Lagertha nama su rekli na tecaju da treba cca 20 komada pelena jer 3x dnevno premotavaju kod nas..a oblekicu isto treba ponijet, osobito u cemu ce ici doma...
U Vinogradskoj definitivno ne trebaju pelene, sad sam još jednom provjerila. Nisu ni spominjali obleku, no staviti ću neku robicu u vrečicu sa svojom odjećom koju će muž donjeti onaj dan kad ćemo ići doma. Naravno ako preživim sve to
Jutro ženske
Vidim da nas je puno bilo u lidlu jučer, svašta ste nakupovale. Ja sam uzela trudničke tajice, dvije majice i dva preklopna bodića za bebe. Htjela sam najmanju veličinu bodića ali bio je samo jedan komplet i to za dečke, pa sam uzela 62/68. Koju veličinu čarapica uzimate? Ja sam došla tek oko podne i bilo je svega, kod nas valjda nema toliko prometa.
Lagertha, uzmi si obavezno i neke papuče uz japanke ili još jedne japanke, jer u tuš ideš u japankama, ne bosa, pa će bit mokre. Tako je bar kod nas. Jel moguće da negdje treba nosit svoje pelene u rodilište? Ja ću uzeti samo jednu, za izlazak..
Lagertha, ja sam negdje pročitala da je dobro ponijeti nešto za piti, kao više od pola litre vode. Mislim da je to bilo na podforumu trudnice forum.hr-a. Tako se također spominju dvije torbe, i ta litra tekućine ide u onu veću s kojom ne ideš u rađaonu. Ostalo mi je u sjećanju da je jedna žena napisala da je ona pila one GI control sokove bez dodatnih šećera. Ali to ti može donijeti muž kad prođe ovaj najbitniji dio. :)
Jutro cure. Nama u Splitu generalno kao ne bi trebale pelene, ali sestre mijenjaju pelene par puta dnevno što u biti bude jako malo, pa bebe znaju izić sa crvenom guzom, tako da sam ja nosila pelene i mijenjala kako bi se beba pokakila. Ja preporučam ponijeti barem nekoliko za svaki slučaj.Što se tiče robe za izać iz bolnice, to se muž naknadno donese, mi smo tako prvi i drugi put.
Bok cure, evo i mene napokon...sa mnom je sve ok, ali tata mi je imao infarkt i još mu se svašta zakompliciralo tako da je trebao biti operiran, ali nije, jer postoji veliki rizik smrti. Sad je svaki dan borba. Prošli tjedan se to sve izdogađalo tako da sam stalno letila u bolnicu na drugi kraj grada, tako da ništa od mog mirovanja iako bih trebala zbog skraćenog cerviksa. A još mi je jučer bio roćkas, ali uopće zbog svih ovih sranja nisam uspjela uživati niti imati taj doživljaj...jadno moje dijete, nadam se da ne proživljava sve te stresove isto...Nisam stigla ni pročitati što ste sve pisale, moram si uzeti malo vremena.
Ajme Ofnica, baš mi je žao...Držim fige za tatu, nadam se da će biti ok! Sad bi kao trebalo reći sretan rođendan, a sve je samo ne sretan? Uf! Svejedno, puno zdravlja ti želim i sreće! Pozitivne misli za tatuuuu!!!
Ofnice, želim da tata ozdravi i želim ti sretan roćkas ;)
Kod nas pelene premotavaju tri puta na dan, a beba ti u početku minimalno 5-6 pelena treba dnevno, osim ako ju nećeš ostaviti u popišanom i pokakanom te su za to rekle da uzmemo još nekih 20 pelena ako ćemo si htjeti prematati same više od tri puta dnevno...
Sortiraj odgovore
Najstariji