vas htjela pitati hocete li koristiti omeksivace za pranje vesa? Moje su cure koje su rodile dosta podijeljenje oko toga, a i sad citam po netu isto razlicite stvari pa da cujem kako vi disete po tom pitanju.
Joj i ja sam to skupljala jednom. Bilo je nesto s kreatininom i nadbubrežnom žljezdom... Pogotovo po noci onak u polu snu treba se sjetit da ne piskis u wc. Smijala sam se sama sebi.
Kaj se tice omeksivaca postoje baby. Iako ja planiram koristi ocat barem prvih mjesec dana u zmjenu za omeksivac i duplo ispiranje i peglanje svega kaj ide direktno na kozu. Tak pise u vise knjiga. A onda cu vidjet.
To ovisi o djetetu i koliko je osjetljivo. Moj necak se osipa od vlaznih maramica i pampers pelena... Dok su mu baby love bez ikakavih mirisa i balzama ok, a jeftinije su. Tak da ne znam nisam vise pametna. Za novorodence bolje sprijecit i ovak cemo imat pune ruku posla oko dojenja, kolika, pelenskom osipa, grčeva.. Pa sad ak roba bas ne mirise na cvjece prezivjet ce..
Ajme cure zadnjih 24h sam morala skupljati urin i sad sam to sve odnijela i presretna sam sto sam mogla sjesti na wc i obaviti svoje, a ne skupljati u bocu. Koje stvari mene vesele.
sobica nam je pokrecena i oprana. Bake su jucer imale radnu akciju i hvala Bogu jer su to ekspresno i temeljito napravile. A ja bi danas onda polako krenula sa pranjem robice. Pa sam Vas htjela pitati hocete li koristiti omeksivace za pranje vesa? Moje su cure koje su rodile dosta podijeljenje oko toga, a i sad citam po netu isto razlicite stvari pa da cujem kako vi disete po tom pitanju.
Sorry ako si već pisala, ali zašto si 24 sata skupljala urin?
Ja planiram bez omekšivača. I mama mi je baš nabrušeno rekla da tu kemiju držim dalje od maloga. Ali negdje sam vidjela/čitala da postoje neki baby omekšivači. Ili sam to sanjala?
Mislim da smo svi pomalo razmaženi sa tim omekšivačima. Toga prije nije ni bilo. A danas i običan prašak ima dovoljno mirisa i kemije.
Nasli su mi proteine u urinu. Pa me poslao da vidimo stanje. A seka mi je u trudnoci imala preeklampsiju. A inace imam nasljedno vecu propusnost bubreznih membrana pa se sve fino poslozilo.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Uf, vražji urin. Otkako sam trudna, čim vidim ili čujem tu riječ, ne bude mi dobro.
Držim fige da nalazi ispadnu dobri. :)
Baš sam neki dan pričala frendici da ću prva tri mjeseca trudnoće pamtiti po psihičkim pripremama za odlazak na pišanje. Imala sam neku upalu očito od prije + trudnički iscjedak i sve što se mijenja po tom pitanju u drugom stanju.
Pozdrav cure! Moj bebač se nekaj rasteže i uopće nije nježan Malo me to boli, ali i veseli jer vidim da nije baš slabašan.
Ja sam već prala bebinu robicu pa sam koristila neki prašak za bebe (persil) + ocat + duplo ispiranje. Tako je i Sundi napisala. Mogu vam reći da robica uopće ne smrdi po tom octu, lijepo miriši. I to sam počela raditi sa svom odjećom, čula sam dosta negativnih stvari vezano uz taj omekšivač, a velika boca octa je definitivno prirodnija i jeftinija.
Ja sam danas opet preslagivala stvari za rodilište Odlučila sam ipak podijeliti stvari u 1 sportsku torbu i 1 ruksak koji će samnom biti na porodu. Dosta sam čitala po netu i čini mi se da je tako najpametnije.
Također sam u Kauflandu našla neki sprej za vodu (20 kn) pa sam i to kupila da me dragi šprica s tim na porodu
Uz taj sprej sam u ruksak stavila: 1 spavaćicu, 1 sokne, 1 bocu vode - 1 L, mali ručnik, minijaturni ručnik, grickalice, sokić, mali tuš gel, 1 mrežaste gaćice + 2 uloška, vlažne maramice, maramice za dezinfekciju, papirnate maramice, sprej za dezinfekciju, paket onih pokrova za WC, labelo, mali mp3 s hrpom muzike, gumica za kosu. Još si razmišljam dal mi možda trebaju japanke u manjoj torbi il ću to sam izvući iz ove veće torbe kad dođem.
U većoj torbi su ostali: mali i veliki ručnik, 2 japanke, ulošci (20 tak komada: 15 chicco + 5 za inkontinenciju), 9 para mrežastih gaćica, sokne, 2 spavaćice, još nešto grickalica, 1 mali tuš gel, četkica za zube i kaladont, purelan, 2 role wc papira, 1 grudnjak za dojenje, 1 top, 10 onih jastučića za grudi, gumica za kosu, 1 tetra, 2 pampers podloge za prematanje, 1 tvrda plastična čaša.
Lagertha, bravo! Odlično si se pripremila! Kopiram i uzimam sve što i ti, to bi bilo to1 Ja ću još i izdajalicu uzet
žene, što koristite za željezo? upravo saznala da mi je nisko i doktorica mi dala neke tabletice ali ja bih radije probala s nečim prirodnim? e, da, koje pelene mislite kupovati za bebicu? ja htjela uzeti pampers za početak ali sam naišla na niz negativnih komentara..
Jel se sjeca koja na kojoj se strani nalazi onaj popis sto nam sve treba za bebaca? Nisam odmah zapisala i sad naravno vise ne znam gdi je :)
žene, što koristite za željezo? upravo saznala da mi je nisko i doktorica mi dala neke tabletice ali ja bih radije probala s nečim prirodnim? e, da, koje pelene mislite kupovati za bebicu? ja htjela uzeti pampers za početak ali sam naišla na niz negativnih komentara..
Ja sam na zeljezu vec neko vrijeme. Dao mi je sirup jer je njezniji za zeludac od tableta i hvala mu ma tome. Inace sam za prirodno, ali u ovom slucaju je ovo brze i efikasnije. Do kraja trudnoce ce nam pocuclati sve zalihe, a jos ako mislis dojiti.
Za pampers sam i ja citala uzasne komentare i sve moje koje su se klele u pampers su u zadnje vrijeme uzasno razocarane jer su promjenili nesto s pelenama i sada vise ne drze tako dobro i navodno dosta smrde. Kuma je presla na violetu, a ove neke druge na one neke iz dm-a i mullera.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Msilim da imam ogromnu srecu kaj ce neke od vas rodit i oporavit se vec do pocetka 8 mjeseca dok ja dodem na red. Znajuci mene ja bum 17 puta sve ispretumbala, slozila, preslozila, natrpala te torbe ispraznila na pola i ukrug. I dobro je kaj jos uvijek radim pa cemo sobu za bebu krenut uredivat u drugoj polovici sljedeceg mjeseca, a robicu bi vjeorjatno dva put prala jer bi se mozda zaprasila a sve sam vec kupila prije mjesec dana. Malo me copilo gnjezdenje ili kak se to vec zove.. A pinterest bi mi trebali zabraniti, samo sejvam za poslije ideje...
Sortiraj odgovore
Najstariji