Kfk, sundi misli na to da joj muz dobije kao neku prigodnu nagradu za rođenje djeteta u visini place. U svakom slučaju, trebaju prijaviti djecu na onog tko ima veci bruto. U svakom slučaju, sad dok je zena na porodiljnom djeca trebaju ici na muza, a kasnije ih mogu prebaciti.
Kfk mozda sam se malo krivo izrazila, jos je uvijek moguce ugovoriti i placu u netu, ali se to ne običava odnosno potiče se ugovaranje u Brutu upravo zbog potencijalne zloupotrebe olakšice od strane poslodavaca. Frendica je imala ugovorenu plavu u netu, prijavila je bebaca kad se rodio i onda je poslodavac rekao: ček ti sad imas 500kn veću placu…i smanjio joj bruto zamislite! zato velim da postoje rupe u zakonu koje poslodavci koriste.
Da, mislim da smo se skužile :D A ovo za frendicu je žalosno, dokaz da su kod nas privatnici iznad zakona i svatko radi kaj hoće. katastrofa
Da u nasem slucaju je svejedno na koga cemo prijaviti zato sto smo oboje brutto iznad 5500 iako je je moj bruto tri puta veci.
Hvala puno na pomoic curke.
Ja imam samo jedno dijete prijavljeno na svojoj poreznoj kartici, za malu dobijem kroz povrat poreza, a mislim da ni treće neću stavljat na sebe.
Ofnica, da ja na porodiljni idem direktno s posla, tocnije zadnji dan dok sam na porodiljnom zbog toga da ostvarim pravo na porodiljni od pune place 6mj.
Mamika3, termin mi je 17.8. U Vinogradskoj nisam bila,a Sv. Duh mi se bas svida. I suprugu :) Inace imam do Zg vise od 150 km :)
Evo,Ofnica i ja ti idemo pocetkom 6-og na Sv Duh pa ces imati informacije iz prve ruke!
Javite obavezno :)
Drage cure, uspjela sam pročitati čitav zaoszatak od poruka jer već puna 2 sata čekam kod ginekologa na red. Užas, a jedina sam trudnica u čekaonici. Prestrašno.
Nego što se tiče grudnjaka imam iz lidla i iz mullera. Definitivno su mullerovi udobniji za nositi. Nemjerljivo. Veličine su mi jednake tako da ih mogu usporediti.
Lagherta, pitala si me dal mi je teže s trbuhom. Je, teže mi je pogotovo noću. Sad više ne spavam tako lijepo.
Cure koje pitaju za bebe, kako su aktivne. Ja mogu tek od nekog 34 tt pratiti ritam, to zapravo i je neki ritam kako će boti kad se rode.
Cure koje
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Kockica super su ti bilješke! Daaa, kazu da je 33-34.tj pravi pokazatelj aktivnosti. Dala si mi super ideju! Hvala!
Koskica super si se sjetila biljezit. Ja osobno ne vjerujem u to da po tom mozemo pratit kakva bi beba mogla biti nakon poroda. Ak cemo tako moj mali spava navecer od 11pa do 11 ujutro haha s tim da se ja po noci dizem na wc i pit vode. Ne moramo mi uvijek osjetiti bebu kad je aktivna tj budna tako su bar meni rekli, moze ona bit budna a da nas i ne udara.
Al eto imat ces sad biljeske pa kad se rodi moci ces usporedit i vidjet jel ima istine u tome :D
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Eto mene za zadnjeg trudničkog pregleda kod svog ginekologa prije poroda Slijedeći put moram kod njega tek negdje za cc 6 tjedana nakon poroda.
Mali ima 2158 grama i 45 cm
Nije mi radio bris na streptokok, rekao je da je prerano i da ga do poroda još mogu tri put dobiti. Uredno sam zatvorena, sve po PS-u tako da nema straha od prijevremenog poroda.
Koskica super si se sjetila biljezit. Ja osobno ne vjerujem u to da po tom mozemo pratit kakva bi beba mogla biti nakon poroda. Ak cemo tako moj mali spava navecer od 11pa do 11 ujutro haha s tim da se ja po noci dizem na wc i pit vode. Ne moramo mi uvijek osjetiti bebu kad je aktivna tj budna tako su bar meni rekli, moze ona bit budna a da nas i ne udara.
Al eto imat ces sad biljeske pa kad se rodi moci ces usporedit i vidjet jel ima istine u tome :D
A da, ma i promjene se navike, ali važno ti je okvirno pratiti čisto zato da možeš primjetiti manjak aktivnosti i otići u bolnicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji