Hej curke!
Ofnice, jako mi je žao zbog tvog tate. Želim mu puno sreće i da se što prije oporavi. Ti se čuvaj i drži se. Znam da je jako teško, ali moraš biti jaka i zbog bebe i zbog tate.
Ne znam jel to beba ili šta, ali mene od nekih 11 ujutro cijeli donji dio trbuha rastura. Prvo je bilo ko da mi je neko zabio 101 slamku i onako puške kroz nju ko što su mnogi od nas radili ko klinci. To mi je počelo dok sam sjedila. Probam se ustati i šetkati, ali nikakvog pomaka. Sad više nisu slamke, ali isto boli dosta jako. Baš sam pratila hoće se javljat u nekom pravilnom razmaku, ali nemaju apsolutno nikakvo pravilo ponavljanja. Jel se ikojoj od vas takvo šta dogodilo? Rado bi da su to samo BH kontrakcije i da ja ispadam seljak jer ne kužim da je to to.
hm Ofnice ja bi navratila na ultrazvuk kod ginica.. ili se napravi blesava ti si pala ono jelda? reci da te strah da to mozda ima veze s tim.. pa kaj nek si misle.. Mene te kontrakcije ne bole ali ko da mi se zgrci cijeli trbuh na par min..
Hej Ofnice, žao mi je to čuti, nadam se da će se situacija bar malo poboljšati i da će tata biti bolje, kao i ti ….
Požutila dečkića jutros u Lidlu , da ne bude sve baš plavo plavo plavo ….zadnjih par dana nakupovala sam se robice da sam već počela poskrivećki ići u dućane (a govorila posudit ću….nisam se mogla oduprijeti, jače je od mene :D).E da, imate ime ili je još uvijek 'beba' :) ?Preksutra idem iskontrolirati svoj OGTT, nadam se da će sve proći okej, ……navodno dan prije (tj sutra) nesmijem unositi nikakve šećere, čak niti iz voća? Kakva su vaša iskustva?
E i da, iako mi je mala buša, bebinjo je velik tako dam sam mirnog srca kupovala većinom vel. 62 ….e sad, jesam li puno fulala ? :D Kaj vi mislite? Koje veličine su vam 'baza' ? To me nekako najviše buni ovih dana.
I kaj s onim zamatanjem beba? Kako ćete ih vi 'pokrivati'? Pelenom? Posebnom dekicom? Umotavati? 100 pitanja, 0 odgovora u mojoj glavi :/
Hvala na bilo kakvoj ideji.
Ja sam kupovala 62 i 56.. ovo ljetno vise 56 kao to cemo prvo nosit a 62 vise s dugim rukaivcima za jesen.. Iskreno ovisi kakva ce bit beba.. sisterkin mali je nosio jako malo 56 i presao odmah na 62.. A primjetila sma da razlicite firme imaju razlicitu definiciju tih brojeva.. Imam neke stvari koje su 56 a vece su od ovih koje sam sluzbeno kupila pod 62.. tak da sam zbunjola.. manje od 56 nemam nis.. to ako bu mi trebalo ce mama i seka trcat u ducan..
ValentinA i meni je danas stigao nalaz, urin je ok i jetrene probe (znači nema kolestaze). Krv je tako... lagano sam anemična no doktor je rekao da je to normalno. Željezo je ok, ali eritrociti i trombociti su nešto sniženi: eritrocitit 3.67 (trebali biti biti najmanje 3.86), a trombociti 133 (trebali bi biti 158 najmanje). Piše da je to lagana makrocitoza i hiperkromija. Što se tiče robice, ja na tvom mjestu ne bih kupovala jako puno odjeće za curice već više onako neutralno (žuto, bijelo, sivo, zeleno). Za svaki slučaj
Pinkice, ja to nisam nikad doživjela, bar mislim.
AnnaFit, ja sam jela normalno (čak i prilično kasno zadnji obrok - oko 20:30) - no nisam jela slatkiše i sve je bilo ok. Ne sjećam se dal sam jela voće. Mislim da možda jesam, ali isto ne na večer. Što se tiče zamatanja, spavati će u piđamici s stopalicama... neću ga s ničim pokrivati - eventualno ću ga umatati ili ću ga staviti u ljetnu vreću koju sam kupila u Bubamari i koja je debljine plahte.
Ofnica, znam da je stresno i teško no probaj misliti pozitivno. Kao što si i sama rekla, tata ima najbolju bolju motivaciju za oporavak - unuče i tijelo će to prepoznati i izboriti se! Želim ti sretan rođendan, da ti naredna godina bude najposebnija od svih do sada i da je pamtiš samo po lijepim novim iskustvima. :)
Mi smo za sad uzeli nešto malo krpica u H&M online shopu, bio je neki popust, sve je 56 i 62. Nemam dojam o njihovim veličinama koliko je to malo ili veliko i za koji mjesec starosti. Tješim se da ćemo u najgorem slučaju nešto podvrnuti. Samo me sad brine što mi je tih nekoliko bodića za oblačenje preko glave pa se kopčaju između nogu, joj joj, kad nisam mislila. Valjda ću to znati izvesti a da mali ostane u komadu. :-/
Danas smo kupili boju za zid u njegovoj sobi. Naravno da je nakon miješanja ispala neka druga zelena, presvjetla i pastelna ali što je tu je. Baš je baby zeleno...budem prebojala za godinu dana u neku malkice muževniju. :D
Curke, hvala na podršci! Bit ce sve ok nadam se...kako Bog da. Ja sutra tj vec danas, obzirom da je prošla ponoć, idem na uzv na sv. Duh. Dobila sam uputnicu za 32.tj, a obavit cu ga eto s 33+0. Jedva cekam da cujem sto veli doktor. Ja isto mislim da osjetim te kontrakcije, na momente mi se skameni trbuh i bude onak cak malo neugodno ali brzo popusti. Babac se često javlja, ovih zadnjih par dana osjetim posebno da me nogama gura s desne strane, bas bude tvrda Kvrga, onda malo masiram to područje pa malac malo popusti. vidim da ste sve aktivne s robicom, ja sam upravo objesila drugu mašinu oprane robice. Sestrična i prijateljica su mi najavile da stižu vrecice, tako da cu sve prihvatiti, bolje da imam vise nego da mi fali. Ajde cure laku noc i do sutra...tj do ujutro!
Gala, baby zelena tj ta pastelna je super bojica...zelena je inace najbolja boja za djecu, djeluje jako smirujuće.
Ofnica...žao mi je..držim fige da bude sve ok s tatom. Kod neme početak trudnoće isto proveden po bonicama jer mi je mama bila na samrti...nekim čudom uz sve to beba je u redu. Prošlih par tjedana mi bilo dosta stresno pa dobila 3 herpesa..došla na pregled i ginić me oprao da ako ne mogu normano odmarat i bit smirena da nek idem na bolovoanje al da me više ne želi vidjet ovakvu...imam super ginekologa- socijalnog, privatnoj idem samo na anomaly. Ugl...očito mi trebao takav šamar, vikend proležala, dogovorila na poslu da 4 dana u tjednu radim od doma...kako su se povečale gužve na granici šef i sam predložio...došlo mi da se rasplačem kako muški imaju puno više razumijevanja za trudnice nego žene i majke s kojima radim... Pišem to da ti kažem ako je moguće da budeš uz tatu al one dane koje si umorna ostani doma...mislim da bi tata sigurno razumio ipak je to njegovo unuče..
U četvrtak idemo na anomly...ne mogu dočekat vidit ju...
Mici hvala ti, ma bude sve ok nadam se...kako Bog da. Znam da je beba najbitnija tako da se moram čuvati. A i stvarno malo odmaram, a trebala bih puno vise. Bas sam se probudila, imala ružan san, i tako sam bila sretna kad sam otvorila oci da nista od toga nije istina.
Jedva cekam da cujem kako beba napreduje. Mislim da je mamika spomenula da je njena curka u 32.tj 2600g. Jooooj to bude velika beba! Ja se nadam da moj dečkić ne bude preko 3500.
Ofnice, sretno na pregledu - da je sve ok i da si normalno zatvorena! Meni je jučer mamina prijateljica posudila hrpu odjeće, čak i igračka. Stvarno je robica prekrasna, nema ni jedne flekice. Slatke male traperice 68 H&M... Kapice... Čarapice... Još je njen dečko isto rođen početkom lipnja. Naravno, ja se još nadam da će ipak biti koji tjedan ranije, ali to je blizu.
Sortiraj odgovore
Najstariji