Ofnice, želim da tata ozdravi i želim ti sretan roćkas ;)
Kod nas pelene premotavaju tri puta na dan, a beba ti u početku minimalno 5-6 pelena treba dnevno, osim ako ju nećeš ostaviti u popišanom i pokakanom te su za to rekle da uzmemo još nekih 20 pelena ako ćemo si htjeti prematati same više od tri puta dnevno…
Malo sam skeptična oko toga. Čak su i rode rekle da: 1. dan očekujemo 1 popišanu pelenu, 2. dan 2 popišane pelene, 3. dan 3 pp.... Čini mi se da bi prema tome 3 prematanja dnevno bilo sasvim dovoljno, a ako slučajno primjetim da treba još - bude muž donio od doma. U Vinogradskoj mi se svi čine jako savjesni i odgovorni tako da neću unaprijed nositi tonu stvari, a zamolili su nas sve da probamo ponijeti što manje torbe.
Gala_28, to sam i ja pročitala da trebaju dvije torbe ustvari (1 manja za porod) i čak nam je sestra na tečaju rekla da si uzmemo litru vode u rađaonu jer ćemo biti jako žedne. Da se kao ne bi trebalo piti, ali da je ok da popijemo koji gutljaj tu i tamo. I rekle su nam da si uzmemo i muziku ako želimo Budem uskoro spremila i tu manju torbu kad operem piđamu u kojoj ću rađati.
Ma znate kaj, budem uzela 2-3 pelene. Nisu one ne znam kako divovske. Može li mi netko reći da li na pelenama ima neka oznaka koja se ofarba ili nešto kada je vlažna? Ili nisu još tako napredne
Ofnice, želim da tata ozdravi i želim ti sretan roćkas ;)
Kod nas pelene premotavaju tri puta na dan, a beba ti u početku minimalno 5-6 pelena treba dnevno, osim ako ju nećeš ostaviti u popišanom i pokakanom te su za to rekle da uzmemo još nekih 20 pelena ako ćemo si htjeti prematati same više od tri puta dnevno…
Malo sam skeptična oko toga. Čak su i rode rekle da: 1. dan očekujemo 1 popišanu pelenu, 2. dan 2 popišane pelene, 3. dan 3 pp…. Čini mi se da bi prema tome 3 prematanja dnevno bilo sasvim dovoljno, a ako slučajno primjetim da treba još - bude muž donio od doma. U Vinogradskoj mi se svi čine jako savjesni i odgovorni tako da neću unaprijed nositi tonu stvari, a zamolili su nas sve da probamo ponijeti što manje torbe.
Gala_28, to sam i ja pročitala da trebaju dvije torbe ustvari (1 manja za porod) i čak nam je sestra na tečaju rekla da si uzmemo litru vode u rađaonu jer ćemo biti jako žedne. Da se kao ne bi trebalo piti, ali da je ok da popijemo koji gutljaj tu i tamo. I rekle su nam da si uzmemo i muziku ako želimoBudem uskoro spremila i tu manju torbu kad operem piđamu u kojoj ću rađati.
Nisu ti rode dobro rekle. Iz mog osobnog iskustva, pelena je bila puna puno više od toga što one navode. Ja sam oboje mijenjala svako malo, ali moji su oboje i jeli čim su oči otvorili:-) Svakako ti savjetujem da poneseš barem nekoliko pelena, pa ćeš vidit da li će trebat još. Inače, na peleni vidiš kada je mokra:-)
Ma znate kaj, budem uzela 2-3 pelene. Nisu one ne znam kako divovske. Može li mi netko reći da li na pelenama ima neka oznaka koja se ofarba ili nešto kada je vlažna? Ili nisu još tako napredne
E mislim da sam to vidjela kod sister na pampers premium onim najmanjim..
E da te pampers premium care imaju i prorez za pupak..
http://www.pampers.com.hr/istaknuti-proizvod/pelene-pampers-premium-care
Ofnica, baš mi je žao za tatu.. nadam se da ćebiti ok. A tebi sve naj za roćkas
Pampers premium care imaju indikator mokre pelene, da.. I kod nas presvlače 3 puta dnevno, mom je to bilo sasvim dovoljno tih prvih dana, jer malo piške, dok napune pelenu prođe vremena. Ali dobra ideja ponjeti par pelena za svaki slučaj, slažem se.
Ofnice,drzi se,zelim svu srecu tati! Znam da nije ista situacija ali meni je tata obolio od raka prije par mjeseci i mislila sam da se necu moci nosit s tim jer sam plakala svaki dan,ali nekako se sve to poslozi,budes jaka zbog bebe,tate i sebe a i vidim da je njemu jako veliki motiv za pozitivu unuk koji uskoro dolazi 😄 btw,mi taman s ultrazvuka;tezak je 1600 g i pomaknuo mi se termin za jos dva dana ranije,tak da smo sad cijelih tjedan dana ranije od pocetnog termina 😎
Poz cure. .
Stigli nalazi krvi i urina. Sve je u redu.
Danas sam bila za secer malo je povisen pa to moram sniziti ostalo sve je super...
I mi smo danas stali u lidlu i kupili carapice i bodije.
U Kik trgovinama ali ovisi u kako kojima, recimo u Rijeci u Tower Centru je super izbor za bebe a sa 100 kuna doslovno kupite hrpu stvari,evo moja mama ide sutra i nakupovat će mi svasta weeeee !!:-)
Nego sta ste rekle da pijem onda kad me malo pece?
Jer evo u urinu nema ni bakterija ni niceg... to mi je onda zbog povišenog šećera vjerojatno ...
E da još me muči da li je onaj 3D ultrazvuk točan sigurno? zato kj mi je prošli put 1. put rekao da je cura pa bi ja već kupovala polako ali da nebi na kraju ispao pisonja he he he ... :-D
Joj al vrijeme brzo letiii
:-*
Hej curke!
Ofnice, jako mi je žao zbog tvog tate. Želim mu puno sreće i da se što prije oporavi. Ti se čuvaj i drži se. Znam da je jako teško, ali moraš biti jaka i zbog bebe i zbog tate.
Ne znam jel to beba ili šta, ali mene od nekih 11 ujutro cijeli donji dio trbuha rastura. Prvo je bilo ko da mi je neko zabio 101 slamku i onako puške kroz nju ko što su mnogi od nas radili ko klinci. To mi je počelo dok sam sjedila. Probam se ustati i šetkati, ali nikakvog pomaka. Sad više nisu slamke, ali isto boli dosta jako. Baš sam pratila hoće se javljat u nekom pravilnom razmaku, ali nemaju apsolutno nikakvo pravilo ponavljanja. Jel se ikojoj od vas takvo šta dogodilo? Rado bi da su to samo BH kontrakcije i da ja ispadam seljak jer ne kužim da je to to.
Hej Ofnice, žao mi je to čuti, nadam se da će se situacija bar malo poboljšati i da će tata biti bolje, kao i ti ....
Požutila dečkića jutros u Lidlu , da ne bude sve baš plavo plavo plavo ....zadnjih par dana nakupovala sam se robice da sam već počela poskrivećki ići u dućane (a govorila posudit ću....nisam se mogla oduprijeti, jače je od mene :D).E da, imate ime ili je još uvijek 'beba' :) ?Preksutra idem iskontrolirati svoj OGTT, nadam se da će sve proći okej, ......navodno dan prije (tj sutra) nesmijem unositi nikakve šećere, čak niti iz voća? Kakva su vaša iskustva?
E i da, iako mi je mala buša, bebinjo je velik tako dam sam mirnog srca kupovala većinom vel. 62 ....e sad, jesam li puno fulala ? :D Kaj vi mislite? Koje veličine su vam 'baza' ? To me nekako najviše buni ovih dana.
I kaj s onim zamatanjem beba? Kako ćete ih vi 'pokrivati'? Pelenom? Posebnom dekicom? Umotavati? 100 pitanja, 0 odgovora u mojoj glavi :/
Hvala na bilo kakvoj ideji.
Sortiraj odgovore
Najstariji