Joj curke... Pa sve ste mi u banani. Ja imam visoko rizicnu trudnocu ali dobro sam. Doktorica mi je rekla da kad prodem 25 tjedana da ne brinem. Cak i ako rodimo bebe ce se roditi s malom porodajnom tezinom i bit ce kvrgavo ali prezive ako ste u bolnici u 90% slucajeva. Eloa vjerujem da sa vam dali kortikosteroide za razvoj bebinh pluca (nakon 30 tjedan tako mogu izbjeci inkubator), kao sto bi dali da je rijec o blizancima jer se oni obicno rode u 7 mjesecu trudnoce. Šaljem Vam puno pozdrave, podrške i pusa... Nemojte se bas jako puuuno brinuti jer bebe su jako cvrsta bica... I nece im ništa biti cak i ako rodite a necete.. :*
Još da Vam javim što ce tice CT-a. Ne prepruca ga se bas raditi u trucnodci ako nije neophodan pogotovo ako treba piti kontrast. Rekao mi je frend uputstva su ko za antibiotike, ako ti ne trebaju onda ih nemoj ic ako ti trebaju onda idi, ali sto se tice okoline, tj. druzenja s ljudima koji su bili na CT-u ili MR-u nema bojazni...
Što se tice kemo tu nažalost imam puno iskustva. Rekle su mi tete sa onkologije da ovisi o vrsti kemoterapije. Imaju na rebru i trudnice na kemo terapiji. Ali genrelano gledajuci u najogrem slucjau, naravno ne prati robu od bebe ili mame sa robom od bolesnika. Kemo tereapija se izlucuje unutar dan, dva kroz mokracu pa pripaziti na higijenu..
U pravu si Sundi, šanse za preživljavanjem nedonošenog dijeteta u 27. tjednu rastu na 95%. Bude problema, ali i dijete rođeno u terminu može imati problema...
Sve nešto loše krenulo...Anja ja sam imala 3 herpesa od kad sam trudna...al imala sam ih i prije. To ti je sigurno stres. Čitala sam da je nešto opasnije ako se prvi put pojavi u trudnoći al ne mora ništa značit.
Za kemo i zračenje preporučuje se izbjegavati...ali ja isto nisam mogla jer su mi to bili zadnji dani s mamom a tad sam već bila trudna. Pazila sam da perem ruke, da ne diram njenu garderobu, robu obavezno prat odvojeno, provjetravat, e i da i uvijek sam puštala vodu na wcu prije nego bi ja sjela...dosta kemije izlazi kroz znoj i urin..
U bolnici bi uvijek dezinficirala ruke prije i poslije wca i prije i poslije ulaska u sobu i u autu ponovo.
Pomolila bi se da beba bude zdrava i je. Ono kaj više škodi trudnoći je stres i vožnja do bolesnice nakon posla kad bi trudnica trebala malo više odmarat..al nekako sam imala snage tad kad je trebalo...i tebi želim isto.
Imaš muža, dijete, i još jedno na putu, tata kako got da je proći će..ako krene na bolje super ako ne isto dobro da se ne muči dugo. Sretno i čuvaj bebu...tati osim medicine i ljubavi ništa ne može pomoć a bebi treba tvoj odmor i mir.
Pozdrav cure! Eloa i ostale koje ste u bolnici sretno i držite se!
Kod mene nema ništa dobro nažalost. I moj tata zavrsio u bolnici s groznom dijagnozom i očekujem loše vijesti svakog trena. U šoku sam od jučer. Nisam smjela ni kod njega u sobu jer je nekom tekla kemoterapija.. I šećer na kraju, izbio mi herpes na usnici prvi put u životu i kad sam čitala o tome kako je opasno, još me i to izbediralo. Jadna moja beba samnom… Jedino me sin nekako prisili da budem ok
Anjaaa, drzi se. Zao mi je sto to sve prolazis. Kod mene ti je slicna situacija. Svekar je jako lose, muz razvucen na sve strane da mu nekako olaksa preostalo vrijeme. Njemu.je od sveg tog stresa pao imunitet i dobio je herpes na usni.koji mu i inace dodje od stresa. Ja ga nikad od njega ranije nisam pokupila, sve do sada kad mi je imunitet vec dodatno bio oslabljen temperaturom i urinoinfektom. Trenutno lezim na petrovoj i danas ce se moj doktor konzultirati s infektologom po tom pitanju jer sam imala prilično jaku reakciju na herpes, i u ustima i po usnama. Koliko vidim nitko se previse ne zamara s tim pa valjda bebi ne steti. U svakom slučaju javim ti ako mi tu nestovise kazu o tome.
Napisala sam cijelu bibliju..i sve izbrisala!
Ninche,neznam sto si mislila za pocetak koristit? Samo tetre ili? Mi smo poceli s jednokratnim dok maloj nije otpao pupak,tek onda smo joj stavljali pp. Ali sam ostavila jednokratnu za po noci jer nisam za presvlacenje bebe po noci da se ne razbudi-osim ako je pokakana. Moja mala je takva da joj je mokra pelena smetala..i budila bi se,i preko dana joj mjenjam svaka 3 sata.
Ugl.neznam sto mislis uzimat AIO ili AI2? Mozes stavit dodatan ulozak u pelenu ili tetru,imas i nocne pelene.
Cure u Lidlu od danas haljine duge- kaj mislite stane trbuh tu: http://www.lidl.hr/hr/2635.htm?id=971
E i za proljev ako ko dobije ovak gadan- carbomed medicinki ugljen djeluje i smije se u trunoći...slavim već 4 sata bez wca :-)
Sortiraj odgovore
Najstariji