Malo sam pobrkala terminologiju. :P
Ja sam na komplikacijama od 25.11.2016. Jedan ugovor mi je trajao do 31.12.2016. pa su mi onda dali drugi koji je trajao do 31.01.2017. pa slijedeći koji je prestao sad 31.03. Dakle oni su meni još dva puta produžili ugovor od kako sam ja na komplikacijama i fakat mi nije jasno zašto nisu i dalje. Zvala sam u firmu pošto nisu iz Zagreba i ženska mi je rekla da mi kao ne mogu produžiti ugovor jer njima trebaju radnici koji im i rade, a ne koji su samo navedeni kod njih, a zapravo su doma. Ajde da idem njima direktno na trošak, ali ovako... Fakat mi je bezveze. Čisto sumnjam da bi mi iz bilo kojeg razloga htjeli i dalje produživati ugovor kad su me sad ovako lijepo otpilili. Najsmiješnije ili najžalosnije od svega dođe mi ženska da kad mi prođe porodiljni da im se opet slobodno javim da me ponovo zaposle jer im uvijek treba ljudi. E sigurno ću opet raditi za vas pa da mi možete opet napraviti isto ili slično!
Pinkice mogu ti produžiti ali eto nazalost ne žele. Mozda im je iz nekog razloga bitno da ba papiru imaju sto manje zaposlenih, ali kao sto rekoh, ti im ne bi bila na trošak. Dvaput su ti produžili vec, pa mi je to onda jos vise nelogično. Kao nezaposlena ces isto primati neku naknadu za vrijeme porodiljnog, mislim 1600kn. Samo nemoj fulati rok za otici se prijaviti na burzu.
Mogu ga produžiti ko što su već dva puta do sad, naravno, ali zlikovci neće. Meni je isto još nelogičnije pošto su ga već dva puta produžili i što im nisam na nikakvi trošak, ali nek im bude. Sigurno će im se kad-tad to nekako vratiti. Znam to da imam pravo na naknadu za vrijeme porodiljnog i to još duplo veću nego mi je sad na komplikacijama. Fakat ne znam šta ću s toliko novaca, mislim s tih 1663kn što ću dobivati, no mogu biti sretna što ću i to dobiti. Baš sam pitala danas na HZZO-u i teta mi je rekla da se idem prijaviti na burzu tek kad mi počne porodiljni. Malo mi je to čudno jer sam već sad nazaposlena. Trebam se i za to još detaljno raspitati da se ne zeznem skroz.
LlamaFace imas u Lisci za 1O9 kn grudnjak za dojilje ja kupila, to stari modeli izlaze iz ponude pa su na akciji, a novi model je oko 15O kn , samo je meni i taj najveci mal
Meni nesta nije jasno oko tih otkaza i nakdnada.. Ja sam shvatila da ako si ti u radnom odnosu i odes na bolovanje , da bezbozira na trajanje ugovora itd vodis kao zaposlena osoba ...
Makar su meni tako objasnili na zavodu jer ja sam saznala dan nakon sto mi je ugovor istekao , da sam trudna i mene je zena pitala zasto ja nisam sebi odma otvorila bolovanje , da bi imala pravo na naknadu ...
Meni su izasli u susret i prijavili me opet u firmi i sad nakon 3 mj imam pravo ici na komplikacije, a prijava mi je kao do 2O.1.2O18 , dal cu ja onda isto morati opet produziti ugovor da imam pravo na primanja kao zaposlena osoba.. Bas me zbunila ova situacija sa Pinkicom sada ...
A i ti ljudi iz firme su stvarno losi kad ce tako prekiniti ugovor pogotovo jer njih to nista ne kosta ...
Dal se mogu koplikacije otvoriti npr sredinom mjeseca ili to mora biti bas pocetkom mjeseca
Ti trebaš otići na bolovanje dok si još u radnom odnosu i onda imaš pravo na naknadu. Ukoliko je radni odnos završio nema više mogućnosti za otići na bolovanje. Na komplikacije možeš otići bilo koji dan u mjesecu, jer realno gledano, da su zaista komplikacije u pitanju, ne možeš planirati dan od kada će se one dogoditi, samo što većina nas otvara komplikacije iako komplikacija realno nema.
Punkice...žao mi je..ja sam bila uvjerena da meni neće produžit- ističe mi 15 dana prije porodiljnog, međutim direktor rekao da oče...kako sam ziheraš ja ću bit na miru tek kad ga potpišem.
Al plan mi je bio da u svakom slučaju idem do njega i molim. Ne znam s kim si razgovarala al ako nisi s vlasnikom ja bi na tvom mjestu išla ravno njemu i u fino žicala i objasnila kako ništa ne gube a tebi puno znači...ako je imalo čovjek popustit će, ako nije bar znaš da si probala.
Ja sam sad prijavljena , ali ne radim pa mi taman oko 2O imam sve uvijete da odem na komplikacije ..
Da li znate koji je najveci br tih grudnjaka za dojenje u Lidlu ..
Bas sam uzbudena sada zbog te akcije u Pon jer Lidl ima bas ok kvalitetu i cijenu po meni , nadam se da cu uspjeti malo kuna do tada nabaviti
E da sad mi nije jasno kako Pinkica ako je na odrzavanju nema pravo ako joj ne produze ugovor na primanja kao zaposlena osoba, ako je tokom odlaska na koplikacije bila u radnom odnosu ... Ili se komolikacije ne racunaju kao bolovanje
Meni Lidl ima ogromne veličine. Nedavno sam kupila haljinu koja nije trudnička vel 32/34 i nosim ju bez problema i ima još mjesta za do kraja trudnoće.. Al baš mi trebaju neke tajice ili trenirka sad. A i valjda se sve razgrabi na početku što se veličina tiče, a meni se ne ide tamo borit s nekim za jednu stvar :(
Sortiraj odgovore
Najstariji