Ofnica, da ja na porodiljni idem direktno s posla, tocnije zadnji dan dok sam na porodiljnom zbog toga da ostvarim pravo na porodiljni od pune place 6mj.
Mamika3, termin mi je 17.8. U Vinogradskoj nisam bila,a Sv. Duh mi se bas svida. I suprugu :) Inace imam do Zg vise od 150 km :)
Tete,evo mene s ogtt-a,NAPOKON. Prvo sam kontala kak uopce nije strasno,mal je slatko i sta sad al kak me sad oprala mukica (20 minuta nakon sto sam popila) 😂 jos si krele ne ponesem nis ni za gledat ni za citat i sad moram pustat korijenje tu do pol 10
Cure, jučer sam prvi put osjetila one Braxton Hicksove kontrakcije, tzv. lažne trudove (u prvoj trudnoći to nikad nisam skužila ako ih je i bilo). Tako mi se stvrdnuo trbuh da je baš bilo jezivo, trajalo oko minute i poslije sve normalno. Baš neugodan osjećaj... Jel se vama već dogodilo? Ja sam sad 26+5
Ja ih osjećam već 2 tjedna, sada sam 22+2. Većinom mi se tako stvrdne i prođe za 1-2min ali 3 puta mi je bilo jako, jako bolno. Kad me tako boli odmah sjednem ili legnem i duboko dišem.
Eto ja sam se odlučila za Vinogradsku, valjda zato što mi je jedna draga prijateljica rodila tamo 4 djece i to je jedino rodilište gdje sam išla u posjetu i koje mi je poznato, a kao podstanar sam uvijek tamo išla na hitnu. Nije neki poseban razlog niti mogu reći išta pozitivno/negativno o drugim rodilištima. Mislila sam da još uvijek spadam tamo, no ispada da sad kad sam se preselila spadam na Sv. Duh - ipak, nije nužno da odem tamo roditi i mogu i u Vinogradsku. Ovaj tjedan idem tamo i na tečaj pa je doktorica rekla da čak i trudnice koje su se odlučile za druga rodilišta mogu polaziti taj tečaj i da se potvrda priznaje u drugim rodilištima ako je traže.
Donna, ja nisam sigurna, ali mislim da sam ih osjetila par puta po noći kroz san - nisam sigurna ni da li sam to sanjala. Imala sam osjećaj da mi se trbuh pomiče sam od sebe i kao da je bebač u centrifugi , trajalo je jako kratko i nije ništa boljelo. Prvi put sam to osjetila između 20 i 25 tjedna.
Kiara onda ti je ona dokumentacija za hzzo...po meni taj dan kad ti Dr otvori porodiljni odnesi i papire u hzzo i poslodavcu i to je to, tak cu i ja.
Ja nemam pojma jesam li osjetila te lažne trudove...vise puta sam osjetila da mi se trbuh stvrdnuo ali ja to pripisujem prominjanju i protezanju bebe...nisam to posebno proučavala.
Ofnica, da ja na porodiljni idem direktno s posla, tocnije zadnji dan dok sam na porodiljnom zbog toga da ostvarim pravo na porodiljni od pune place 6mj.
Mamika3, termin mi je 17.8. U Vinogradskoj nisam bila,a Sv. Duh mi se bas svida. I suprugu :) Inace imam do Zg vise od 150 km :)
Evo,Ofnica i ja ti idemo pocetkom 6-og na Sv Duh pa ces imati informacije iz prve ruke!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ima netko spremljeno koji nam ono papiri trebaju za porodiljni? I tko ima pravo na djecji doplatak?
Za doplatak je bitno da ti prihodi po clanu obitelji ne prelaze 1663 kune!Znaci,zbroji prihode od prosle godine za sebe i muza te dijete!Dobiveni broj podijeli sa 12 pa taj broj podjeli sa vas troje!Ako je iznad 1663 nemas pravo!Mi prelazimo za 65 jebenih kuna!Ali cu predavat kad ce ih biti troje!Inace se radi na tome da bi od 2018 bio ukinut taj cenzus i da bi svako dijete dobilo doplatak-350 za prvo,450 za drugo,550 za trece.....itd itd
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Joj,napisala sam da zbrojis prihode i za dijete!😂Sorry,trudnicki mozak!Koliko god se trudim,obavezno zasteka!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
A to za doplatak mi je ahaha! Dakle, djeca će dobivat dječji doplatak, a s druge strane zaposleni će plaćati porez kao samci, dakle dijete neće biti porezna olakšica!U njemačkoj je to malo drugačije, pa dsvako dijete ima dječji doplatak a roditelju je i dalje to isto dijete porezna olakšica. E to je pronatalitetna politika!
Sortiraj odgovore
Najstariji