Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Travanj 2017. 14:23

Sto se tice mogucnosti radanja to imam. Rekli su nam da mozemo birati dal zelimo na krevetu, u kadi, na stolici ili u nekoj velikoj lezaljci te da ako zelimo ja krevetu mozemo birat dal zelimo na lezeci ili u polozaju da smo okrenuti trbuhom prema dolje i da se drzimo ja laktovima. 
    Svida mi se jedino to sto to rodiliste gdje cu ja rodit nije cak niti djecja bolnica vec iskljucivo rodiliste u smislu da ako dijete slucajno dobije zuticu ili nesto prevoze te u drugu bolnicu i svaka rodilja ima jednu zenu koja 24sata brine samo za nju i muz naravno smije 24h bit u sobi ako hoce :) 
    Al od same te prezentacije sam ocekivala nesto vise, ne znam ni sama sta al ajd.. meni muz kaze da bi se ja silom informirala i pitala nesto a ne znam sta haha

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• blu5
    03. Travanj 2017. 14:23

mamika3

Ofnica

blu5

A cure moje, kako je u biti neprirodno rađat u položaju u kojem mi rađamo!Sve bi to bilo puno jednostavnije na stolčiću ili u vodi, da ne govorim bezbolnije…Naravno jednostavnije nama rodiljama, a osoblju naravno kompliciranije. Al, ajde, rezultat je nešto najlipše na svitu, pa šta ćeš..na kraju krajeva, prođe i zaboraviš!

Kao što je npr. prirodno kakati (da prostite) u čučećem položaju…isto tako bi bilo prirodnije čučati dok rađamo…po meni bar.

Evo vidis,meni naprimjer taj polozaj ne bi odgovarao!A i ovaj sta nude polulezeci mi takodjer ne odgovara!Al kaj sad….Moram i gotovo!Kad su poliklinike skupe do bola…

Al bi bilo prirodnije od ležećeg položaja...ništa mi ne odgovara, boli kako god okreneš...

03. Travanj 2017. 14:25

mamika3

Lagertha

Emma85

drage žene, jeste vi kupile komodu za prematanje bebice? hoće svekrva kupiti a ja ne znam jer mi to potrebno..nekako mi ta komodica djeluje nesigurno

Ja nisam, kupila sam dve velike komode za stvari radijeNemamo baš puno prostora. Presvlačiti ću bebu na nekoj rasklopnoj prematalici ili na veš mašini ili na krevetu ili na stolu… vidjet ću kak mi paše i koliko će biti živahan.

Mi smo uzeli obicnu u Ikei,ima 4 velike ladice,stane puno robice i bitno mi je da ju kasnije mogu uklopit u ostatak namjestaja!500 kn,zadovoljna sam!Na to cu staviti ono za prematanje dok je beba mala!A kasnije ju mogu i na krevetu presvlacit!Kadicu cu morat kupiti posebno,ali ovo dvoje sam kupala u kadici na krevetu pa je bilo ok-iz kadice odmah na rucnik na krevet!

Mi smo uzeli ove dvije: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/50218025/
    Ali zato što sam ja relativno nedavno kupila ovaj stan pa ga nisam bila ni skroz još uredila, a za mene 1 je bio dovoljan taj 1 ormar, no sad će nas biti troje i treba više namještaja. Nismo baš imali veliki izbor jer su komode trebale biti duboke oko 40 cm - dublje ne bi stalo. Prošli tjedan su nam tek postavili zastore ( do sad nisam imala nikakve), a u slijedećih par dana se nadam da će doći majstor postaviti lampe jer su trenutno samo žarulje i promijeniti kotlić (ovaj curi i troši se voda bezveze). Još čekamo i majstora da napravi police za knjige i ormarić u kupaoni. Da nisam zatrudnila mislim da ništa od toga ne bi napravili  Stalno smo pričali o tome, ali nije bilo vremena za akciju.
    Super savjet za ove papire za jednokratnu pomoć!!! Hvala!!

Me+mybaby
    03. Travanj 2017. 14:25

Emma85

drage žene, jer koja pila probiotike uz antibiotike? preporučila mi teta u ljekarni linex forte uz antibiotik…kupila jesam al sad ne znam jer bi pila…
    ne znam kako vama, ali grozna mi ova nesigurnost u trudnoći…stalno me strah nečega

Ja sam uzela vaginalete probiotike jer mi je veci bed da ne dobijem gljivice dolje uz antibiotika nego da idem cesce na wc. Cak stovise ne bih se bunila. 😂

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

mamika3
    03. Travanj 2017. 14:26

Pandica1510

Poz cure :)
    Sto se tice komode mi smo isto uzeli u Ikei. Super su mi, ne zauzimaju puno prostora a ima 5 ladica i svasta stane. :)
    Jucer smo isli u razgledanje bolnice i razocarana sam a isla sa tolikom znatizeljom i nadom. Ocekivala sam da ce nas vise upoznati sa tijekom porodaja i da znamo proceduru sto nas ceka kad ono.m u pol sata nam rekli koliko zena treba bit otvorena i kao kada da krenemo u bolnicu i to je to.. i opet nista ne znam, kakva ici u bolnicu, da obucem spavacicu kod kuce ili da idem u hlacama ako sam doma u njima, sto nas ceka tamo prvo kad dodemo itd.. bas su me rastuzili..

Ja sam se na ovaj tvoj post bas slatko nasmijala!Gle,Pandice,razumijem ja tebe,ali oni zbilja tebi ne mogu reci kad i kako ce to krenuti i kojim tokom ici!Jedino kad pocne mozes slusati svoje tijelo,biti koncentrirana i vremenski brojat razmak izmedju trudova!A mozda ti i pukne vodenjak,mozda ce ti ispast onaj sluzni cep,mozda ces prenijet pa ce biti inducirani.....Ja sam tak jucer rekla nesto slicno-da bi ja samo htjela znat kako ce pocet!ha ha...Naravno da su mi se frendice smijale!!Osobno mi je ta neizvjesnost najgora!Kad ce,kako ce...

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    03. Travanj 2017. 14:36

Lagertha...Ja ne volim papirologiju pa sam si zacrtala da cu jos dok sam trudna uzeti te papire za jednokratnu,dj doplatak i pomoc od grada za  trece dijete pa onda kad prijavimo dijete,muz lijepo to vozi okolo di treba!Ha ha....Ja planiram,nije se jos ni rodilo,ali ne bih htjela o tome razmisljati nakon poroda!..A da,nemojte zaboravit ni pomoc od grada Zagreba-to se ide u Vodnikovu po zahtjev-ili ga isprintate ,ali ja nemam tu opciju!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Kokica
    03. Travanj 2017. 15:20

Cure nama su na tecaju u kb merkur rekli da inzistiraju na tome da je zena vecinu vremena na nogama i u boxevima imaju pilates lopte koje navodno olaksavaju trudove. E sad oni su tak ispricali a kak ce to biti za stvarno bumo vidli.

mamika3
    03. Travanj 2017. 15:46

Ne znam ovo za lopte,odnosno ,nije mi jasno kako olaksavaju trudove!A za hodanje znam da preporucuju-da ne kazem tjeraju jer ubrzava porod!Tako su mi jos davnih dana rekli!I u to sumnjam!A to meni i ne lici na hodanje!Jedva stojis od umora pa te bole i noge zbog tezine pa gledas di je krevet da se primis i onda jos dodje trud pa moras i na disanje misliti....

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Ofnica
    03. Travanj 2017. 15:54

Kad se sjetim one price s TV-a...kad su oni curu iz Slavonije tjerali da hopsa na lopti da se brže porodi i na kraju ostala bez bebe...uzas, lopta me uvijek podsjeti na tu priču. Ja cu radije hodati nego hopsati po lopti.

mrva2017
    03. Travanj 2017. 16:09

mi živimo na 4.katu bez lifta.. rekla sam mužu prije nego krenemo u bolnicu da ću nastojat barem jednom otići gore - dolje.. možda pomogne...  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.