Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petra178
    06. Travanj 2017. 10:01

i ja, bas se veselim!! :) 
    znaci sto se velicina tice, ne trebam racunati da uzmem vecu, veliki su modeli? planiram grudnjak, haljinu i tajice...

Ofnica
    06. Travanj 2017. 10:01

Lagertha

Jučer je glavna sestra rekla da osim kompresor ne treba ništa za pupak!

E vidiš Lagertha, baš dobro da si obratila pozornost na to i javila nam...to sam na rodama pročitala, kao ničim mazati niti špricati, najbolje sušiti na zraku i pokrivati samo kompresijskim tuferima.
    Apropo onog što sam vas sve pitala jel si pripremate bradavice...frandica mi je rekla da ih je dobro malo štipkati, ali opet sam pročitala na rodama da to nije poželjno...samo eventualno malo masirati nekim ulje, melemom ili slično. Baš mi se sama ideja tog štipkanja nije svidjela, ali jesam za mazanje i laganu masažu...Lagertha jel se sjećaš što su ti rode na onoj radionici rekle u vezi toga?

Ofnica
    06. Travanj 2017. 10:06

Kokica

E da sad me Lagertha podsjetila…kaj vi mislite o epiduralnoj? Ja sam vise za nego protiv. Na tecaju su nam pricali o tome i naravno da ima nuspojava ali ima ih svaki lijek ali za bebu nije stetan. Malo me zbunjuje to kaj su nam rekli da ako uzmemo epi da uvedu kateter u kicmu i cijelo vrijeme ga imamo do kraja poroda. I onda valjda sa tim kateterom u ledjima lezimo na ledjima

Znaci od 33 tjedna (od danas) pratim pokrete iza jela?

Ja sam za epiduralnu. I pričala sam sa svekrom ginićem o tome, i ona veli da je isto za to, zašto si ne olakšati. Samo je onda jako bitno slušati doktore i tiskati kad oni vele, jer se ne osjećaju prirodni porivi za tiskanjem.
    Ja najviše osjetim bebu nakon jela, ne jedem nužno slatko još dodatno i ne liježem na bok, javi se sam od sebe nakon papice. Sad mu je baš pasao kruh s mliječnim namazom i buđolom hehe!

Matie89
    06. Travanj 2017. 10:27

Ofnica

Lagertha

Jučer je glavna sestra rekla da osim kompresor ne treba ništa za pupak!

E vidiš Lagertha, baš dobro da si obratila pozornost na to i javila nam…to sam na rodama pročitala, kao ničim mazati niti špricati, najbolje sušiti na zraku i pokrivati samo kompresijskim tuferima.
    Apropo onog što sam vas sve pitala jel si pripremate bradavice…frandica mi je rekla da ih je dobro malo štipkati, ali opet sam pročitala na rodama da to nije poželjno…samo eventualno malo masirati nekim ulje, melemom ili slično. Baš mi se sama ideja tog štipkanja nije svidjela, ali jesam za mazanje i laganu masažu…Lagertha jel se sjećaš što su ti rode na onoj radionici rekle u vezi toga?

Ja se sjecam da sam cula kako nije dobro dirati bradavice kasnije u trudnoci jer mogu izazvati jake kontrakcije maternice. Cak se masaza bradavica koristi da se inducira porod. Sad nisam sigurna moze li prije 35-36. tjedna, ali kazu da bolje ne dirati. Literatura je podijeljena u vezi ovoga. 

Btw cure, kako sad pricate o pokretima bebe, ja sam jucer prvi put osjetila udarac :)) tj dva udarca. 

06. Travanj 2017. 10:29

Ofnice, rode su na radionici rekle da nije potrebna nikakva priprema, a pogotovo ne štipkanje bradavica. Ako te beba gricka za bradavice, to znači da se igra i da nije dobro primila sisu. I prekjučer nam je glavna sestra u Vinogradskoj rekla istu stvar. Znači beba treba imati cijelu bradavicu u ustima i dio sise. Bradavica treba biti na mekom dijelu nepca, ako je na tvrdom dijelu onda će boljeti i uništavati polako bradavicu. Ako te boli, gurneš mali prst bebi u usta da prekineš vakum, izvadiš sisu i ispočetka. Glavna sestra je preporučila da 2-3 dana u bolnici iskoristimo za učenje dojenja, zivkanje dežurnih sestara da nam objasne, učenje presvlačenja itd...

Ofnica
    06. Travanj 2017. 10:30

onda bolje samo mazanje cickica...

06. Travanj 2017. 10:32

Ja sam ujutro pojela bananu, pa sam prošetala pesa, pa sam nakon toga jela kruh s maslacem i pekmezom od aronije, sok od naranče i kavu + još par keksa. Uf, sad ne mogu disati.  Definitivno mi je apetit najveći ujutro.

06. Travanj 2017. 10:47

Ofnica

onda bolje samo mazanje cickica…

Pa da, ja mažem svaki dan i mijenjam kreme. Trenutno sam na kokosovom maslacu i još me najmanje svrbi preko dana kad se s njim namažem. Ovaj moj što imam od nutrigolda mi je bio pretvrd prek zime za mazanje, ali sad je ok. Moram otići do tvornice zdrave hrane po još jednu piksu.
     Čitala sam da se on koristi za svašta: pelenski osip, tjemenicu... http://naturalparentsnetwork.com/20-ways-to-use-coconut-oil-on-infants-and-children/ 
    Piše čak i da kad rastu zubići, no ja to ne bih prije 6. mjeseca već tek kad počne dohrana. Treba i napomenuti da kokos ne spada u orašaste plodove već je to plod palme. To ljudi krivo misle pa izbjegavaju davati bebama jer su orašasti plodovi jaki alergeni.

• blu5
    06. Travanj 2017. 11:21

Ofnica

Kokica

E da sad me Lagertha podsjetila…kaj vi mislite o epiduralnoj? Ja sam vise za nego protiv. Na tecaju su nam pricali o tome i naravno da ima nuspojava ali ima ih svaki lijek ali za bebu nije stetan. Malo me zbunjuje to kaj su nam rekli da ako uzmemo epi da uvedu kateter u kicmu i cijelo vrijeme ga imamo do kraja poroda. I onda valjda sa tim kateterom u ledjima lezimo na ledjima

Znaci od 33 tjedna (od danas) pratim pokrete iza jela?

Ja sam za epiduralnu. I pričala sam sa svekrom ginićem o tome, i ona veli da je isto za to, zašto si ne olakšati. Samo je onda jako bitno slušati doktore i tiskati kad oni vele, jer se ne osjećaju prirodni porivi za tiskanjem.
    Ja najviše osjetim bebu nakon jela, ne jedem nužno slatko još dodatno i ne liježem na bok, javi se sam od sebe nakon papice. Sad mu je baš pasao kruh s mliječnim namazom i buđolom hehe!

Ja sam također za epiduralnu, imala je na oba poroda, i nadam se i na trećem:-) Stvarno se žena spasi kada je dobije, i ne vidim zašto ne imati bezbolan poroda ako se to može. 

06. Travanj 2017. 11:39

Da vas pitam nešto.  Dakle bila sam na pregledu i sve je u redu kao što sam napisala u prethodnom postu i curica je :-) no mene sad muči sljedeće. ..pece me kad piskim a oni meni u bolnici uzimaju urin i gledaju iz njega neke kako piše u nalazu :edemi i alb (negativno)
    SAD ne znam sta da napravim da li da idem kodoma doktorice opće pa da mi napravi urinokultura ili sta??
    Kako vi to idete?

Meni je tak bilo pred pol mjeseca digla paniku i ono nalaz super al me i dalje malo peklo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.