Mamika onda ce ti vjerojatno na sv duhu u TA napraviti bris, pitaj za to i reci da te ginekolog nije slao na to. Mislim da je netko također pisao da ce tu pretragu raditi tek u TA. To obavezno moraju napraviti da beba ne dobije streptokok prilikom poroda.
Apropo zračenja, ne znam te stvari iz osobnog iskustva, jedino sto znam da je sisterkina šogorica u Njemačkoj isla na rentgen bubrega pa su joj rekli da zbog predostrožnosti izbjegava kontakt s trudnicama 24h. A kakvi su rezultati znanstvenih istraživanja, u to ne ulazim.
Ok Ofnice, ti si s nama podijelila tu informaciju, ali bolje je Eloi da to uzme kao "rekla-kazala" što i je, a da pita doktore osobno. Ovako bi se možda bezveze brinula, nisu ni svi doktori u Njemačkoj savršeni i sveznajući (inače ne bi zapošljavali i tražili naše stručnjake). Ja vjerujem da dosta aparata iz kućanstva zrači više nego netko tko je bio na CT-u. I inače više vjerujem znanstvenim člancima i stručnjacima nego onome što ljudi prepričavaju jer može doći do "pokvarenog telefona".
Inače, ja sam zadnji pregled kod ginekologa imala s 33+x i sad ću imati sa 36+x. Meni je to ok... pitala sam doktoricu na tečaju kad da se naručim i ona mi je tako rekla.
Cure, kaj smo bile pisale o CT zračenju, odnosno kontaktu s ozračenom osobom? Jučer mi je sestra završila u bolnici, i hitno su joj morali napraviti CT glave, a ja sam nakon pol sata već išla k njoj i sad sam skužila da bolje da nisam..
Danas su posjete, i htjela bih ju ići vidjeti, ali nisam sigurna kolko je pametno… Jel znate što o tome?
Joooj, nadam se da od ovih šokova bebaču neće biti ništa… On je ritao jučer cijelo vrijeme :/
Nemas problema. Osoba ne zraci nakon RTG, CT... Postoje neke posebne nuklearne pretrage nakon kpjih osoba jedno vrijeme moze "pustati" dozu zracenja, ali to je zato jer im ubrizgavaju radioaktivne tvari pa dok tijelo to ne izbaci. Za ovo si sigurna
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Btw ja neznam kako vi, ali mene jaaaako zivciraju u zadnje vrijeme neke gluposti koje inace ne bih ni primjecivala.
Soba se napokon susi nakon krecenja. I moja mama i svekrva su se dogovorile (bez mene) da ce sutra one doci cistiti. I ja kao pizdim, a svi mi govore da sam blesava i da iskoristim to. Neka ciste. Pa si sve mislim pa neka. Imati cu ja posla s pranjem i peglanjem robice.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Eloa, nisam uspjela nista negativno naci u clancima koje sam sada iscitavala. Jedino sto sam nasla tice se CT za stitnjacu i radioaktivnog joda koji se daje pacijentima prije CT-a. Lagertha je u pravu sa svime sto ti je rekla, a za Ofnicinu pricu, vjerojatno predostroznost od strane doktora.
[ul]
[li]Is it dangerous to be around others, especially around children or pregnant women?
Except for patients being treated with radioactive isotopes (most commonly thyroid cancer) there is no risk in exposing others to dangerous amounts of radioactivity.[/li]
[/ul]
Samo mali note, ukoliko je u pitanju bio CT za stitnjacu, onda je malo drugacija stvar (nista strasno), ali javi pa mogu I to napisati.
U svakom slucaju, vjerojatno ti vise steti stres u vezi toga nego mali nivo radijacije. Sve ce biti u redu :)
Sretan rodjendan Valentina!!
Btw ja neznam kako vi, ali mene jaaaako zivciraju u zadnje vrijeme neke gluposti koje inace ne bih ni primjecivala.
Soba se napokon susi nakon krecenja. I moja mama i svekrva su se dogovorile (bez mene) da ce sutra one doci cistiti. I ja kao pizdim, a svi mi govore da sam blesava i da iskoristim to. Neka ciste. Pa si sve mislim pa neka. Imati cu ja posla s pranjem i peglanjem robice.
Da bar meni netko hoce nesto pocistiti!Makar pod usisat i obrisat!😁samo ti to prihvati!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ne znam koja trudnica je pisala da ce koristiti moderne platnene pelene? Cak je i stavila sliku ali ne znam na kojoj stranici foruma. Imam par pitanja, javi se
Cure moje,hvala vam na odgovorima za zracenje, al eto nazalost mi sada to nije jedina briga..
Danas sam oko podneva isla na wc i obrisala se i ostao mi je na wc papiru nesto poput sluznog cepa. Kak nisam bila sigurna dal je il nije, prije nego sam isla u posjet seki u bolnicu sam otisla na odjel ginekologije kod dezurnog ginekologa. Nadala sam se da cu ih razljutiti i da ce mi reci da sam hodala radi gluposti,al nazalost evo ja sam u 29.tjednu trudnoce otvorena vec 2 cm :-(
Radi toga su me sad zadrzali u bolnici, i nafilali me raznoraznim lijekovima i na infuziji sam.
Uzasno se brinem,mada znam da nebi smjela, i za seku i za bebija i za sebe, sve mi se nakupilo i samo se pitam "zasto bas nama". Trudit cu se ostati smirena kolko mogu, i misliti na najbolje...
Eloa bas mi je zao drzi se.I sama si najbolje rekla misli pozitivno i probaj biti smirena.
Cure moje,hvala vam na odgovorima za zracenje, al eto nazalost mi sada to nije jedina briga..
Danas sam oko podneva isla na wc i obrisala se i ostao mi je na wc papiru nesto poput sluznog cepa. Kak nisam bila sigurna dal je il nije, prije nego sam isla u posjet seki u bolnicu sam otisla na odjel ginekologije kod dezurnog ginekologa. Nadala sam se da cu ih razljutiti i da ce mi reci da sam hodala radi gluposti,al nazalost evo ja sam u 29.tjednu trudnoce otvorena vec 2 cm :-(
Radi toga su me sad zadrzali u bolnici, i nafilali me raznoraznim lijekovima i na infuziji sam.
Uzasno se brinem,mada znam da nebi smjela, i za seku i za bebija i za sebe, sve mi se nakupilo i samo se pitam "zasto bas nama". Trudit cu se ostati smirena kolko mogu, i misliti na najbolje…
Draga moja drži se , ja sam bila u bolnici od srijede do petka. U biti ujutro u srijedu bio mi neki iscjedak žuti i gust kao kad imaš upalu sinusa...ne znam bolje opisati, da bi navečer postao kao puding od čokolade možda malo svjetliji. Ja sam prvo pomislila na čep i odjurila u bolnicu. Pregledali me, ali zadržali. U biti ja sam zatvorena, beba ok...čak malo veća od očekivanja. Leukociti i CRP povišene vrijednosti. Dali mi antibiotik, napravili briseve i urinokulturu. Za sada znam da su aerobni brisevi i urinokultura sterilni. Ostalo još čekam. U petak, pa danas opet sam našla neki sluzavi narančasti iscjedak nakon wc, na papiru. Pa me opet uhvatio strah. Malo sam googlala, pročitala da je to moguće od bakterije i kombinacije blagog krvarenja nakon traume cerviksa koja bi mogla biti od briseva i 2x vaginalna pregleda u dva dana. Možda to kod tebe nije bio sluzavi čep, kao ni kod mene. A znam da ima žena koje su bile otvorene i još prenijele termin. Samo se opusti i biti će ok. Mada znam da je teško biti mirna...jer sam ja također sve samo ne to.
Sortiraj odgovore
Najstariji