Oke,sad su mi jasni svi komentari kako je ogtt odvratna pretraga,mislila sam da cu krepat od mucnine.
Blu5 sta ukidaju djecu kao por. olakšicu? Nisam to uspjela jos vidjeti...u kojem je to zakonu, o porezu na dohodak, tj. pravilniku? Znam da je to sad bila ideja u reformskom paketu ali nije proslo.
Pa rekli su da će svako dijete dobivati dječji doplatak, ali da se radi toga mora urediti zakon o dohotku na način da roditeljima djeca više nisu porezna olakšica, ali to će kao dobivati kroz doplatak. Naravno, iznos doplatka će biti manji od iznosa porezne olakšice
Oke,sad su mi jasni svi komentari kako je ogtt odvratna pretraga,mislila sam da cu krepat od mucnine.
A meni ti nije bilo stvarno tako. Ja sam ponila limun i kada mi ga je zamutila sa glukozom, malo slađa limunada, skroz ok, a ne volim slatko uopće.
Bas čitam...ali koliko vidim prvo se trebaju napraviti projekcije neutralnosti za proracun. I napraviti prijedlog izmjena i dopuna zakona o porezu na dohodak...i da, koma, pa na ovaj način nije zadovoljeno načelo pravednosti i jednakosti jer ce se pogodovati samo onima s nižim primanjima, a oni s višim ce totalka nadrapati. A i uz to, svi cemo plaćati veci porez pa ce neto efekt od doplatka biti puno manji u odnosu na efekte postignute od trenutnih poreznih olakšica. Sve neki stručnjaci to osmišljavaju...
Točno to Ofnica! Ma gade mi se ovi vrli stručnjaci i njihovo osmišljavanje pogodnosti za građane majke mi!Bolje neka ništa ne smišljaju
Meni OGTT nije bio odvratan. Kad sam popila odvezla sam se doma, legla sat i pol i vratila se na drugo mjerenje. Ponijela sam si banane koje sam odmah iza drugog mjerenja pojela i popila vode. Nije mi išlo na povraćanje.
Blu, moramo se preporučiti Maricu da nas uključi u svoju radnu skupinu za izradu prijedloga izmjena zakona, vidim da nista do tad...😉
Blu, moramo se preporučiti Maricu da nas uključi u svoju radnu skupinu za izradu prijedloga izmjena zakona, vidim da nista do tad…😉
Haha, obavezno! Mi bi i uspile nešto tu napravit:-)
Meni OGTT je isto bio pljuga, ja sam imala 3 mjerenja pa sam 1 sat spavala u autu, a ta slatka tekućina me prilično zasitila.
Sad sam se vratila s veterinara, oprala sam psa u ponedjeljak pa sam mu skinula zaštitini sloj s dlake od ogrlice protiv krpelja i jadnog su ga opsjeli. Sad čekam da vidim dal je pokupil piroplazmozu.
Danas idem i na pregled kod ginekologa, napraviti će mi bris za streptokok.
Sortiraj odgovore
Najstariji